Καταρρέει η ουκρανική άμυνα νότια του Μπάκχμουτ – Τι συμβαίνει στις μάχες που συνεχίζονται αδιάκοπα

 

Η τακτική των Ρώσων είναι αργή αλλά, βάσει αποτελέσματος, αποτελεσματική στο Ντονέτσκ…

Κατέρρευσαν οι ουκρανικές γραμμές άμυνας νότια του Μπάκχμουτ και όλα δείχνουν πως η ρωσική «λαβίδα» από αυτή την κατεύθυνση θα ολοκληρωθεί, ενώ υπάρχει ρωσική διείσδυση και από τον βόρειο άξονα του μετώπου ενώ πλέον ο αντικειμενικός σκοπός των Ρώσων είναι η ολοκληρωτική καταστροφή των ουκρανικών μονάδων.

Οι ίδιοι οι Ουκρανοί παραδέχονται ότι μετά την κατάληψη από τους Ρώσους τεσσάρων κρίσιμων πόλεων νοτίως του Μπάκχμουτ, δέχονται πρωτοφανή πίεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ουκρανή ρεπόρτερ του TK BIKKA Victoria Khamaza, που συνεργάζεται με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, μιλά για μια «Κόλαση στο Μπαχμούτ» και για μεγάλες απώλειες των ουκρανικών ΕΔ.

Eπειδή δεν της επιτρέπεται να αναφέρει αριθμούς νεκρών μιλάει μόνο για τους τραυματίες που πηγαίνουν στα νοσοκομεία τη περιοχής.

Οι Ουκρανοί είχαν 500 τραυματίες μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες. Για τους νεκρούς υπάρχουν αναφορές για 1.500!

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΧΘΕΣ

Ουκρανικοί σχηματισμοί επιτέθηκαν την νύχτα σε εγκατάσταση παροχής ενέργειας στην περιοχή Sudzhansky της περιοχής Kursk.

▪️Ρωσικά στρατεύματα έπληξαν στόχους σε Vorozhba, Manukhovka και Prokhody, στην περιοχή Sumy.

▪️Στην περιοχή του Χάρκοβο, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε εχθρικές θέσεις στο Kupyansk, το Ogurtsovo και το Ambarny.

▪️Στην κατεύθυνση του Starobelsk, τα ρωσικά στρατεύματα εργάστηκαν στους χώρους συγκέντρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε Stelmakhivka, Makeevka και Tabaevka.

▪️Στην κατεύθυνση Bakhmut (Artyomovsky), ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό έπληξαν τις συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού του εχθρού σε Bakhmut, Soledar και Yakovlevka.

▪️Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε Avdeevka, Krasnohorivka και Nevelskoye.

Με την σειρά τους, ουκρανικοί σχηματισμοί βομβάρδισαν κτίρια κατοικιών και αστικές εγκαταστάσεις στο Ντόνετσκ, στο Μακέεβκα και στην Αμβροσιέφκα.

▪️Στην κατεύθυνση Yuzhnodonetsk, τα ρωσικά στρατεύματα έπληξαν στόχους στο Vugledar, στην Prechistovka και στο Zolotoy Balka.

▪️Στην περιοχή Zaporozhye, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στις θέσεις των ουκρανικών μονάδων στο Maly Shcherbaki, Olhovsky και Novoandreevka.

Τημ νύχτα, ρωσικά στρατεύματα χτύπησαν ένα σημείο διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή Zaporozhye, ξέσπασε φωτιά στις εγκαταστάσεις.

▪️Στην περιοχή του Dnipropetrovsk, το ρωσικό πυροβολικό εργάστηκε στα σημεία βολής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Νικόπολη και στην κοινότητα Marganets.

▪️Στον νότιο τομέα του μετώπου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της RF έπληξαν εχθρικούς στόχους στην Χερσώνα και στο Kizomys.

loading...