Η Άγκυρα επιδιώκει ”ακρωτηριασμό” της Θράκης – Οργανώσεις συναντήθηκαν με Ευρωπαίους Αξιωματούχους & έθεσαν ζήτημα ”τουρκικής” μειονότητας!

Συνεχίζουν να προκαλούν τα όργανα της Θράκης, καθώς θέλουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στη περιοχή. Εκπρόσωποι λοιπόν διάφορων ενώσεων, πήγαν στο Στρασβούργο της Γαλλίας, όπου εδρεύει το Συμβούλιο της Ευρώπης για να κατηγορήσουν την Ελλάδα!

Έχει ”εικόνα” για την υπόθεση η κυβέρνηση;

Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ:

”Ο Ozan Ahmetoğlu, Πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης (ITB), συνεχίζει χωρίς να κουράζεται τον αγώνα για τα δικαιώματα και το δίκαιο της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Ο Πρόεδρος Ozan Ahmetoğlu, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Στρασβούργο της Γαλλίας, όπου εδρεύει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Ozan Ahmetoğlu και ο νομικός σύμβουλος της ITB, δικηγόρος İlker Çavuşoğlu, είχαν συνομιλίες στο Στρασβούργο της Γαλλίας, στις 21 – 23 Νοεμβρίου 2022. Η επίσκεψη μελέτης πραγματοποιήθηκε πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 – 8 Δεκεμβρίου και η οποία αναμένεται να φέρει στην ημερήσια διάταξη τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) που δεν εφαρμόστηκαν.

Ο Πρόεδρος της ITB Ozan Ahmetoğlu και ο δικηγόρος İlker Çavuşoğlu, σχετικά με τις αποφάσεις που κέρδισαν η Τουρκική Ένωση Ξάνθης και άλλες ενώσεις τουρκικής μειονότητας στο ΕΔΔΑ, αλλά δεν εφαρμόστηκαν από την Ελλάδα για 14 χρόνια από το 2008, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΕΔΔΑ, η Προεδρία της Διεθνούς Διάσκεψη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Πραγματοποίησε συνομιλίες με το European Implamentation Network.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Ozan Ahmetoğlu και ο δικηγόρος İlker Çavuşoğlu συναντήθηκαν επίσης με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των 11 χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, μεταφέροντας τα παράπονα που βιώνουν οι τουρκικές μειονότητες της Δυτικής Θράκης και τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα και μετέφεραν τα αιτήματα και τις προσδοκίες τους σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ.

Στις επαφές και τις συναντήσεις που έγιναν στο Στρασβούργο εξηγήθηκε για άλλη μια φορά το παράπονο που βιώθηκε λόγω του ότι οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και τους τουρκικούς συλλόγους στη Δυτική Θράκη δεν εφαρμόστηκαν από την Ελλάδα για 14 χρόνια. Τονίστηκε η σημασία της διατήρησης στην ημερήσια διάταξη της παρακολούθησης της διαδικασίας επιβολής των υποθέσεων μειονοτικών ενώσεων, γνωστών ως «Ομάδα Δικαστηρίων Bekirusta». Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα.”

loading...