ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ Ν. ΑΦΡΙΚΗΣ

Από τις 3 Νοεμβρίου 2022 η αστυνομία ερευνά το περιστατικό ανεύρεσης τουλάχιστον 21 σορών, που πιστεύεται ότι ανήκουν σε παράνομους χρυσοθήρες οι οποίες βρέθηκαν κοντά στην πόλη Κρούγκερσντορπ.

Η πόλη ορυχείων στα δυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ, έχει πολλές ένοπλες συμμορίες που μάχονται για τον έλεγχο εγκαταλελειμμένων ορυχείων με σκοπό την εκμετάλλευση τυχόν υπολειμμάτων του πολύτιμου μετάλλου, δραστηριότητα, που κυριαρχείται από παράτυπους μετανάστες από γειτονικές αφρικανικές χώρες γνωστούς ως ‘ζάμα-ζάμα’.

Η ομαδική δολοφονία έρχεται τρεις μήνες μετά τις 28 Ιουλίου, όταν οκτώ γυναίκες μοντέλα, που είχαν πάει για γύρισμα μουσικού βίντεο σε εγκαταλελειμμένο ορυχείο βιάστηκαν ομαδικά από οπλισμένους άνδρες, γεγονός που πυροδότησε βίαιες διαμαρτυρίες.

Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι για τα υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας ευθύνονται οι ‘ξένοι’ και ότι η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Έτσι κάποιοι  πολίτες πήραν τον νόμο στα χέρια τους έκαψαν τα αυτοσχέδια καταλύματά των παράτυπων μεταναστών, τους γύμνωσαν, τους ξυλοκόπησαν άγρια πριν τους παραδώσουν στις αρχές.
Η οργή είχε ξαναφουντώσει λίγες μέρες πριν το πρόσφατο περιστατικό καθώς στα τέλη Οκτωβρίου οι κατηγορίες σε βάρος 14 ανδρών για τον ομαδικό βιασμό αποσύρθηκαν καθώς ο έλεγχος DNA αποδείχτηκε αρνητικός.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ επειδή καμία ειδησεογραφική δίαιτα δεν μπορεί να είναι πλήρης μόνο με ό,τι σερβίρουν τα ΜεγάλαΜΜΕ
loading...