Οι ΗΠΑ δεν χαρακτηρίζουν τη Ρωσία «κράτος-χορηγό της τρομοκρατίας»

 

Θα ήταν αντιπαραγωγικό την τρέχουσα περίοδο, δήλωσε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, η οποία προτιμά τις επιπλέον κυρώσεις

Οι ΗΠΑ δεν θεωρούν, επί του παρόντος, χρήσιμη την αναγνώριση της Ρωσίας ως «κράτους-χορηγού της τρομοκρατίας», αλλά τάσσονται υπέρ της επιβολής περαιτέρω περιορισμών στη Ρωσική Ομοσπονδία με τη μορφή κυρώσεων.

Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα η πρέσβης Τζούλιαν Σμιθ, η μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης στη «Voice of America».

«Νομίζω ότι έχετε ακούσει τα σχόλια από τον πρόεδρο Μπάιντεν και άλλους στην κυβέρνηση… Η αίσθηση στην Ουάσινγκτον είναι πως δεν είναι πραγματικά απαραίτητο σε αυτό το σημείο, και θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι αντιπαραγωγικό, δεδομένου ότι θα μπορούσε να βλάψει την ικανότητά μας, για παράδειγμα, να φέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία», σημείωσε η Σμιθ.

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, οι Ηνωμένες Πολιτείες επικεντρώνονται στη συνεργασία με πολλούς εταίρους και συμμάχους σε όλο τον κόσμο για την εισαγωγή πρόσθετων κυρώσεων που θα αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν και την κυβέρνησή του και θα απαγορεύσουν αποτελεσματικά στο ρωσικό στρατό να αποκτήσει νέες δυνατότητες σε αυτόν τον πόλεμο. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εστιάζουμε σε έναν συνδυασμό κυρώσεων, εξαγωγικών περιορισμών και άλλων πραγμάτων», δήλωσε η μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρθηκε, στις 23 Νοεμβρίου, με 494 ψήφους υπέρ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τη Ρωσία ως «κράτος-χορηγό της τρομοκρατίας». 58 βουλευτές ψήφισαν «κατά» και 44 «απείχαν». Τα κοινοβούλια της Λετονίας και της Εσθονίας είχαν προηγουμένως ξεχωριστά κηρύξει τη Ρωσία «χορηγό της τρομοκρατίας».

loading...