ΕΜΒΟΛΙΟ ΒΟΥΝΤΟΥ

ΠΩΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ COVID ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ ΠΑΡΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Γράφει ο Todd Hayen

Το «Εμβόλιο βουντού» φαινόταν σαν ένας πιασάρικος τίτλος, αλλά ένας πιο εύστοχος τίτλος για αυτό το άρθρο θα ήταν κάτι σαν, «Πώς το

εμβόλιο Covid μοιάζει περισσότερο με δεισιδαιμονία παρά με επιστήμη».

Το βουντού έχει μια βάση δεισιδαιμονίας, επομένως λειτουργεί και αυτός ο τίτλος. Λοιπόν, τι είναι το βουντού, ή δεισιδαιμονία, και πώς είναι δεισιδαιμονία το εμβόλιο Covid, η ευλάβειά του, η επίδρασή του, ο φόβος που υποτίθεται ότι κατευνάζει και η σχέση μεταξύ των ανθρώπων που το σπρώχνουν και των ανθρώπων που το λαμβάνουν;

Αυτό που διαδίδεται είναι ότι το πολυδιαφημισμένο τρίτο ενισχυτικό, το Bivalent booster για BA.4 και BA.5, δεν γίνεται δεκτό τόσο καλά. Υπάρχει επίσης μια «τρίτη δόση» που είναι διαφορετική από την «τρίτη αναμνηστική» – μη με ρωτήσετε πώς, αλλά προφανώς λαμβάνεται καλύτερα από εκείνους που είναι ανοσοκατεσταλμένοι.

Για έναν ιό που φημολογείται ότι δεν υπάρχει καν, ή δεν έχει απομονωθεί με ακρίβεια, σίγουρα γνωρίζουν λεπτομέρειες για αυτό το ενοχλητικό μικρό πράγμα.

Δεν είμαι επιστήμονας οπότε προφανώς δεν μπορώ να σχολιάσω τα ιδιοφυή μυαλά που συνδυάζουν όλα αυτά τα πράγματα, αλλά θεέ μου είναι σαν κάτι που θα δεις να κάνει ένας μάγος, είναι τόσο περίπλοκο και μαγικό.

Αυτό το σχόλιο είναι μάλλον πιο κοντά στην αλήθεια. Τώρα, είμαι βέβαιος ότι τα μυαλά που τα συνδυάζουν όλα αυτά είναι όντως λαμπρά. Και είμαι βέβαιος ότι υπάρχει ένα φορτίο επιστήμης σε όλο αυτό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...