ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Τα επτά 7 μυστήρια του Ιησού.  

Μυστήριο πρώτο 

Ποιο είναι το πραγματικό μυστήριο της αιμοδοσίας; 

Ο σημερινός απλός άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει την έννοια του μυστηρίου διότι είναι πέρα από την λογική του αντίληψη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το μυστήριο είναι αλόγιστο (χωρίς λογική). 

Αυτή η αδυναμία του ανθρώπου στους χώρους τους υλικούς και πνευματικούς τον φέρνει σε μια μόνιμη χαοτική εγκεφαλική αταξία. 

Οπότε το ερώτημα είναι με ποιο τρόπο και σε πόσο βαθμό θα μπορέσει να κατανοήσει ο άνθρωπος πραγματικά το μυστήριο; Αν κάποιος φτάσει πράγματι να κατανοήσει το μυστήριο, τότε παύει για αυτόν πλέον να είναι ένα μυστήριο. 

Από ότι φαίνεται υπάρχει μια αδιευκρίνιστη σύγχυση για τα μυστήρια του Ιησού από την κλίμακα των βαθμών (ιεραρχίας)της εκκλησίας. 

Προσπαθούν να μεταδώσουν και να συνεχίσουν καλοπροαίρετα την αρχαία παράδοση από τα μυστήρια του Ιησού. Όμως έτσι απλά δεν γίνετε. 

Το τι νομίζει ή πιστεύει ο καθένας είναι δικαίωμά του, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ταυτίζεται με το μυστήριο του Ιησού. 

Ας αναλύσουμε προσεκτικά το πρώτο μυστήριο της λεγόμενης, 

“Θείας Κοινωνίας”. Πριν ξεκινήσω την θεωρητική ανάλυση πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι ο Ιησούς ήταν ο μόνος Θεόπνευστος και αναμάρτητος άνθρωπος.

ΑΝΑΛΥΣΗ

Η ανάλυση γίνετε καλοπροαίρετη χωρίς να προσπαθήσω να αλλάξω τις γνώμες και τις συνήθειες κάποιων ανθρώπων. Απλά να μην ξεχνάμε ότι εκτός από τον εαυτό μας, ακόμα και στην κλίμακα της ιεραρχίας, όλοι μας είμαστε αμαρτωλοί σε αντίθεση μπροστά στον Ιησού.   

Όλες αυτές οι διαφορετικές λέξεις όπως “Θεία ευχαριστία” “Θεία κοινωνία” “Θεία μετάληψη”  κ.λπ. τι σημαίνουν και σε τι ανταποκρίνονται, η αν θέλετε ποια είναι η πραγματική ρίζα αυτών των λέξεων; Η απάντηση που έχει δοθεί είναι μια αόριστη “περιφερειακή” γενίκευση. Δηλαδή ανταποκρίνονται τυπικά μόνο στο μυστικό δείπνο του Ιησού όπου η Θεία κοινωνία μεταλαμβάνεται από ψωμί και κρασί, τα οποία συμβολίζουν το σώμα και το αίμα του Ιησού!

Γιατί αποφεύγουν να αναφέρουν την πραγματική λέξη του μυστηρίου και χρησιμοποιούν διάφορες μεταφορικές λέξεις όπως Θεία κοινωνία ή Θεία ευχαριστία;   

Ο Ιησούς στο μυστικό δείπνο πριν την σταύρωση κάλεσε τους επιλεγμένους μαθητές του για τελευταία φορά για να τους ολοκληρώσει πνευματικά, μεταδίδοντας αυτούς την τελευταία και ουσιαστική Θεϊκή πράξει, την  κάθαρση της ψυχής τους. 

Αυτό οφειλόταν στο μυστήριο της Θείας αιμοδοσίας. 

Η πρώτη Θεία αιμοδοσία έγινε από τον Ιησού στους μαθητές του. Αυτή είναι η αληθινή ρίζα της λέξεως του μυστηρίου που δεν αναφέρεται καθόλου, μέχρι και σήμερα από τους “ιερείς” βαθμοφόρους της εκκλησίας. 

Υπάρχουν πολλές αδιευκρίνιστες παραλήψεις των μυστηρίων. 

Αναφορά γίνετε μόνο σε επτά 7 επιλεγμένα μυστήρια, αλλά υπάρχουν και περισσότερα που δεν αναφέρονται. Όπως επίσης ένα από τα μυστήρια του Ιησού ήταν το πλύσιμο ποδιών των μαθητών. Αυτό το μυστήριο του Ιησού δεν μπόρεσαν να το κατανοήσουν οι πνευματικοί ιεράρχες, άλλα το χειρότερο και το ποιο ντροπιαστικό είναι ότι κάθονται και αναπαριστάνουν τον “πρωταγωνιστή” στην θέσει του Ιησού και πλένουν τα πόδια των αμαρτωλών. Να δείξουν τι; Λυπάμαι πολύ που το μυστήριο του Ιησού κατάντησε από τους καημένους «πνευματικούς» να γίνετε σόου στα κανάλια. 

Πριν την Θεία αιμοδοσία, κάθαρση της ψυχής έπρεπε να γίνει πρώτα η κάθαρση του σώματος. Αυτό το συμβολικό γεγονός του Ιησού, το πλύσιμο των ποδιών σήμαινε την κάθαρση του σώματος από τις αμαρτίες των μαθητών. Επομένως ο Ιησούς μας γνωστοποιεί με τις πράξεις των δύων μυστηρίων, δηλαδή με την κάθαρση του σώματος και της ψυχής μόνο τότε λαμβάνεις το Θεϊκό πνεύμα. 

Εκτός από τον Ιησού και από τους πνευματικούς μαθητές του υπάρχει σήμερα κανένας άλλος;

Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης

loading...