Πλησιαζει η Βλακ Φραιντει

  Καθε χρονο τετοιο μηνα…τα τελευταια χρονια… εχουμε ενα νεο εθιμο.

 Πεφτουμε θυματα των εμπορων καθε ειδους οι οποιοι διαφημιζουν 20 μερες πριν οτι φτανει η τεραστια  ημερα της 25ης Νοεμβριου και θα μας πουλησουν οτι μας πουλουσαν πανακριβα πριν…πανακριβα και τοτε.

Γιατι αν πιστεψατε εστω και για μια στιγμη οτι σας συμπαθησαν και ειπαν …ας προσφερουμε τα πανακριβα αγαθα μας φθηνοτερα τοτε αυτοι εινα οι εξυπνοι και εσεις οι ηλιθιοι.

Κατ΄αρχην στην υπολοιπη Ευρωπη,μην πω στον υπολοιπο πλανητη οι τιμες μειωνονται μονο την ημερα αυτη,στις 25 Νοεμβριου,εδω το εχουμε κανει εβδομαδα και βαλε,και μετα ερχεται και η Cyber Monday που κει εκει γινεται το ιδιο,σας εξαπατουν.

Βρεθηκα καποια στιγμη τετοιες ημερες πριν χρονια στην Μαδριτη,και ειδα οτι εκει ειχαν πραγματικες εκπτωσεις και μεγαλες εκπτωσεις παντου,μονο για εκεινη την ημερα,αντε και την επομενη επειδη επεφτε Παρασκευη,κι εκει τελειωσε αυτη η προσφορα.

Εδω μετα απο καποια χρονια μυριστηκαν οι απατεωνες της λιανικης τι συμβαινει και οργανωθηκαν αναλογα,συμφωνα με μελετες δε μονο ενας στους δεκα καταναλωτες βρισκει και αγοραζει κατι σε καλυτερη τιμη,οι υπολοιποι αγοραζουν με τα κολπα που υφαινονται στην ιδια τιμη η ακομα χειροτερα,….αγοραζουν ακριβοτερα απο πριν.

Τι κανουν λοιπον τα καταστηματα?

Αυτο που κανουν ολο τον χρονο με τις προσφορες,ειδικα στις περιπτωσεις ηλεκτρονικων ειδων και οικιακων συσκευων βαζουν μια αρχικη τιμη και μετα σου λενε…βαλαμε 40% εκπτωση πανω σε αυτη την τιμη,μετα τις προσφορες η τιμη παραμενει η ιδια μειωμενη ταχα αλλα κανεις δεν το καταλαβαινει…μερικες φορες βγηκε στην φορα οτι π.χ ηλεκτρικη κουζινα που εκανε ας πουμε 400 ευρω πριν την Βλακ Φραιντει διαφημιστηκε σαν προσφορα με 440 ευρω την Βλακ Φραιντει.

Παραδειγματα χιλιαδες,πολυκαταστηματα που διαφημιζουν καταπληκτικες τιμες ψυγειων,κλιματιστικων….και στο Σκρουτζ τα βρισκεις φθηνοτερα,ιδιο μοντελο….και απορεις,γινεται ποτέ και κανενας ελεγχος σε αυτα τα καταστηματα?

Γιατι απορρειτε?

Γινετε ελεγχος πουθενα για να γινει σε αυτα?

Αλλο παραδειγμα με το voucher ψηφιακη μεριμνα που επελεξαν οτι προιοντα ηθελαν αυτοι να πουλησουν,δηλαδη δεν ειχε ο κατοχος του voucher την δυνατοτητα να επιλεξει αυτος τον υπολογιστη που θελει,αυτα που επελεξαν με τα χαρακτηριστικα που ειχαν ηταν πανακριβα,τι εγινε τελικα?

Μπηκαν τα 200 ευρω στην τσεπη τους,ο καταναλωτης- κατοχος του voucher πηρε κατι νομιζοντας οτι το πηρε με 200 ευρω μειωση αλλα αν δει προιοντα με τα ιδια χαρακτηριστικα και τωρα….ειναι κατα 200 ευρω τουλαχιστον φθηνοτερα απο αυτο που πηρε.

Η Κλοπη σαν επαγγελμα.

Γιαυτο στο “Αλλαζω συσκευη”εβαλε η συμμορια του Κουλη πλαφον,γιατι θα εκαναν τα ιδια και εκει.

Ο Κλεψας του κλεψαντος.

Περιττο οτι ιδια προιοντα τα αγοραζουμε εδω σε πολυ ακριβοτερη τιμη απο το εξωτερικο,εδω φτασαμε ελληνικα προιοντα να ειναι φθηνοτερα σε σουπερ μαρκετ του εξωτερικου και ακριβως τα ιδια να ειναι ακριβοτερα εδω.

Δεν μας κλεβει λοιπον μονο η κυβερνηση και το κρατος

Το πηραν ειδηση ποσο μαλακες και ηλιθιοι ειμαστε …

ΚΑΙ

Μας κλεβουν οι εμποροι,τα σουπερ μαρκετ,οι παροχοι τηλεφωνιας και ιντερνετ,οι εταιρειες ταχυμεταφορων,οι παροχοι ηλεκτρισμου και φυσικου αεριου και γενικα μας κλεβει οποιος τα εχει κανει πλακακια με την καθε συμμορια που κυβερναει και κανει οτι θελει χωρις να ελεγχεται απο πουθενα.

Καλη Βλακ Φρινται λοιπον,καλες αγορες.

https://harrytsopanos.blogspot.com/2022/11/blog-post_83.html

loading...