Πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τις εξώσεις.


Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας * 

 

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση εξετάζει η κυβέρνηση και είναι κοντά στην υλοποίησή της.

Για να μην παρουσιαστούν πάλι ανάλογα φαινόμενα σαν αυτά που συνέβησαν στην προσπάθεια έξωσης της γυναίκας στα Άνω Ιλίσια, το υπουργείο οικονομικών συμμεριζόμενο την ευαισθησία των πολιτών, αλλά και την επιθυμία όλων των κομμάτων, αποφάσισε την ακύρωση όλων των εξώσεων που εκκρεμούν και την αποπληρωμή όλων των κόκκινων δανείων που αφορούν την πρώτη κατοικία.

Η κυβέρνηση κατέληξε σε αυτό το μέτρο ύστερα από την πίεση των αρχηγών των κομμάτων που επιθυμούν να αναλάβει το κράτος αυτό το κόστος, αλλά και από τις διαμαρτυρίες των πολιτών που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.

 

Αποφάσισε δηλαδή το ιδιωτικό χρέος να το κάνει δημόσιο, γιατί κάποιοι πολίτες από πρόθεση η από ανοησία άφησαν να διογκωθεί το χρέος τους και κάποιοι άλλοι συνετοί, από πραγματική αδυναμία.

 

Επειδή όμως το κράτος δεν έχει άλλους πόρους εκτός από την φορολογία, τον ΦΠΑ και την μείωση των συντάξεων, εξετάζει το ενδεχόμενο μίας έκτακτης εισφοράς η αύξησης του ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα, πρακτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις στα χρόνια των μνημονίων.

Αν και αυτό μου θυμίζει την ρήση του Τσε: «Τώρα που τελειώσαμε τον πόλεμο, μπορούμε ν’ αρχίσουμε την επανάσταση», ας μείνουμε στο θέμα μας, γιατί μυαλό δεν θα βάλουμε ποτέ.

 

Το ύψος της έκτακτης εισφοράς, αλλά και σε ποια προϊόντα θα αυξηθεί ο ΦΠΑ δεν έχει ακόμα προσδιορισθεί, γιατί εκκρεμούν οι μελέτες που θα προσδιορίσουν το ύψος της δαπάνης.

Για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου το κράτος επικαλείται την ευαισθησία των πολιτών, γιατί την συναίνεση των κομμάτων την έχει εκ προοιμίου εξασφαλίσει.

 

 

Η είδηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετά την δήλωση του: «Η πιο καλή πόρτα ασφαλείας είναι η αλληλεγγύη των ανθρώπων», εκφράζοντας εμπράκτως την δική του αλληλεγγύη, παρέδωσε στην Κυρία Κολοβού που την επισκέφτηκε στο σπίτι της φάκελο με τα χρήματα που απαιτούνται για την ακύρωση της έξωσης, δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η κάποια άλλη πηγή.

ΥΓ: Όλο το κείμενο είναι αποκύημα φαντασίας του συντάκτη και απευθύνεται προς όλους εκείνους που θεωρούν την ευαισθησία προνόμιο δικό τους και όλοι οι άλλοι, κατά την δική τους εκτίμηση, είναι αδιάφοροι στον ανθρώπινο πόνο…..

loading...