Τραμπ και Νετανιάχου, αλλάζουν τα δεδομένα.





 Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *   

Οι ενδιάμεσες εκλογές στα δυο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ είναι πολύ καθοριστικές, όχι μόνο για την Αμερική, αλλά και για όλον τον πλανήτη, αφού οι αντιλήψεις σε πολλά φλέγοντα ζητήματα, αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους “Δημοκρατικούς” και διαφορετικά από τους “Ρεπουμπλικάνους”!

Μπορεί βέβαια να μην επαληθεύτηκαν οι δημοσκοπήσεις και οι οποίες μιλούσαν για συντριπτική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο φαίνεται να παίρνει την πλειοψηφία του νομοθετικού σώματος της Βουλής των Αντιπροσώπων, με τα τελευταία στοιχεία (Παρασκευή μεσημέρι 11 Νοεμβρίου) που μας έρχονται να μιλούν πως οι “Ρεπουμπλικάνοι” έχουν ήδη εξασφαλίσει 211 από τις απαιτούμενες 218 προκειμένου να έχουν την πλειοψηφία, και να πρέπει να συγκεντρώσουν ακόμη 7 από τις υπολειπόμενες 35!

Όσον αφορά την Γερουσία, η εκλογική μάχη παραμένει αμφίρροπος, με τους “Δημοκρατικούς” να έχουν εξασφαλίσει 48 έδρες έναντι 49 των “Ρεπουμπλικάνων” και να υπολείπονται ακόμη τρεις έδρες, σε Αριζόνα, Νεβάδα και Τζόρτζια! Όπου στην Νεβάδα μέχρι στιγμής προηγούνται οι “Ρεπουμπλικάνοι” και το οριστικό αποτέλεσμα θα υπάρξει σε 2-3 ημέρες!

Εντός του Σαββατοκύριακου, όπως με ενημερώνουν, θα είναι γνωστό το αποτέλεσμα στην Αριζόνα και όπου πάλι προηγούνται οι “Ρεπουμπλικάνοι”! Τέλος στην Τζόρτζια θα έχουμε επαναληπτικές εκλογές εντός του Δεκεμβρίου!

Έτσι είναι διάχυτη η αισιοδοξία των “Ρεπουμπλικάνων”, πως μπορεί να φθάσουν τις 51-52 έδρες και όπως μας είπαν από το “Ρεπουμπλικανικό κόμμα”, από τις αρχές του 2023 η Υφήλιος θα δει μια άλλη Αμερική!

Για την Ελλάδα αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές, διότι πιθανή επικράτηση των “Ρεπουμπλικάνων” στα δυο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ, θα φέρουν μια άλλη πολιτική σχεδίαση στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, γι΄ αυτό φαντάζει πολύ εμμονική η συνεχιζόμενη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην κυβέρνηση των ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν!

Που πιθανολογώ πως γίνεται, υποστηριζόμενη και από τα Συστημικά Μέσα της Πατρίδος μας, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η μειοδοτική πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την μερική αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο και την “κήρυξη” πολέμου στην Ρωσία!

Επίσης με την επικράτηση των “Ρεπουμπλικάνων” στα δυο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ και μετά την εκλογική επικράτηση στο Ισραήλ του  Μπενιαμίν Νετανιάχου, φαντάζει σίγουρο, πως θα υπάρξει αναθεώρηση της αμερικανικής πολιτικής για τον θαλάσσιο και χερσαίο  αγωγό φυσικού αερίου Ανατολικής Μεσογείου (EastMed), ο οποίος θα συνδέει απευθείας τις ενεργειακές πηγές της Ανατολικής Μεσογείου με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω της Κύπρου και της Κρήτης!

Ως γνωστόν, οι σχέσεις Τραμπ – Νετανιάχου είναι στενές και αναμένουμε την οριστική επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στα δυο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ, καθώς και το κάλεσμα του Ισραηλινού Προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκειμένου να δοθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης!!

loading...