Ρουβίκωνας: Ταυτόχρονες παρεμβάσεις σε δικηγορικά γραφεία/εισπρακτικές – ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε τι γράφει ο Ρουβίκωνας για το ντου που έκαναν την Πέμπτη το απόγευμα σε 2 εισπρακτικές:

«Οι εισπρακτικές εταιρείες δεν αποτελούν ένα καινούριο φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία. Γιγαντώθηκαν μέσα στη μνημονιακή περίοδο με τις ευλογίες των εκάστοτε κυβερνήσεων και συνεχίζουν να επεκτείνουν τη δράση τους μέχρι σήμερα. Η τακτική τους είναι γνωστή. Εκβιάζουν, τραμπουκίζουν και εκφοβίζουν καθημερινά την κοινωνική βάση με διακοπές ηλεκτροδοτήσεων, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών. Μια κοινωνική βάση η οποία για πάνω από μία δεκαετία έχει βάλει πλάτη, ενώ ταυτόχρονα λεηλατείται συνεχώς από την άρχουσα τάξη που θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Με λίγα λόγια, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι ακόμα πιο πλούσιοι, μέσα από μια αναδιανομή πλούτου προς τα πάνω η οποία πραγματοποιείται από σύγχρονους κατοχικούς λαδέμπορους.

Οι συνεχείς κλήσεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας με προσβολές, απειλές και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε κόσμο ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει, δε μπορούν να μείνουν αναπάντητες. Ο κανιβαλισμός που αυτά τα αρπακτικά προσπαθούν να επιβάλουν, σε μια ήδη γονατισμένη κοινωνία που ζει στον φόβο και στην αβεβαιότητα, πρέπει να σταματήσει άμεσα. Αυτό θα γίνει μόνο εάν πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και επιστρέψουμε ένα ποσοστό αντιβίας στη βία που δεχόμαστε καθημερινά. Μεγαλοστελέχη, δικηγόροι, πολιτικοί και λοιπά κοινωνικά παράσιτα που κρύβονται πίσω από εισπρακτικές εταιρείες ας αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους για τη “δουλειά” που κάνουν. Δεν μπορούν να εκβιάζουν και να εξευτελίζουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τους ανέργους, τους ανθρώπους του μεροκάματου και να μην ιδρώνει το αυτάκι τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, επισκεφτήκαμε τις εισπρακτικές εταιρείες «Ραλλού Νάκου-Κουρμπέτη» και «Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος», ώστε να πάρουν πίσω μία μικρή γεύση της καθημερινής τρομοκράτησης που ασκούν σε άτομα της τάξης μας. Ελπίζουμε η επίσκεψή μας σε αυτά τα δύο κοράκια να λειτουργήσει ως παράδειγμα συμμόρφωσης και των υπόλοιπων εισπρακτικών.»

Ρουβίκωνας

loading...