Νίκη του ΑΚΚΕΛ: Ενεργοποίηση δικαιωμάτων βοσκής μόνο από κατόχους ζώων

Ακόμη μια μεγάλη νίκη του ΑΚΚΕΛ, τελικά μετά τις αφόρητες πιέσεις μας σε Ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο κερδίσαμε να αλλάξει η Ελληνική πρόταση για τη νέα ΚΑΠ και ενώ αρχικά έλεγε πως μπορούν να ενεργοποιηθούν δικαιώματα βοσκοτόπων χωρίς την αντίστοιχη κατοχή ζώων, η νέα επικαιροποιημένη πρόταση που τελικά έχει καταθέσει η χώρα μας στην Ε.Ε είναι ενεργοποίηση δικαιωμάτων βοσκής μόνο από κατόχους ζώων.

Μετά από επτά αναφορές στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αγώνες χρόνων με κάθε μέσο στην Ελλάδα το ΑΚΚΕΛ αισθάνεται περήφανο και δικαιωμένο. Ο επιμένων νικά. Αυτή η εξέλιξη σίγουρα θα αυξήσει τις επιδοτήσεις των πραγματικών κτηνοτρόφων.

————– Η ανακοίνωση του ΑΚΚΕΛ τον Αύγουστο 2021 ————–

Ο Μητσοτάκης στο “πόθεν έσχες” δηλώνει αμαρτωλούς βοσκότοπους.

Μετά τον πεθερό του Πέτσα, τον Καλογρίτσα και πολλά στελέχη της ΝΔ, που βγάζουν χιλιάδες ευρώ κλέβοντας βοσκοτόπους των κτηνοτρόφων, ο πρωθυπουργός μας επίσης δηλώνει βοσκότοπο στο πόθεν έσχες !!!! Ο πρωθυπουργός που τελευταία μόλις είδε τα πρόβατα σε κτηνοτροφική μονάδα, ρώτησε “αυτά τα μικρά τί είναι;”!!!

Η διαδικασία γίνεται ως εξής. Εντοπίζονται οι εκτάσεις αυτές των βοσκοτόπων, δηλώνονται στη φορολογική δήλωση ως βοσκοτόπια, ιδιόκτητα, ή ενοικιασμένα, και στη συνέχεια υποβάλλεται το αίτημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ με το σχετικό ΑΤΑΚ για την λήψη της ενίσχυσης. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάνει τον διασταυρωτικό έλεγχο με την ΔΟΥ και αφού διαπιστώσει ότι αυτά με βάση το ΑΤΑΚ αντιστοιχίζονται με την φορολογική δήλωση, αποδέχεται την αίτηση και προχωρά στην πληρωμή.

Αν δεν υπάρξει Ευρωπαϊκός κανονισμός που κανείς να μην μπορεί να ενεργοποιεί δικαιώματα βοσκοτόπων χωρίς την αντίστοιχη κατοχή ζώων, τότε οι κτηνοτρόφοι θα εγκαταλείπουν συνεχώς το επάγγελμα αφού οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους καθώς και η αύξηση των τιμών στις ζωοτροφές λόγω κλιματικής αλλαγής και λόγω COVID-19 καθιστούν ασύμφορη την κτηνοτροφία στην Ελλάδα.

Ενώ άνθρωποι με κοστούμια χωρίς καμία σχέση με το επάγγελμα αλλά με στενές σχέσεις με την κυβέρνηση, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΥΠΑΑΤ θα καρπώνονται τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.

Το ΑΚΚΕΛ ζητά την δημοσιοποίηση της δήλωσης καλλιέργειας του πρωθυπουργού ώστε να δούμε αν λαμβάνει επιδοτήσεις από τους βοσκότοπους που δηλώνει στο πόθεν έσχες και αν ναι, πόσες.

Δυστυχώς το ΑΚΚΕΛ δεν είναι στην Βουλή ώστε να τούς ελέγχει και να τούς αναγκάζει να απαντάνε, πιστεύουμε ότι στην επόμενη Βουλή το ΑΚΚΕΛ θα έχει καθοριστικό ρόλο, καλούμε τους δημοκράτες βουλευτές που έχουν το σθένος (αν υπάρχουν τέτοιοι στο σημερινό Κοινοβούλιο) να θέσουν το φλέγον αυτό θέμα ως ερώτηση προς τον πρωθυπουργό».

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6996840866, 6984581480

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6996840866, 6984581480

[email protected][email protected]

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.tiktok.com/@vakis_tsiompanidis

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

9/11/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

loading...