Το μυστικό των ειδικών για να λιώνουν οι μπριζόλες στο στόμα

 1.Βγάλτε την μπριζόλα από το ψυγείο και αφήστε τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά, όσο προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.

2. Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και πιέστε ελαφρά και τις δύο μεριές της μπριζόλας για να φύγει η περιττή υγρασία. Ύστερα αλείψτε τις μπριζόλες με λάδι και από τις δύο μεριές και στη συνέχεια ξεκινήστε το seasoning. Ρίξτε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκόρδο.

3. Βάλτε το ταψί στο φούρνο που προθερμαίνεται, ώστε να είναι καuτό όταν προσθέσετε τις μπριζόλες. Αυτό θα δημιουργήσει τη λαχταριστή κρούστα που τόσο επιθυμείτε, όταν η μπριζόλα έρθει σε επαφή με το ταψί. Εναλλακτικά, βάλτε την μπριζόλα σε ένα καuτό τηγάνι για 1 λεπτό την κάθε πλευρά (μέχρι να μπορείτε να τη γυρίσετε εύκολα). Στο delish.com διαβάσαμε ότι αν η μπριζόλα είναι λεπτή, μπορείτε να αποφύγετε αυτό το βήμα, αφού το ψήσιμο στη λειτουργία σχάρας του φούρνου θα δημιουργήσει αυτήν την υφή.

4. Ύστερα βάλτε τη στο φούρνο, για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο. Αφήστε την για 4-6 λεπτά και ύστερα γυρίστε πλευρά. Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται, ανάλογα με το πόσο καλοψημένο θέλετε το κρέας -κόψτε το για να δείτε το χρώμα στη μέση.

5. Μόλις τη βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε τη να «ξεκουραστεί» για λίγα λεπτά. Αν την κόψετε κατευθείαν θα χάσει όλα τα αρώματα και τα ζουμιά της.

6. Μόλις σερβιριστεί η μπριζόλα, κόψτε τη στην αντίθετη φορά με αυτή των ινών του κρέατος και σε λεπτές φέτες, ώστε κάθε κομμάτι που τρώτε να παραμείνει μαλακό και ζουμερό.

loading...