ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ:«Η COVID ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΟ 2020 ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ»

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ “ΠΑΝΔΗΜΙΑ”

ΒΙΝΤΕΟ

Πολύ πριν από την “Omicron” και την εκστρατεία εμβολιασμού, η Covid ήταν πολύ λιγότερο θανατηφόρα από ό,τι είχε θεωρηθεί προηγουμένως.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας νέας μελέτης του John Ioannidis και της ομάδας του. Η μελέτη δείχνει ότι το ποσοστό θνησιμότητας από τη μόλυνση είναι μικρότερο από 0,1 τοις εκατό μεταξύ των ατόμων ηλικίας κάτω των 70 ετών.

Πριν από την εκστρατεία εμβολιασμού, το ποσοστό θνησιμότητας λόγω μόλυνσης (IFR) ήταν ακόμη χαμηλότερο από ό,τι είχε υποτεθεί προηγουμένως. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας μελέτης με επικεφαλής τον καθηγητή Ιωάννη Ιωαννίδη, τον πιο αναφερόμενο ιατρό στον κόσμο.

 Ο ίδιος και η ομάδα του εκτιμούν ότι το IFR σε άτομα κάτω των 70 ετών ήταν λιγότερο από 0,1% κατά την περίοδο πριν από τον εμβολιασμό. Συνεπώς, η τιμή αυτή είναι και πάλι σημαντικά χαμηλότερη από ό,τι είχε υποτεθεί προηγουμένως.

Η Covid αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο;

Μετά την εξέταση 31 μελετών ορολογικού επιπολασμού (μελέτες στις οποίες ένα αντιπροσωπευτικό μέρος του πληθυσμού εξετάζεται για αντισώματα έναντι ενός ιού) από την περίοδο πριν από την εκστρατεία εμβολιασμού, ο θανατηφόρος κίνδυνος της Covid-19 πρέπει να τεθεί και πάλι υπό νέα διάσταση.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ       

loading...