Κιλιτσντάρογλου: “Επιδημία μεθαμφεταμίνης” στην Τουρκία – Ο Ερντογάν έφερε βαρόνους ναρκωτικών στη χώρα

 Σοβαρές καταγγελίες του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης 

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που αποπειράθηκαν να τα γράψουν, ξυλοκοπήθηκαν, φυλακίστηκαν ή αναγκάστηκαν να φύγουν από την Τουρκία. Ο Τούρκος αρχιμαφιόζος, Σεντάτ Πεκέρ, αναγκάστηκε να αλλάζει κρυψώνες, αφότου τα κατήγγειλε. Τώρα όμως οι καταγγελίες για σχέση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του καθεστώτος του με βαρόνους ναρκωτικών και το σχετικό λαθρεμπόριο παίρνουν άλλο βάρος και άλλη σημασία, καθώς τις επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής των κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν “κάνει τα στραβά μάτια” σε διακίνηση ναρκωτικών στην Τουρκία. Μάλιστα στο επίκεντρο των ισχυρισμών του μπαίνει ο διαβόητος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον οποίο μάλιστα αποκαλεί “Breaking Bad Σουλεϊμάν”, από τη γνωστή σειρά.

“Το παλάτι μπήκε σε ένα βρόμικο παιχνίδι, καθώς εξαντλήθηκαν οι πόροι της χώρας. Αυτό το παιχνίδι είναι το εξής. Έκλεισαν τα μάτια τους για να μπει οποιοδήποτε μαύρο χρήμα στη χώρα. Είπαν ‘φέρτε χρήματα από οπουδήποτε και δεν θα ρωτήσουμε την πηγή τους’…  Κι αυτό το βρόμικο μαύρο χρήμα, δηλαδή το χρήμα των ναρκωτικών το χρησιμοποίησαν να καλύψουν τα εμπορικά ελλείμματα της Τουρκίας…”, λέει ο Κιλιτσντάρογλου σε βίντεο στο Twitter με τη Χατζέρ Φόγκο, ιδρύτρια του Deep Poverty Network και του Γραφείου Αλληλεγγύης για τη Φτώχεια του CHP.

“Από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου όλοι οι βαρόνοι ναρκωτικών και όλες οι συμμορίες ναρκωτικών ήρθαν με τα χρήματα τους και εγκαταστάθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, και αργότερα άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους στα καφέ και στα εμπορικά κέντρα.  H Κωνσταντινούπολη μετατράπηκε σε κέντρο σύγκρουσης βαρόνων ναρκωτικών, συμμοριών ναρκωτικών και διεθνών εγκληματικών οργανώσεων” σχολιάζει και στη συνέχεια των δηλώσεών του συμπληρώνει: “Το παλάτι γνωρίζει πώς οι ίδιοι κάλεσαν τα ναρκωτικά στη χώρα… Φωτογραφήθηκαν με όλους αυτούς. Να το πω με την γλώσσα των νέων: ο Breaking Bad Σουλεϊμάν έκλεισε τα μάτια του στη δηλητηρίαση των νέων με τα ναρκωτικά μην κοιτάτε τις βλακείες ότι ‘θα σπάσουμε τα πόδια του εμπόρου ναρκωτικών μπροστά στο σχολείο’”.

Η απάντηση του Σοϊλού

“Αν δεν αποδείξεις έστω ένα μέρος αυτής της λάσπης, τότε είσαι ανέντιμος. Αν φυσικά υπάρχει κάποια αξία ή εντιμότητα για τον ίδιο” απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, αναφέροντας ότι θα οδηγήσει τον Κιλιτσντάρογλου στα δικαστήρια.  

loading...