Ελληνικά συστήματα αντι-drone για τις ελληνικές ΕΔ- Θα κατεβάζουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα σαν “μύγες” (Βίντεο)

 

Οι “φονιάδες” των τουρκικών drones ετοιμάζονται πυρετωδώς και προκαλούν μεγάλη αίσθηση

Σύμφωνα με ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο και την εκπομπή ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ-ΜΑΝΕΣΗΣ, η ελληνική αμυντική εταιρεία Soukos Robots παρουσίασε το σύστημα Minotaur Armored Anti Drone για τον στρατό ξηράς, κάνοντας μια κίνηση για την οποία αναμένουμε σίγουρα πολλά περισσότερα αφού προκαλεί σίγουρα χαρά σε όλους μας.

Το σύστημα αυτό, “ φέρεται να αφορά πλατφόρμα επανδρωμένη και μη επανδρωμένη, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες   μπορεί να παρεμποδίσει τις επικοινωνίες και να εξουδετερώσει  drones μέσω του συστήματος λέιζερ του.

Το όχημα είναι επίσης βαμμένο με ειδική αντιθερμική επίστρωση.

Η ίδια εταιρεία παρουσίασε επίσης το Poseidon αντι-drone σύστημα που μπορεί να τοποθετηθεί σε πολεμικά πλοία και να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε drones και πλοία.Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο προγράμματα αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας”, αναφέρει η ιστοσελίδα Aegean Monitor.

Σύμφωνα με την εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού “Παραπολιτικά FM” “Εμείς οι Έλληνες” (20-01-2022), και αποκλειστική συνέντευξη με τον ιδρυτή και επικεφαλής της Sukos Robots, αποκαλύφθηκε ότι το ελληνικό όπλο λέιζερ το οποίο έχει αναπτύξει η εταιρεία του, έκανε διάτρηση θωράκισης άρματος μάχης, ενώ ο ίδιος κ. Κωνσταντίνος Σούκος αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα προχωρά σε και πρωτόγνωρο σε αυτόν τον τομέα.

“ Το όπλο της Sukos Robots, το αγκάλιασε η χώρα μας, προχωράμε δυναμικά, θα μου επιτρέψετέ όμως να μην πω πάρα πολλά.

Προχωράμε δυναμικά σε πολεμικό ναυτικό και στρατό και σε κινητή πλατφόρμα αλλά και για τις Φρεγάτες. Πιστέψτε με, το ΥΠΕΘΑ αγκάλιασε αυτό το θέμα από την αρχή.

Η επιχειρησιακή χρήση του ελληνικού όπλου λέιζερ, έχει πολλά επίπεδα και τώρα πετύχαμε διάτρηση ( θώρακα) σε άρματα μάχης μέσα σε  12 δευτερόλεπτα, αν θέλετε το πιστεύεται αν θέλετε όχι, αλλά υπάρχουν βίντεο για αυτό τα οποία δεν μπορούμε να δείξουμε ακόμη, ενώ δεν συζητάμε για ελικόπτερα και drones, αυτά είναι απλά, ενώ  σημειώνω ότι είμαστε πολύ δυνατοί.

Καταλαβαίνεται ότι μπορούμε να χτυπήσουμε ρουκέτες πάνω σε ελικόπτερα και να κάνουν ανάφλεξη, αλλά και πυραυλικά συστήματα πάνω σε φρεγάτες, για τις οποίες δεν μιλάμε για διάτρηση, αλλά μπορούμε να αναφλέξουμε τα βλήματα τους.    

Αυτήν την στιγμή παλεύουμε για (εμβέλεια) για πάνω από 30 χλμ. , ενώ αν όλα πάνε καλά θα δείξουμε και σχετικό βίντεο.

Μιλάμε για 300 κιλοβάτ και 1 μεγαβάτ ισχύς όπλου λέιζερ, και αυτήν την στιγμή προχωράμε, μιλάμε απλά για μεγάλες αποστάσεις, σε σχέση με αυτά που διαθέτουν οι Ισραηλινοί και οι Αμερικανοί, είμαστε πολύ καλά και τονίζω ότι είμαστε πολύ δυνατοί”, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σούκος.

Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα συστήματα αυτά που θα απογειώσουν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και την φονικότητα τους έναντι των πιθανών τουρκικών απειλών.

loading...