Ετοιμάζεται ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ;;; Αναστασιάδης: “ΕΥΛΟΓΙΑ η ενεργειακή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με την Τουρκία αν…”

 Βαδίζοντας στα χνάρια του Δένδια…

Ορθάνοικτο «παράθυρο» ενεργειακής συνεργασίας με την Τουρκία άφησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο 10ο Ενεργειακό Συμπόσιο, με θέμα «ΚΥΠΡΟΣ: Ενεργειακός Κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο».

Κι όλα αυτά παρά το ότι η Άγκυρα δεν έχει καν αναγνωρίσει ως κρατική οντότητα την Κυπριακή Δημοκρατία και συνεχίζει να έχει κατοχικές δυνάμεις στο σκλαβωμένο τμήμα της μεγαλονήσου!!!

Τι δήλωσε συγκεκριμένα επί του θέματος:

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η Κύπρος δεν ενίσταται στη συμμετοχή της Τουρκίας. Δεν θέλουμε τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το ευρύτερο δίκτυο ενεργειακών συνεργειών που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή και οι οποίες προάγουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την εναλλακτική επιλογή για την ΕΕ.

Αυτό, όμως, που πρωτίστως προαπαιτείται είναι ο τερματισμός από μέρους της των έκνομων ενεργειών, της αμφισβήτησης της ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας, ή του δικαίου της Θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών της περιοχής.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες βεβαίως θα ήταν μια ΕΥΛΟΓΙΑ η συνεργασία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αν υπήρχε ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο.

Δεν έχω καμία αμφιβολία πως η Κύπρος θα αποτελέσει έναν αξιόπιστο, ασφαλή και εναλλακτικό ενεργειακό κόμβο προς όφελος της ενεργειακής ασφάλειας της Ηπείρου και της Ανατολικής Μεσογείου».

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ”, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ).

Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπεται σε κάθε ευκαιρία!

loading...