Κάντε μασάζ στα πόδια σας πριν πάτε για ύπνο το βράδυ…


 


Η θεραπεία με μασάζ είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργαλεία για το σώμα. 


Ασκώντας πίεση στο σώμα μπορεί να ανακουφίσετε την ένταση με πολλούς τρόπους. 


Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η ρεφλεξολογία.


Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που βασίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ράχη των ποδιών. 


Επειδή στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, οι υποστηρικτές αυτής της μεθόδου ισχυρίζονται πως αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού. 


Στην περίπτωση του ασθενούς που δεν είναι εφικτό να γίνει εφαρμογή στα πόδια, γίνεται στα χέρια


Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε μασάζ σε ορισμένα μέρη του σώματος, συχνά τα χέρια και τα πόδια, αλλά αυτό να έχει θετικό αποτέλεσμα σε μια διαφορετική περιοχή του σώματος.


Οφέλη της Ρεφλεξολογίας: 


Επιτυγχάνει κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης και ευεξίας.

Βελτιώνει τη διάθεση και την ποιότητα-ποσότητα του ύπνου.

Συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας στη μεταφορά των απαραίτητων ορμονών, οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών για την αναδόμηση των κυττάρων.

Βελτιώνει τη λεμφική κυκλοφορία, επιταχύνοντας την αποβολή τοξινών.

Επιτρέπει την πιο ομαλή μετεγχειρητική ανάρρωση μετά από μια επέμβαση.

Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Διεγείρει το νευρικό σύστημα – έχει υπολογιστεί ότι περίπου 7000 νευρώνες «ξυπνούν» κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας.

Μπορεί να λειτουργήσει αναλγητικά.

Κατά τις πρώτες συνεδρίες γίνεται εντατική αποβολή τοξινών από τον οργανισμό. Προκειμένου να βοηθήσουμε την παραπάνω διαδικασία, καλό θα ήταν μετά από κάθε θεραπεία να μην καταναλώνουμε καφεΐνη ή τεΐνη και να αποφεύγουμε αλκοόλ και κάπνισμα.

Το μασάζ στα πόδια σας σε διαφορετικές θέσεις συνδέεται με τη καλύτερη υγεία σε διαφορετικά όργανα. 


Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη χαλάρωση,λιγότερο άγχος,ακόμα και σε μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία.


Το μασάζ στα πόδια σας βοηθά επίσης να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζει από πολλές ασθένειες, βοηθά στη διατήρηση της σωστής ισορροπίας,έχει αποδειχθεί ευεργετικό για το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών, βελτιώνει τον ύπνο σας, μειώνει το οίδημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και είναι υπέροχο για το δέρμα σας.


Το μασάζ στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι καλό για τους πνεύμονες και τον εγκέφαλο σας. Το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο δάχτυλο είναι καλό για την ανακούφιση του πόνου των δοντιών. Το μικρό δάχτυλο είναι ένα μεγάλο σημείο μασάζ για πόνους αυτιών. Η παραπάνω εικόνα είναι ένας πολύ καλός οδηγός για το ιδανικό αποτέλεσμα.


https://www.therapeftis.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια :