ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Π. ΔΗΜΑΚΑΚΟΣ: «ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ»

ΜΟΝΑΔΙΚΑ, ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ Η ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ; ΤΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΤΩΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ...

Ο καθηγητής Παναγιώτης Δημακάκος είναι ένας γιατρός που διαπρέπει στις ιατρικές αίθουσες, αλλά δεν χάνει την πίστη του στο Θεό.

Ο πραγματικός ερευνητής αναζητά την αλήθεια και τελικά, εκεί είναι που συναντάει τελικά τον Θεό. Τέτοιο είναι το παράδειγμα του Παναγιώτη Δημακάκου, ομότιμου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, που μιλά στην «Κιβωτό της Ορθοδοξίας».

Φλογερός ευπατρίδης και πρωτοπόρος στον τομέα της αγγειοχειρουργικής, με χιλιάδες επεμβάσεις στο ενεργητικό του, γνώρισε την αναγνώριση σε μεγάλα ιατρικά κέντρα στο εξωτερικό, αλλά επέστρεψε για να δημιουργήσει στον τόπο του. Παρά τις πολλές διακρίσεις του, με σεμνότητα και συγκίνηση εξομολογείται πως έχει την προσευχή ως νοερό όπλο.

Με προσωπική του φροντίδα, το δωμάτιο στο οποίο εκοιμήθη ο Άγιος Νεκτάριος στο Αρεταίειο Νοσοκομείο έγινε χώρος προσκυνήματος, ενώ το παρεκκλήσι του αγίου στο νοσοκομείο αγιογραφήθηκε με τα θαύματά του.

Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Μπορώ να σας πω την περίπτωση ενός αρρώστου 52 ετών από τη Σαμοθράκη, με 5 παιδιά, όπου είχε αποφραγμένη την αορτή του. Καθάρισα την αορτή και είδα ότι οι βλάβες αυτές προχωρούσαν και στις νεφρικές αρτηρίες.

Αν μείνουν οι νεφροί μία ώρα χωρίς ροή αίματος και οξυγόνο, νεκρώνουν. Αυτό τότε δεν φαινόταν στις εξετάσεις και είχε ήδη περάσει μισή ώρα, ώσπου να καθαρίσω την αορτή και να την κλείσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...