Η ιστορία που θα διαβάσετε με “ήρωα” τον Τάκη, απεικονίζει λίγο-πολύ όλα τα σημερινά πολιτικά “κοπρόσκυλα” … 
“Ο φίλος μου ο Τάκης”: Γνήσιο Υπόδειγμα “Αγωνιστή (δήθεν) του Πολυτεχνείου” που Εξελίχθη σε Πολιτικό Κηφήνα

Ο φίλος μου ο Τάκης – μαζί μεγαλώσαμε. Υπόδειγμα εθνικόφρονος, καμάρωνε για το θείο του το Στρατηγό της Χωροφυλακής, και εμάς που δυσανασχετούσαμε με τη δικτατορία μας αποκαλούσε «Κοκκινοσκουφίτσες» (δηλ. κομμουνιστές, που δεν ήμασταν). Ερχεται το Πολυτεχνείο λοιπόν. Παρασκευή 16 Νοεμβρίου του 73, οι γονείς του Τάκη τον στέλνουν… εκδρομή, για να είναι εκτός Αθηνών και μακρυά από τις «φασαρίες»! Περνάει όμορφα το Σαββατοκύριακο, και Κυριακή 18/11 επιστρέφει, χωρίς να έχει ιδέα τι έχει συμβει, με ένα λεωφορείο που εκανε τέρμα κάπου στην πλατεια Βάθης, και πάει και στήνεται απέναντι από το Πολυτεχνείο… περιμένοντας το τρόλεϊ! Εκει βέβαια γίνονταν ο κακός χαμός, οπότε το πρώτο περιπολικό που περνάει τον μπουζουριάζει «προς εξακρίβωσιν ταυτότητος». Αλλα πέφτει τηλέφωνο από το θείο το Στρατηγό και τον αφήνουν αμέσως, no problem.
Περνάει ο καιρός, έρχεται η Μεταπολίτευση. Μια μέρα είχαμε κανονίσει μαζί μ’έναν άλλο φίλο να περάσουμε να πάρουμε τον Τάκη από τη σχολή που φοιτούσε. Πάμε εκει και ρωτάμε μια κοπέλα, «τον Τάκη τον τάδε που θα τον βρούμε;» Αυτή μας κοιτάει με δέος, «τον Πρόεδρο θέλετε;» Ώπα, σκουντάω εγώ τον φίλο μου, βγάλαμε λαγό! Πιάνουμε πονηρά την κουβέντα και τι μαθαίνουμε; Ο Τάκης ηταν κορυφαίος αντιστασιακός, αγωνιστής του Πολυτεχνείου που είχε συλληφθεί και βασανιστεί άγρια από τη Χούντα! 
Να μην τα πολυλογώ: Με μοναδικό προσόν τις δάφνες του δήθεν αγωνιστή του Πολυτεχνείου, ο φίλος μου ο Τάκης (που ποτέ δεν τελείωσε το πανεπιστήμιο, αργότερα έφερε ένα μαϊμού πτυχίο από το εξωτερικό) εκανε καριέρα με την ΠΑΣΠ, χρημάτισε πρόεδρος στη Σχολή του και σε διάφορες άλλες οργανώσεις και αργότερα κατέβηκε και υποψήφιος Βουλευτής, πρώτα με ΠΑΣΟΚ και αργότερα με ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκλέχτηκε, αλλα βέβαια από τοτε που ήλθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981 είχε βολευτεί σε αργομισθία στο Δημόσιο. Ευρωβουλευτής δεν έγινε, αλλα πάντως πέρασε μια ζωή αραχτός και χαλαρός, και τωρα ξεκοκαλίζει τη σύνταξη και το εφάπαξ του. Και όλα αυτά… γιατί τις μερες του Πολυτεχνείου ειχε παει εκδρομή!!!
(Διευκρίνιση, μοιάζει μυθοπλασία αλλα όλα είναι απόλυτα αληθινά – εκτός από το όνομα… Τίποτα το πρωτότυπο βέβαια, μετά τη Μεταπολίτευση έσκασαν μύτη χιλιάδες… μπαρουτοκαπνισμένοι αγωνιστές σαν τον «Τάκη»!)

loading...