Ο Ερντογάν πήρε ένα καλό μάθημα και ένα ισχυρό μήνυμα: Με τους ομογενείς μας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα… Τελεία και παύλα, όπως του είπε και ο Μενέντεζ

 

Γκρεμίστηκαν τα όνειρα του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η σημασία της ήττας του Δρ. Μεχμέτ Όζ, από τον Δημοκρατικό αντίπαλο του, Τζον Φέττερμαν, είναι τεράστια για τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και της ίδιας της Αμερικής.

Έχασε ο άνθρωπος του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και του Ντόναλντ Τραμπ.

Εάν κέρδιζε ο Δρ.Όζ, ένας ξένος υπήκοος και πράκτορας ενός ξένου ηγέτη, θα είχε θέση στην Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, απ’ όπου θα προωθούσε τα συμφέροντα ενός αυταρχικού και ισλαμιστή προέδρου.

Εάν κέρδιζε ο Δρ. Όζ, θα μπορούσε ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής να πανηγυρίζει ότι οι «εκλεκτοί» του άλλαξαν τον κομματικό χάρτη της υπερδύναμης. Ήταν το μεγάλο «άλογο» του Τραμπ ο εν λόγω κύριος, και όπως αποδείχθηκε πόνταρε λάθος ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι σίγουρα μία μεγάλη νίκη. Διότι το τσιράκι του Ερντογάν θα μας έκανε τη ζωή μαρτύριο στη Γερουσία. Και εν πάση περιπτώσει, θα ανάλωνε τις δυνάμεις της η Ομογένεια μας για να τον αντιμετωπίζει κάθε φορά που θα άνοιγε το στόμα του.

Είναι, λοιπόν, μεγάλη η νίκη των ομογενών μας, των Αρμενίων, των Κούρδων και των υπολοίπων οργανώσεων που συνεργάστηκαν για να νικήσουν το τσιράκι του Ερντογάν. Και οφείλουν οι Έλληνες, στην Ελλάδα, την Κύπρο και αλλού, να παραδεχθούν επιτέλους τους ομογενείς μας και να χαιρετίσουν τον αγώνα τους για την Πατρίδα. Πέρασαν οι εποχές των «πιατάδων» και των «Μπρούκληδων».

Οι ακτιβιστές της Ομογένειας είναι μέρος των εξελίξεων, και μπορούν να παρεμβαίνουν με επιτυχία στο πολιτικό και κομματικό παρασκήνιο και προσκήνιο.

Ήδη έχουν επανεκλεγεί ο Κρις Πάππας, η Νικόλ Μαλλιωτάκη, ο Φρανκ Παλόν. Θα έχουμε και άλλα ευχάριστα νέα όσο συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων σε όλη την Αμερική. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα «μέτωπα» των υποστηρικτών της Ελλάδας και της Κύπρου, σχεδόν το σύνολο των φιλελλήνων νομοθετών, θα βρίσκονται ξανά στα έδρανα της Βουλής και της Γερουσίας.

Είναι σημαντικό ότι εκλέχθηκε και ο Ρόμπερτ Μενέντεζ τζούνιορ, ο υιός του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ. Γνώρισε την Κύπρο και την Ελλάδα από μικρός, καθώς συνόδευε τους γονείς του, μαζί με την αδελφή του Αλίσια, στις διακοπές τους στις δύο χώρες. Η Αλίσια είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια του τηλεοπτικου δικτύου NBC. Σίγουρα θα εξελιχθεί σε μεγάλη δημοσιογράφο.

Σημασία έχει επίσης ότι οι δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Ελληνισμό, όχι μόνο άντεξαν αλλά και θριάμβευσαν. Εκτός του Κρις Πάππας και της Νικόλ Μαλλιωτάκη, φαίνεται ότι κερδίζει και η Ντίνα Τάιτους. Άρα όλοι σχεδόν όσοι ασχολούνται με την υπόθεση της αγοράς των F-16, θα είναι επί των επάλξεων.

Απομένει να μην χαθεί η Γερουσία για τους Δημοκρατικούς. Για να διατηρήσει τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο μεγαλύτερος φίλος που είχε ποτέ ο Ελληνισμός στην Αμερική.

Ο Ερντογάν πήρε ένα καλό μάθημα και ένα ισχυρό μήνυμα: Με τους ομογενείς μας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα… Τελεία και παύλα, όπως του είπε και ο Μενέντεζ.

Τόσο ο Ιμπραϊμ Καλίν, όσο και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πανηγύριζαν μέχρι πριν μερικές εημέρες, ότι οι ενδιάμεσες εκλογές θα άνοιξαν το δρόμο για την αγορά των αμερικανικών μαχητικών αεροπλάνων. Λογάριασαν λάθος. Οι προβλέψεις τους δεν επιβεβαιώθηκαν. Οι εταιρείες Λόμπι που αγόρασε η Τουρκία, απέτυχαν μαζί με τον Ερντογάν.

Πάμε για άλλα τώρα…

Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

Πηγή: hellasjournal.com

loading...