Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ “ΙΟΣ”

ΟΙ ΕΛΙΤ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ



Γράφει ο 
Mike Stone
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Η δύναμη του νου να επηρεάζει την υγεία και την ευημερία μας ήταν μια συχνά παραγνωρισμένη πτυχή μιας “πανδημίας” που χρησιμοποίησε

αποτελεσματικά τα συναισθήματά μας ως όπλο εναντίον μας.

Υπάρχει ένα αόρατο παθογόνο εκεί έξω που μολύνει τον πληθυσμό. Πρόκειται για μια μόλυνση τόσο παλιά όσο και ο ίδιος ο χρόνος και είναι αρκετά ισχυρή ώστε να διαταράξει την κοινωνία, καταρρίπτοντας τους ισχυρότερους πολιτισμούς. 

Μπορεί να μολύνει οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή και αν δεν είμαστε προσεκτικοί, μπορούμε εύκολα να μεταδώσουμε αυτή την αόρατη οντότητα στους γύρω μας. 

Ακόμα χειρότερα, μπορούμε να τη μεταδώσουμε στα παιδιά μας, προετοιμάζοντάς τα για μια χρόνια λοίμωξη εφ’ όρου ζωής που μπορεί να μην θεραπευτεί ποτέ, εξαπλώνοντας την από γενιά σε γενιά. 

Αυτό που συζητώ εδώ δεν είναι η τυπική αντίληψη του παθογόνου “ιού” που πλανάται γύρω μας μολύνοντας μας και προκαλώντας ασθένειες, καθώς αυτές οι οντότητες δεν έχει ποτέ αποδειχθεί επιστημονικά ότι υπάρχουν. 

Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που πραγματικά υπάρχει και το οποίο ταιριάζει στην έννοια του “ιού” πολύ καλύτερα απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ να ταιριάζει σε οποιοδήποτε υποχρεωτικό ενδοκυτταρικό παράσιτο. Μιλάω για τον έναν αληθινό “ιό”: τον “ιό” που ονομάζεται φόβος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...