Οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” των Αθηνών και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.




 Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *  

Αν σας διέλαθε, να σας το γνωρίσω από αυτήν εδώ τη στήλη, πως ο Τούρκος Πρόεδρος είχε νέα επιτυχία στη διεθνή σκακιέρα! Πιο συγκεκριμένα: Είναι διακαής ο πόθος των ΗΠΑ να εντάξουν στο ΝΑΤΟ την Σουηδία και την Φιλανδία! Δυο κατ΄ εξοχήν ουδέτερες χώρες. Όμως αυτή η ένταξη προσέκρουσε σε τοίχο τον Μάιο του 2022, αφού ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε βέτο, ισχυριζόμενος πως οι δυο παραπάνω αναφερόμενες σκανδιναβικές χώρες, είναι “ξενώνες” τρομοκρατικών οργανώσεων και πως διέπραξαν κατά το παρελθόν σοβαρά λάθη με την στάση τους υπέρ της Ελλάδος και κατά της Τουρκίας!

Έτσι τους έθεσε χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να διορθώσουν τα “λάθη” τους! Γι΄ αυτό τον Ιούνιο η Σουηδία και η Φινλανδία υπέγραψαν Μνημόνιο με την Τουρκία τον Ιούνιο, προκειμένου να ενταχθούν στη διατλαντική συμμαχία!

Στη συνέχεια η Τουρκία ζήτησε πρόσθετες εγγυήσεις, όσον αφορά του ζητήματος των Κούρδων μαχητών, θεωρώντας πως δεν έχουν εκπληρωθεί τα ζητήματα που συμφωνήθηκαν στο Μνημόνιο του Ιουνίου!

Αναγκάστηκε λοιπόν ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, καταβάλλοντας προσπάθεια, ώστε να πείσει την Τουρκία να άρει το βέτο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ! Εισπράττοντας ακόμη μια αρνητική απάντηση!

Μάλιστα! Η Τουρκία τους χορεύει μονίμως στο ταψί, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ!

Ενώ οι δικοί μας “χρήσιμοι ηλίθιοι” λένε σε όλα ναι, εις βάρος των ελληνικών κυριαρχικών θεμάτων!!

loading...