Ποιές ΑΟΖ;; Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για μεταφορά ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ εργατών γης Όπως με το Πακιστάν…

Στη Συμφωνία με την Αίγυπτο για την εποχιακή απασχόληση εργατών γης στην Ελλάδα, αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο για πρώτη φορά υπογράφτηκε Συμφωνία σε διπλωματικό επίπεδο που προβλέπει την είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα εργατικού δυναμικού, 5000 εργάτες γης, από την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, με σκοπό την εποχική απασχόληση στον γεωργικό τομέα», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αυτό είναι μάλλον και το…highlight του πακέτου συμφωνιών που υπέγραψαν χθες οι διπλωματικές αντιπροσωπείες των δύο χωρών, αφήνοντας για ακόμη μία φορά την Τουρκία να…αλωνίζει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πρόσφατα μάλιστα, έχει συνεννοηθεί με κράτη όπως το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές, για μεταφορά ή παράταση άδειας (σε όσους βρίσκονται ήδη εδώ) σε χιλιάδες αλλοδαπούς εργάτες γης!

Χαρακτηριστικά το αρμόδιο Υπουργείο είχε ανακοινώσει τα εξής:

«Θα δώσουμε τη δυνατότητα σε 15.000 πολίτες Μπανγκλαντές που σήμερα διαμένουν στην Ελλάδα να ενταχθούν στο καθεστώς των αδειών εποχικής εργασίας. Στην περίπτωση αυτή, αφενός θα πρέπει να παραμένουν έως 9 μήνες ανά έτος στη χώρα και αφετέρου να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται για αυτή την άδεια παραμονής».

loading...