ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου: Αυτό συμφώνησε ο Ερντογάν με τον αλ Σίσι για να «ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΑ» στην Κρήτη – Δείτε τον χάρτη

Μνημόνιο κατανόησης για ζητήματα έρευνας και διάσωσης υπέγραψαν στο Κάιρο οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Το μνημόνιο κατανόησης προβλέπει συνεργασία στους τομείς αεροναυτικής και ναυτικής έρευνας και διάσωσης. Βάσει του μνημονίου, τίθεται σε εφαρμογή νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την οριοθετημένη περιοχή μεταξύ των δύο κρατών, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σε κοινές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Σε αυτή την οριοθετημένη περιοχή πέφτει και το τουρκολιβυκό παράνομο μνημόνιο.

Τι έκανε ο Ερντογάν για να μπορέσει να «παίξει μπάλα»;;;

Είχε τετ α τετ με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι υπό το βλέμμα του εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, στο περιθώριο της τελετής έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στην Ντόχα.

Όπως σχολιάζεται από διεθνή μέσα, μπορεί η συνάντηση να ήταν σύντομη, ωστόσο πολύ ουσιαστικότερη απ’ ό,τι δείχνει το φωτογραφικό στιγμιότυπο που δημοσιοποιήθηκε. «Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τους βαθείς ιστορικούς δεσμούς που οι δύο χώρες και οι δύο λαοί μοιράζονται.

Όπως συμφωνήθηκε, η συνάντηση σηματοδοτεί την έναρξη της ανάπτυξης διμερών σχέσεων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη λιτή, αλλά περιεκτική ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας.

Τι ήταν το πρώτο που συμφωνήθηκε;;;

Πως η Τουρκία θα κάνει ό,τι γουστάρει στην περιοχή που αμφισβητεί ΝΑ της Κρήτης αλλά δεν θα πειράξει το μικρό τριγωνάκι που θα δείτε στον χάρτη και ανήκει στην Αίγυπτο:

loading...