ΝΕΕΣ “ΜΠΑΛΩΘΙΕΣ” ΟΛΓΑΣ ΚΑΤΑ ΚΟΥΛΗ ΜΕ ΤΙΣ “ΕΥΛΟΓΙΕΣ” ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;





Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου* 

Είναι πλέον πανθομολογούμενο, ότι είναι γενικευμένη η κατακραυγή κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, από τους πρώην Πρωθυπουργούς και Προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά! Αφού πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουν εντονότατα αμφισβητήσει κυβερνητικές επιλογές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κρατώντας σοβαρές αποστάσεις από τον Πρωθυπουργό, στα εθνικά, στα κοινωνικά, αλλά και για άλλα ζητήματα!

Κυρίως όμως ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ομιλίες του τελευταία, είχε πολλές φορές ακυρώσει πολιτικές επιλογές του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά είχε καταφερθεί και κατά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για την στάση τους προς την Ελλάδα, για τα προβλήματα που δημιουργούν στην Ελλάδα!

Όμως κι ενώ είχε προαναγγελθεί – πριν τη διαρροή του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών/παρακολουθήσεων – πως ο Κώστας Καραμανλής θα ήταν ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση στις 31 Αυγούστου 2022 στην Κρήτη, στην εκδήλωση μνήμης προς τον Ιωάννη Κεφαλογιάννη (πατέρα της Όλγας), που διοργάνωνε ο Δήμος Ανωγείων, το Πανελλήνιο περίμενε τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρώην Πρωθυπουργού!

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε πέσει θύμα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κατά το παρελθόν!

Έτσι ο πρώην Πρωθυπουργός, ανταποκρινόμενος στο λαϊκό αίσθημα, άστραψε και βρόντηξε, μη μασώντας τις λέξεις του!

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε ως Πρωθυπουργός, ζητώντας την πολιτική κάθαρση! Ισχυρίστηκε ότι “διακομματική συνεργασία” θα επιφέρει τις διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος! Μια ομιλία κόλαφος για το Μαξίμου!

Πιο συγκεκριμένα είπε ο Κώστας Καραμανλής:

«Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!

Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί, ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν.

Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών…»!

Χέρι – χέρι πάνε Κώστας Καραμανλής και Όλγα Κεφαλογιάννη…

Αλλά αυτή η ηχηρή πολιτική παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού, που σηματοδοτούσε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ήταν σε μια εκδήλωση στην Κρήτη, πολιτικό φέουδο της οικογένειας Μητσοτάκη/Μπακογιάννη, προς τιμήν του Ιωάννη Κεφαλογιάννη, πατέρα της Όλγας, της δυναμικής πολιτικού και η οποία λίαν προσφάτως όρθωσε το ανάστημά της κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επιχειρούσε για ευνόητους λόγους να την αντικαταστήσει από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και η οποία Επιτροπή είναι καταρχήν αρμόδια της διαλεύκανσης του σκανδάλου Μητσοτάκης Gate!

Η Όλγα Κεφαλογιάννη λοιπόν, που δεν το κρύβει πως θα είναι υποψήφια της διεκδίκησης της αρχηγίας της ΝΔ και που σύντομα έρχονται οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες μας φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί σε αυτές έναντι άλλων φιλόδοξων δελφίνων, ήταν δίπλα στον Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση για τον πατέρα της!

Μάλιστα ήταν απόλυτα αποκαλυπτική των πολιτικών εξελίξεων, που οσονούπω έρχονται! Κάνοντας αρχικά μάθημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το τι πρεσβεύει η “γαλάζια Παράταξη, λέγοντας:

«Η Παράταξή μας είναι των δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας. Ο υπερασπιστής της συλλογικής αλληλεγγύης. Ο θεματοφύλακας του κοινωνικού κράτους. Ο εγγυητής του κράτους δικαίου… Πρέπει να τολμάμε να κοιτάμε στα μάτια τον ελληνικό λαό. Προστατεύοντας πάνω από όλα τους θεσμούς, τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να ξεπεράσουμε και αυτήν την δύσκολη συγκυρία. Το παρελθόν μας διδάσκει»!

Ακολούθως αναφερόμενη στον Κώστα Καραμανλή είπε:

«Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, μέσα από την καρδιά μου, τον πρώην Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο Κώστα Καραμανλή, που τιμά τη σημερινή εκδήλωση, ως κεντρικός ομιλητής.

Η παρουσία του, ο λόγος του, το ήθος του, προσδίδουν μια μοναδική αξία στη συνάντησή μας. Αποτελούν ένα διαρκές σημείο αναφοράς. Υπενθυμίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης και αποδοχής, που αγγίζουν την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Είναι γνωστό, πως με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη τον συνέδεαν στενοί δεσμοί, φιλίας, εκτίμησης και αλληλοσεβασμού, μα πάνω από όλα, τους συνέδεε άλλος ένας ισχυρός δεσμός. Η βαθιά τους αγάπη για την Πατρίδα και τον ελληνικό λαό.»!

Βέβαια ο Κώστας Καραμανλής για το τέλος κράταγε το καλύτερο. Αφιερώνοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια κρητικιά μαντινάδα:

«Άλλο το να΄ σαι αετός, και άλλο να τον κάνεις,. Άλλο το να θωρείς κορφές και άλλο να τις φτάνεις»!

Νέα Ανώγεια στη Λάρισα;

Από τότε πέρασαν κάποιοι μήνες, ωστόσο η πολιτική περπατησιά του Κώστα Καραμανλή δεν άλλαξε! Απεναντίας έγινε πολύ οξύτερος προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη! Φήμες μάλιστα λένε, πως δεν τολμάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον πάρει στο τηλέφωνο!

Από την στιγμή που ο Κώστας Καραμανλής ενημερώνεται, πως σχεδόν όλη η ΝΔ παρακολουθούταν από τους υποτακτικούς του Μαξίμου!

Έτσι ο πρώην Πρωθυπουργός έστειλε στη φάμπρικα του Μαξίμου νέο ηχηρό μήνυμα! Απουσίασε και από την πρόσφατη Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ! Αυτή λοιπόν η αποστροφή Καραμανλή προς Μητσοτάκη, έχει κάνει τον δεύτερο να βλέπει τον πρώτο στον ύπνο του ως Εφιάλτη!

Όταν μάλιστα γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 ο Κώστας Καραμανλής θα βρίσκεται στη Λάρισα, σε παρουσίαση βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη: «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», όπου και θα μιλήσει!

Γι΄ αυτό τρέμει και μόνο στην ιδέα ο Πρωθυπουργός, πως ο Κώστας Καραμανλής ενδεχομένως και να χρησιμοποιήσει νέα πύρινα λόγια για τις τηλεφωνικές υποκλοπές – παρακολουθήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Και είναι σίγουρο, πως όσο χοντρόπετσος και να είναι, δύσκολα θα αντέξει νέα Ανώγεια!

Πώς αντέδρασε λοιπόν ο Πρωθυπουργός στα “τρομοκρατικά χτυπήματα” Καραμανλή; Έστειλε την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, μάλλον για να ικετέψει τον Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να είναι ήπιος με τον αδελφό της!

Ειλικρινά, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου θυμίζει έντονα τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Καλιγούλα, ο οποίος σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, διακρινόταν από σαδισμό και σκληρότητα στην υπερβολή, που προέβαλε απέναντι στον λαό του! Γι΄ αυτό χαρακτηρίστηκε ως ένας παράφρονας τύραννος. Ωστόσο η αλαζονεία του μετατράπηκε σε ικεσία προς τους αξιωματούχους της πραιτοριανής φρουράς του και οι οποίοι

τελικά τον δολοφόνησαν!

Να σημειωθεί πως ο Καλιγούλας κυβέρνησε 4 χρόνια (37 μ.Χ. έως το 41 μ.Χ)!

Έγραφα ένα και πλέον χρόνο πριν, πως έρχεται η Όλγα…

Επιστρέφοντας στην Όλγα Κεφαλογιάννη, αξίζει νομίζω τον κόπο να θυμηθούμε τι έγραφα στις 23 Μαΐου 2021 (ένα απόσπασμα) και στο άρθρο μου με τίτλο:

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

«…Έχει να αντιμετωπίσει άλλο ένα πολύ σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα ο Πρωθυπουργός! Που το “γέννησε” η στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κέντρο και το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ!

Αυτό το νέο σημείο αναφοράς έχει ονοματεπώνυμο! Λέγεται Όλγα Κεφαλογιάννη! Η Βουλευτής της Α΄ Αθηνών που βγήκε πρώτη στις εκλογές του 2019 συγκεντρώνοντας περί τις 45 χιλιάδες ψήφους! Με 12ετή κοινοβουλευτική παρουσία! Ούσα δυσαρεστημένη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αθέτησε την προεκλογική δέσμευσή του και δεν υπουργοποιήθηκε!

Σύμφωνα λοιπόν με τις δικές μας πληροφορίες θα διεκδικήσει στις εσωκομματικές εκλογές που σύντομα έρχονται από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, την Προεδρεία της ΝΔ! Έχοντας και πολύ υψηλά επιχειρηματικά στηρίγματα!

Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω εντάσσεται και η προχθεσινή της “ανταρσία” στη Βουλή, όπου μαζί με την πρώην Υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου (της πτέρυγας Καραμανλή), διαφοροποιήθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την συνεπιμέλεια των παιδιών, κάνοντας σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ισχυριζόμενη πως η θέση της είναι της κοινής λογικής και της επιστημονικής γνώσης!

Βέβαια στον χρόνο που διανύουμε κι άλλες φορές αντιτάχθηκε σε κυβερνητικές αποφάσεις, όπως στην περίπτωση Λιγνάδη, όπου έκανε λόγο για πολιτική ευθύνη!

Να σημειώσουμε – κάτι που έχουμε ήδη αναφέρει παλαιότερα – ότι στην συνδιεκδίκηση της Προεδρίας της ΝΔ θα βρίσκεται και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας! Ο οποίος όμως χειρίζεται πολλά και σημαντικά ζητήματα από την θέση του Υπουργείου Εξωτερικών και είναι εύκολο να καεί!

Η Όλγα Κεφαλογιάννη όμως θα παίξει το παιχνίδι της εκ του ασφαλούς!»!

Όπως επίσης επανερχόμουν στις 19 Αυγούστου 2022 στο άρθρο μου:
ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Αναγορεύεται σε θεματοφύλακα της νομιμότητας η Όλγα Κεφαλογιάννη…

Όμως υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα η Όλγα Κεφαλογιάννη επιτίθεται συνεχώς στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για κρίσιμα ζητήματα! Δημιουργώντας μεγάλες εσωκομματικές εντάσεις στη ΝΔ.

Καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, για την σημαντική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων, αλλά συνολικά και των αυτοτελώς απασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Αλλά από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της, είναι η έντονη κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση για την επίκληση του “απορρήτου” των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων!

Τονίζοντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV, πως:

«Όταν η Επιτροπή έχει από τον κανονισμό της Βουλής την αρμοδιότητα να ελέγχει την ΕΥΠ, εάν η ΕΥΠ ή ο οποιασδήποτε μπορεί να επικαλείται το απόρρητο ουσιαστικά καταργεί την αρμοδιότητα της Επιτροπής. Το ίδιο και με την ΑΔΑΕ. Αν μπορεί οποιοσδήποτε στην συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή να επικαλείται το απόρρητο σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της ΑΔΑΕ»!

Συνεχίζοντας η Όλγα Κεφαλογιάννη παρέθεσε επιπλέον δωρεάν μαθήματα στον Πρωθυπουργό λέγοντας:

«…όταν θέλουμε να μιλάμε για κάθαρση στον δημόσιο βίο, όταν θέλουμε να μιλάμε για “φως”, όταν λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές, τότε το απόρρητο, με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας, θα πρέπει να μπαίνει, αν θέλετε, σε δεύτερη μοίρα, γιατί προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων, των θεσμών. Και όλοι εμείς που υπηρετούμε τους θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε»!

Αλλ΄ όμως μίλησε και για το γεγονός πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, λέγοντας:

«Το να υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα τοξικό κλίμα σίγουρα δεν βοηθάει ούτε να πάμε ομαλά στις εκλογές, κυρίως όμως δεν βοηθάει τη χώρα σε μια περίοδο που βλέπουμε ότι από την Τουρκία, ο αναθεωρητισμός έχει πάρει άλλες διαστάσεις και έχει ξεφύγει με καθημερινές απειλές κατά της χώρας»!

Υ.Γ.:

Δεν είναι όμως μόνο η 20η Νοεμβρίου που τρομοκρατεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Είναι και η 7η Δεκεμβρίου 2022, όπου ο επίσης πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο οποίος δεν έχει ευθαρσώς τοποθετηθεί για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, θα είναι ο ομιλητής στην πρώτη εκδήλωση που διοργανώνει το “Ίδρυμα Αντώνης Σαμαράς”!

Πληροφορίες μας λέγουν πως θα τοποθετηθεί στο μέγα σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, καθώς βέβαια θα αναφερθεί και στις εσωκομματικές μάχες χαρακωμάτων!

Πεποίθησή μας είναι, πως δεν θα αγνοήσει τα εθνικά μας ζητήματα!

Οψόμεθα!!

loading...