Εκδιώχθηκε ο αρχισυντάκτης έγκυρου επιστημονικού περιοδικού επειδή δημοσίευσε επιστημονικά στοιχεία που αμφισβητούν την ασφάλεια του εμβολίου COVID-19

Ο Dr. José Luis Domingo, ο οποίος τα τελευταία επτά χρόνια ήταν αρχισυντάκτης του Food and Chemical Toxicology (FCT), ενός έγκυρου επιστημονικού περιοδικού, δήλωσε ότι ουσιαστικά αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Η παραίτησή του, όπως ισχυρίστηκε, προέκυψε λόγω των δυσεπίλυτων προβλημάτων όσον αφορά την επιστημονική ακεραιότητα και την επιρροή της βιομηχανίας όταν πρόκειται για επιστημονικές συζητήσεις σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19.

Αν και ο ίδιος ο Domingo έχει λάβει τρία εμβόλια (δύο της AstraZeneca και ένα της Pfizer), δήλωσε στους Epoch Times ότι έχει βομβαρδιστεί με προσβολές, απειλές και κατηγορίες ότι είναι “αντιεμβολιαστής” από τότε που ενέκρινε τη δημοσίευση μιας επιστημονικής εργασίας που διερευνά τους πιθανούς μηχανισμούς βλάβης του ενέσιμου συνθετικού mRNA.

Αν και θα προτιμούσε να παραμείνει στο τιμόνι του περιοδικού μέχρι το τέλος του 2023, επειδή έχει πολλά πρότζεκτ σε εκκρεμότητα, ο Domingo υπέβαλε την παραίτησή του στο περιοδικό για να διατηρήσει την επιστημονική του ανεξαρτησία.

Μας είπε ότι είναι πρωτίστως επιστήμονας και ότι δεν μετανιώνει για τη δημοσίευση της εργασίας. Παρά τις επιθέσεις, δεν ήταν διατεθειμένος να υποκύψει στις πιέσεις της εκδότριας του περιοδικού.

Η εκδότρια του περιοδικού, Jagna Mirska, δεν απάντησε στο αίτημά μας για συνέντευξη.

Ωστόσο, ο Domingo δήλωσε ότι το περιοδικό έχει ήδη επιλέξει έναν διάδοχο για τη θέση του – κάποιον με σαφείς δεσμούς με τη φαρμακοβιομηχανία: Τον Bryan Delaney, Ph.D.

Σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn, ο Delaney είναι τοξικολόγος και εργάζεται επί του παρόντος για τη Haleon. Η Haleon είναι το νέο εμπορικό σήμα του φαρμακευτικού κολοσσού GlaxoSmithKlein για τη μονάδα καταναλωτικής υγείας.

Η GSK παρασκευάζει εμβόλια κατά της ηπατίτιδας Α και Β, της μηνιγγίτιδας, του τετάνου, της διφθερίτιδας, του κοκκύτη και του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων, μεταξύ άλλων. Παράγει επίσης επώνυμα αντιβιοτικά και δεκάδες άλλα φαρμακευτικά προϊόντα.

Μια αυθεντία στην Τοξικολογία

Ο εβδομηντάχρονος Domingo είναι διακεκριμένος καθηγητής (ομότιμος) Τοξικολογίας και Περιβαλλοντικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Rovira i Virgili της Ισπανίας.

Το 2014, και ξανά το 2015, ανακηρύχθηκε ερευνητής του Ινστιτούτου Επιστημονικής Πληροφόρησης με υψηλό βαθμό αναφοράς. Ως αναγνωρισμένη αυθεντία στην τοξικολογία, ο Domingo έχει διατελέσει μέλος των συντακτικών επιτροπών περισσότερων από 11 επιστημονικών περιοδικών, μεταξύ άλλων ως αρχισυντάκτης ή συν-αρχισυντάκτης των Food and Chemical Toxicology, Environmental Research και Human and Ecological Risk Assessment.

Όπως εξηγεί η ιστοσελίδα του: Food and Chemical Toxicology είναι “ένα διεθνούς φήμης περιοδικό, το οποίο δημοσιεύει πρωτότυπα ερευνητικά άρθρα και επισκοπήσεις σχετικά με τις τοξικές επιδράσεις, σε ζώα και ανθρώπους, φυσικών ή συνθετικών χημικών ουσιών που εμφανίζονται στο ανθρώπινο περιβάλλον με ιδιαίτερη έμφαση στα τρόφιμα, τα φάρμακα και τις χημικές ουσίες, …”.

Η αποστολή του περιοδικού είναι να “δημοσιεύει επιστημονικές εργασίες υψηλής απήχησης” και να “χρησιμεύει ως διεπιστημονικό φόρουμ για την έρευνα στην τοξικολογία”.

Δεδομένου του εν λόγω σκοπού και του γεγονότος ότι εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν ενέσεις που τους είπαν ότι θα τους προστάτευαν από τις λοιμώξεις COVID-19, ο Domingo έγραψε ένα editorial άρθρο στο οποίο εξέφρασε τις ανησυχίες του ως προς την ανάγκη για περισσότερη έρευνα σχετικά με την ασφάλεια αυτών των εμβολίων.

Είπε ότι η Jagna Mirska, επικεφαλής εκδότρια στην Elsevier -η εταιρεία στην οποία ανήκει το περιοδικό- του ζήτησε να μετατρέψει το editorial άρθρο σε πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έρευνα σχετικά με την τοξικότητα (ή την έλλειψή της) των εμβολίων COVID-19. Έτσι, τον Φεβρουάριο του 2022, ο Domingo εξέδωσε δημόσια πρόσκληση για υποβολή προτάσεων.

Η επίμαχη δημοσίευση

Ως αποτέλεσμα, τον Ιούνιο του 2022, ενώ ο Domingo ήταν ακόμη στο τιμόνι της, η FCT δημοσίευσε μια εξαιρετική και άκρως τεχνική εργασία με τίτλο: “Innate immune suppression by SARS-CoV-2 mRNA vaccinations: Ο ρόλος των G-τετραπλεύρων, των εξωσωμάτων και των MicroRNAs”.

Η έρευνα αυτή συνυπογράφτηκε από μια ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων, μεταξύ των οποίων η Stephanie Seneff, Ph.D., ανώτερη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, ο Dr. Peter McCullough, διεθνώς γνωστός καρδιολόγος που έχει δημοσιεύσει πάνω από εκατό επιστημονικά άρθρα κατά τη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του, και ο Dr. Anthony Kyriakopoulos, Έλληνας κλινικός μικροβιολόγος, ιατρός και ερευνητής με διδακτορικό στην ιατρική και μοριακή μικροβιολογία.

Η έρευνά τους αναφέρει ότι οι μεταβολές στο mRNA του εμβολίου μπορεί να “κρύβουν το mRNA από τις κυτταρικές άμυνες και να προάγουν μεγαλύτερο βιολογικό χρόνο ημιζωής και υψηλή παραγωγή πρωτεΐνης-ακίδας”.

Με τον τρόπο αυτό, οι εν λόγω επιστήμονες υποστήριξαν ότι τα εμβόλια mRNA μπορεί να παρεμβαίνουν στη φυσική ανοσολογική απόκριση του οργανισμού.

Περιέγραψαν αυτή την παρέμβαση ως “βαθιά βλάβη”, η οποία, όπως πιστεύουν, προκαλείται κυρίως επειδή η πρωτεΐνη-ακίδα παρεμβαίνει σε έναν κρίσιμο πρώιμο μηχανισμό έμφυτης ανοσολογικής απόκρισης, που ονομάζεται απόκριση ιντερφερόνης τύπου Ι. Αν έχουν δίκιο, το συνθετικό mRNA που θα εγχυθεί θα έχει ποικίλες αρνητικές συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία, μεταξύ άλλων θα καταστήσει το σώμα μας λιγότερο ικανό να ελέγχει τις λοιμώξεις και να καταστέλλει τον καρκίνο.

Πρόσθετη αξιολόγηση λόγω της ευαίσθητης φύσης του θέματος

“Από την αρχή της πανδημίας, οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες ενήργησαν εξαιρετικά γρήγορα στη διερεύνηση ορισμένων πτυχών που σχετίζονται με τον SARS-Co-V-2 και την COVID-19”, έγραψε ο Domingo, ο οποίος δήλωσε ότι είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού εδώ και επτά χρόνια και ότι εργάστηκε ως διευθύνων συντάκτης τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Σημειώνοντας ότι “εξακολουθεί να υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός κενών που πρέπει να αποσαφηνιστούν … Όσον αφορά ειδικά τις πιθανές τοξικές επιδράσεις … οι δημοσιευμένες πληροφορίες στα επιστημονικά περιοδικά είναι σίγουρα μάλλον περιορισμένες”.

Το αίτημα του Domingo για δημοσιεύσεις σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων ανέφερε περαιτέρω ότι “ο στόχος με την έκκληση για έρευνα σχετικά με τις πιθανές τοξικολογικές επιδράσεις των εμβολίων, ήταν να μειωθεί ο σκεπτικισμός απέναντι στον εμβολιασμό”.

Το περιοδικό FCT, το οποίο εκδίδεται από την Elsevier, έχει υψηλό συντελεστή απήχησης, σύμφωνα με το Scientific Citation Index, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα πολύ καθιερωμένο και αξιόπιστο περιοδικό.

Επειδή ο Domingo γνώριζε ότι επρόκειτο για ένα “πολύ ευαίσθητο κοινωνικό και επιστημονικό θέμα”, μας είπε ότι ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός στη διαδικασία αξιολόγησης.

Κατά την τυπική αξιολόγηση από ομοτίμους, δύο ή τρεις εξωτερικοί επιστήμονες που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα παρέχουν γραπτή γνωμοδότηση σχετικά με το αν μια εργασία πρέπει να δημοσιευτεί ή όχι.

Στην περίπτωση αυτής της εργασίας, ωστόσο, ο Domingo κάλεσε κατ’ ελάχιστον πέντε εξωτερικούς αξιολογητές. Αυτοί οι ομότιμοι αξιολογητές εξέτασαν την επιστημονική εργασία με ιδιαίτερη προσοχή. Παρείχαν λεπτομερή γραπτή γνωμοδότηση και απαίτησαν από τους συγγραφείς να κάνουν τρεις γύρους αναθεωρήσεων.

Μετά την τρίτη επανάληψη, και οι πέντε εισηγήθηκαν ομόφωνα την αποδοχή της εργασίας.

Αντιδράσεις, αλλά όχι για την επιστήμη

Περίπου ένα μήνα μετά τη δημοσίευση της εργασίας, είπε ο Domingo, άρχισε να λαμβάνει οργισμένα μηνύματα και emails. Αυτά περιλάμβαναν προσβολές, εκκλήσεις για παραίτηση, απαιτήσεις να αποσυρθεί η εργασία, ακόμη και απειλές.

Ένα email τον ρωτούσε πώς μπορούσε να κοιμάται τη νύχτα, γνωρίζοντας ότι η επιστημονική εργασία που επέτρεψε να δημοσιευτεί θα οδηγούσε στο θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.

Τα οργισμένα μηνύματα, όπως είπε, ήταν γεμάτα με ad hominem επιθέσεις εναντίον του ιδίου και εναντίον των συν-συγγραφέων της εργασίας, αλλά δεν διευκρίνιζαν τις επιστημονικές τους αντιρρήσεις για το περιεχόμενο του εγγράφου. Ο Domingo εξέφρασε την ικανοποίησή του για μια επιστημονική απάντηση που έλαβε και είπε στους συγγραφείς ότι το περιοδικό του ήταν πρόθυμο να δημοσιεύσει μια επιστολή προς τον συντάκτη (Letter-to-Editor – LTE) από αυτούς, εάν η LTE θα μπορούσε να περάσει την αξιολόγηση από ομοτίμους, η οποία είναι η συνήθης διαδικασία για κάθε δημοσιευμένη αντίκρουση. Έστειλε την αντίκρουση σε τέσσερις κριτές, αριθμός που είναι υψηλότερος από το συνηθισμένο, και πάλι λόγω της ευαίσθητης φύσης του θέματος.

Δύο είπαν ότι δεν περνάει την επιστημονική αξιολόγηση. Δύο πρότειναν στους συγγραφείς να την αναθεωρήσουν και να την υποβάλουν εκ νέου. Με βάση αυτή την κριτική, είπε ο Domingo, θα έπρεπε να είχε απορρίψει την αντίκρουση εντελώς. Αντ’ αυτού, κάλεσε τους συγγραφείς να αναθεωρήσουν και να υποβάλουν εκ νέου. Η αναθεώρησή τους, ωστόσο, ήταν τόσο “επιστημονικά φτωχή” που τρεις από τους τέσσερις αξιολογητές είπαν ότι δεν έπρεπε να δημοσιευτεί. Δεδομένου ότι και ο ίδιος διαπίστωσε ότι η αντίκρουση δεν ήταν επιστημονικά ορθή, θεώρησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή -παρά τις “ευγενικές προτάσεις”, όπως τις χαρακτήρισε, του εκδότη- να την απορρίψει.

Έκτοτε, οι παρατάξεις υπέρ του εμβολιασμού έχουν εντείνει την προσωπική τους εκστρατεία εναντίον του, φτάνοντας στο σημείο να προσθέσουν ψευδείς πληροφορίες στο λήμμα της Wikipedia που τον αφορά, καθώς και να επιτεθούν στη σελίδα Wikipedia του ίδιου του περιοδικού. Και οι δύο, όπως είπε, τροποποιήθηκαν αρνητικά από ακτιβιστές υπέρ του εμβολιασμού. Πράγματι, μια έκδοση της 4ης Οκτωβρίου της σελίδας του, στην οποία αποκτήθηκε πρόσβαση μέσω διαδικτυακού αρχείου, περιείχε έναν υπότιτλο με τίτλο “Αντιεμβολιαστική διαμάχη” που κατηγορούσε τον Domingo ότι “διέδιδε παραπληροφόρηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας”. Η παράγραφος αυτή έχει έκτοτε αφαιρεθεί.

Η δημοσιευμένη αντίκρουση

Στις 26 Οκτωβρίου, δημοσιεύθηκε μια αντίκρουση και έκκληση για ανάκληση της δημοσίευσης της Seneff σε ένα άλλο επιστημονικό περιοδικό, το Stem Cell Reviews and Reports. Σε αυτή την έκκληση για ανάκληση, μια ομάδα εννέα επιστημόνων, από τη Γαλλία και τη Σουηδία, μεταξύ άλλων χωρών, υποστηρίζουν ότι “η καταπολέμηση της διάδοσης ψευδών πληροφοριών απαιτεί τεράστια προσπάθεια, ενώ λαμβάνει ελάχιστη ή καθόλου αναγνώριση για αυτό το απαραίτητο έργο, το οποίο συχνά καταλήγει να απειλείται”.

Στην περίληψή τους, οι επιστήμονες επιμένουν ότι “Η ανάγκη για περισσότερη επιστημονική ακεραιότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της συνηγορίας μας”. Περιγράφουν την εργασία των Seneff et. al. ως “θανάσιμη παραπληροφόρηση”.

Οι συγγραφείς της αντίκρουσης υποστηρίζουν ότι έκαναν μια “μαχητική επιλογή” να απαιτήσουν την ανάκληση, επειδή το θέμα δεν είναι “επιστημονική διαμάχη, αλλά θέμα δημόσιας υγείας”.

Αναφέρουν επίσης ότι η καταπολέμηση της επιστημονικής παραπληροφόρησης “μπορεί να είναι επικίνδυνη, πολύ αργή και ανεπαρκής”.

Τελειώνουν το μαχητικό αίτημά τους για ανάκληση με ένα απόσπασμα από τον Joseph Biden, πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι “η μόνη πανδημία που έχουμε είναι μεταξύ των ανεμβολίαστων- και σκοτώνουν ανθρώπους” (το οποίο τονίζουν βάζοντας πλάγια γράμματα) και λένε ότι αυτό το απόσπασμα “ισχύει ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που ενθαρρύνουν τις πεποιθήσεις των ανεμβολίαστων”.

Καμία παραπομπή δεν συνοδεύει τον ισχυρισμό ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει πανδημία των ανεμβολίαστων. Αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι επιστημονικός. Δεν μπορεί να παρατεθεί επειδή δεν είναι αληθής. Οι περισσότερες από τις πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα εμβόλια δεν σταματούν τη μετάδοση της COVID-19 και ότι η πλειοψηφία των θανάτων και των νοσηλειών από COVID-19 αφορά όσους έχουν εμβολιαστεί.

Οι ενέσεις mRNA δεν είναι ασφαλείς, λένε οι επιστήμονες

“Είναι τιμή μου που συνεργάζομαι με μια ομάδα ειδικών ερευνητών που έχουν πάθος με τον στόχο της αποκάλυψης των τοξικών επιδράσεων των εμβολίων mRNA SARS-CoV-2”, μας δήλωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η Seneff, με την οποία η Jennifer έχει δημοσιεύσει δύο άρθρα στους Epoch Times. “Αυτή η ίδια ομάδα έχει γράψει μία ακόμη επιστημονική εργασία που έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση και θα δημοσιευτεί σύντομα σε επιστημονικό περιοδικό με αξιολόγηση από ομοτίμους, και εργαζόμαστε πάνω σε αρκετές ακόμη εργασίες που είτε βρίσκονται υπό εξέταση είτε πρόκειται σύντομα να υποβληθούν.

“Μοιραζόμαστε όλοι την πεποίθηση ότι τα εμβόλια mRNA προκαλούν βλάβη σε πολλούς ανθρώπους και ότι οι εντολές για εμβόλια είναι ανεύθυνες και αδικαιολόγητες”, συνέχισε η ίδια.

“Είναι ασυνείδητο το γεγονός ότι όσοι από εμάς προσπαθούμε να κατανοήσουμε την επιστήμη πίσω από την τοξικότητα αυτών των εμβολίων αντιμετωπίζουμε τόσα πολλά εμπόδια στις προσπάθειές μας να ενημερώσουμε το κοινό για τους κινδύνους που μπορεί να αναλαμβάνει λαμβάνοντας αυτές τις ενέσεις. Και είναι επίσης ασυνείδητο το γεγονός ότι υπεύθυνοι εκδότες που προσπαθούν να δημοσιεύσουν εργασίες όπως τη δική μας, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με το αφήγημα, εξορίζονται από τον κόσμο των εκδόσεων”.

Παρά το γεγονός ότι είχε λάβει τρία εμβόλια, ο ίδιος ο Domingo προσβλήθηκε από την COVID-19 τον Ιούλιο.

“Όσον αφορά εμένα, τα εμβόλια δεν με προστάτευσαν επαρκώς”, δήλωσε.

Από τις αρχές του 2022, έχουμε δει πολλούς επιστήμονες και γιατρούς να διακινδυνεύουν την καριέρα τους, τις ιατρικές άδειες τους, ακόμη και την προσωπική τους ασφάλεια, για να αγωνιστούν για την επιστημονική ελευθερία και ακεραιότητα.

Η Jennifer Margulis, Ph.D., είναι βραβευμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου “Your Baby, Your Way: Taking Charge of Your Pregnancy, Childbirth, and Parenting Decisions for a Happier, Healthier Family”. Βραβευμένη με το Fulbright και μητέρα τεσσάρων παιδιών, έχει εργαστεί σε μια εκστρατεία επιβίωσης παιδιών στη Δυτική Αφρική, έχει υποστηρίξει τον τερματισμό της παιδικής δουλείας στο Πακιστάν στην τηλεόραση της Γαλλίας και έχει διδάξει μετα-αποικιακή λογοτεχνία σε μη παραδοσιακούς φοιτητές στο κέντρο της Ατλάντα. Μάθετε περισσότερα γι’ αυτήν στο JenniferMargulis.net

https://theepochtimes.gr/

loading...