ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου*   

Επί χρόνια (στην Μνημονιακή περίοδο) γίνεται μια συνεχής προσπάθεια ενώσεως όλων των δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων της Πατρίδος μας, με σκοπό την κοινή κάθοδό τους σε εκλογές, με απώτερη στόχευση την πλέον δυνατή εκπροσώπηση αυτού του πατριωτικού συνασπισμού με την ψήφο του ελληνικού λαού στο ελληνικό κοινοβούλιο, για την ανατροπή της φαυλοκρατίας, της καθεστωτικής αντίληψης των σημερινών κοινοβουλευτικών κομμάτων, των αντιλαϊκών και αντικοινωνικών νομοθετημάτων τους!

Δυστυχώς όμως, παρά τις ατέλειωτες προσπάθειες τούτο δεν κατέστη μέχρι σήμερα εφικτό! Για πολλούς και διαφόρους λόγους!

Γιατί στα χρόνια των Μνημονίων στον δημοκρατικό πατριωτικό πολιτικό χώρο – δυστυχώς – έχει δημιουργηθεί μια πανσπερμία νέων κομμάτων που ευαγγελίζονται όλα ότι εκφράζουν την αυριανή ελπίδα για τον δυστυχισμένο λαό μας, μονομερώς!

Ιδρυτές αυτών των κομμάτων, αρκετοί καιροσκόποι – γιαλαντζί “πατριώτες”, οι οποίοι κατά το παρελθόν συμμετείχαν σε άλλα πολιτικά σχήματα, τα οποία εξυπηρέτησαν το πολιτικό και επιχειρηματικό Σύστημα, όταν εκείνο τους χρειάσθηκε!

Ωστόσο υπάρχουν και αρκετά πολιτικά κόμματα, πολιτικά κινήματα, πολιτικές προσωπικότητες, που έχουν “καθαρό κούτελο”, που έχουν “καθαρά χέρια”!

Έτσι αυτά τα νέα κόμματα, κινήματα, προσωπικότητες, θα πρέπει να ακολουθήσουν το δόγμα “η ισχύς εν τη ενώσει”! Θα πρέπει δηλαδή, να εξετάσουν τις δυνατότητες δημιουργίας μιας Πατριωτικής Συσπείρωσης με τη συμμετοχή τους σ΄ αυτήν, στην οποία οι Πρόεδροι αυτών των κομμάτων θα θέτουν σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές τους φιλοδοξίες! Να “απομονώσουν” μέσα τους, αυτό το καταραμένο “εγώ” της φυλής μας!

Για να δώσουν στον λαό μας την πυξίδα της ελπίδας στην διαρκή πολιτική αναζήτηση!

Να τον πείσουν, πως μετά από τα πολλά του παθήματα από τους “Μαυρογιαλούρους”, υπάρχει καθαρή πολιτική λύση! Να τον πείσουν πως θα λάβει τέλος η αναζήτησή του και δεν θα απέχει από την κάλπη! Να τον πείσουν πως μπορούν να βάλλουν τέλος στα αδιέξοδα του, στα αδιέξοδα της Πατρίδος που καθημερινά αυτό το πολιτικό Σύστημα την μικραίνει!

Διαφορετικά, η πολυδιάσπαση των Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στη συντριβή στις κάλπες των προσεχών εκλογών!

Η ενότητά όμως θα φέρει την εκλογική νίκη και την αλλαγή προσανατολισμού της χώρας, με στόχο την εφαρμογή εθνικής στρατηγικής επιβίωσης του ελληνισμού!

Η Πατρίδα και ο λαός της κινδυνεύουν να υποστούν νέες εθνικές συμφορές! Οφείλουμε να αποτρέψουμε τις δυσμενείς εξελίξεις που σχεδιάζονται με την συνηγορία των κομμάτων του πολιτικού κατεστημένου!

Ήρθε η ώρα να παραμερίσουμε τον αρχηγισμό, τον ατομικό και συλλογικό εγωισμό! Οι ενωμένες Δημοκρατικές Πατριωτικές Δυνάμεις δεν έχουν την πολυτέλεια να είναι διασπασμένες, πρέπει να συμμετέχουν στις προσεχείς εκλογές με ένα μεγάλο εθνικό ψηφοδέλτιο!

Πολιτικές πρωτοβουλίες Πανελλαδικής Συσπείρωσης…

Σε αναζήτησή μου στο διαδίκτυο διαπίστωσα πως το Δίκτυο Ελληνισμού έχει συσπειρώσει πολύ κόσμο! Είναι μια πολιτική κίνηση που ευαγγελίζεται το Εθνικό Συμβούλιο και το Εθνικό Ψηφοδέλτιο, με την συνένωση δημοκρατικών πατριωτικών κομμάτων, κινημάτων, προσωπικοτήτων! Σε ένα δόγμα ισοτιμίας και ισονομίας!

Από αυτήν την αναζήτηση σας παραθέτω παρακάτω το Δελτίο Τύπου που έκδωσε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Δικτύου Ελληνισμού – Συγκρότηση Εθνικού Ψηφοδελτίου στις 23 Νοεμβρίου 2022:

Το Δίκτυο Ελληνισμού έχει επιδείξει μια πολύ σημαντική εργασία στον ευρύτερο χώρο των προβλημάτων που απασχολούν τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στους κύριους στόχους του Δικτύου ήταν και παραμένει η συγκρότηση του πολιτικού υποκειμένου, ενός υπερκομματικού Δημοκρατικού Εθνικού Συμβουλίου με ιδιαίτερο στόχο την συγκρότηση ενός Εθνικού Ψηφοδελτίου για την σωτηρία της Πατρίδος και του Λαού μας.

Είναι ιστορικά αληθές και σχεδόν κοινά αποδεκτό, πως σκληρές δοκιμασίες στο παρελθόν εμπόδισαν τον εκδημοκρατισμό και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους, αλλά και τους απαραίτητους μετασχηματισμούς της κοινωνίας για το καλό της Πατρίδας μας.

Η βαθιά και πολύμορφη κρίση της μεταπολιτευτικής περιόδου και ιδιαίτερα της μνημονιακής, και του coronavirus, ανέδειξαν ανάμεσα στα άλλα και τη φαυλότητα του πολιτικού συστήματος εξουσίας. Όμως επέφεραν και άλλες συνέπειες, μία από τις οποίες είναι η μη συμμετοχή της κοινωνίας στην πολιτική ζωή της χώρας.

Η Ελληνική Πολιτεία φαίνεται πλέον στραμμένη στην εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών, όχι όμως και στην αναδιάρθρωση και την ανασυγκρότηση, δηλαδή την αλλαγή και την σύσταση εκείνων των θεσμών, που από όλους θεωρούνται επειγόντως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας και την εξυπηρέτηση των αναγκών των Ελλήνων ως Έθνους και ως Λαού.

Αίτημα, και σήμερα, παραμένει η Εθνική Ανεξαρτησία και η απελευθέρωση από τον σύγχρονο οικονομικό ζυγό, τη σύγχρονη αυτή μάστιγα με τη μορφή μιας καθολικής υποτέλειας. Άλλα αιτήματα εξίσου πολύ σημαντικά που αποτελούν μέγιστα εθνικά συμφέροντα είναι η εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας, η μη ταπείνωσή της στη διεθνή διπλωματία, η Λαϊκή Κυριαρχία, η Δικαιοσύνη, η Παιδεία, η πρόοδος και ευημερία των Ελλήνων στον ίδιο τον τόπο τους με την Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση.

Αυτός ήταν και ο λόγος που στις 22 Οκτωβρίου 2022 συνεστήθη από το σώμα του Συνεδρίου του Δικτύου Ελληνισμού η 9μελής Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, με σκοπό την πολιτική διαμόρφωση ορίζοντα με κατεύθυνση τη συγκρότηση Τοπικών Επιτροπών σε όλη την Ελλάδα και στο Εξωτερικό, έτσι ώστε να αναδειχθεί εκείνη η πολιτική μηχανή με τον ίδιο νου και την αυτή πολιτική γλώσσα, ώστε αυτή η πολιτική μηχανή, όπως θα αναδειχθεί μετά το Συστατικό Συνέδριο όλων των Επιτροπών του Δικτύου Ελληνισμού να παίξει τον σημαίνοντα ιστορικό ρόλο και να προβάλλει το Εθνικό Ψηφοδέλτιο με τα πρόσωπα εκείνα που θα αποτελούν εγγύηση για την επίτευξη του στόχου, την κυβέρνηση των Ελλήνων στις επερχόμενες εκλογές και όχι μόνο.

I. Εσωτερική Συγκρότηση

Η Διοικούσα Επιτροπή με την εξουσιοδότηση του Σώματος του 1ου Συνεδρίου του Δικτύου Ελληνισμού έχει ήδη θέσει σε ενέργεια τη συγκρότηση των Τοπικών Επιτροπών με πρώτη την Επιτροπή Ροδόπης με πενταμελή Συμβούλια και αρμοδιότητες.

Κάθε Τοπικό Συμβούλιο που συστήνεται, θα κοινοποιείται σε όλους και για τα πολιτικής φύσεως θέματα, όπως θα αναπτυχθούν στη συνέχεια, θα επικοινωνούν αυθεντικά με την Διοικούσα Επιτροπή του εγχειρήματος, ώστε να πλάθεται κοινή δράση και να επικρατεί το πολιτικό ομόγνωμον του πολιτικού Σκέλους του Δικτύου.

Για το σκοπό αυτό η Διοικούσα Επιτροπή επεξεργάστηκε ένα κεντρικό πολιτικό κείμενο Αρχών για όλους όσοι θα εργαστούμε με μια φωνή, για την επίτευξη του στόχου της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου και με τις αναγκαίες προς τούτο προσωπικότητες του Εθνικού Ψηφοδελτίου.

II. Κυρίαρχα πολιτικά προβλήματα για τη χώρα μας σήμερα είναι:

Η αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της χώρας, που επέτρεψε στους δανειστές, την ΕΕ μαζί με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ να υποδουλώσουν τον Ελληνικό Λαό και την χώρα στα ξένα συμφέροντα επί μακρόν, με την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας.

Τα αχρεωστήτως βάρη που επιβλήθηκαν στο Λαό, με τον ύπουλο τρόπο σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας, με τα Μνημόνια και τις άκυρες διεθνείς οικονομικές συμβάσεις, έξω και πέρα από τις διατάξεις του Συντάγματος, πραξικοπηματικά. Διαλύθηκε έτσι κάθε κοινωνικό δικαίωμα και δικαίωμα Κοινωνικής Πρόνοιας για τον ελληνικό Λαό.

Το φιάσκο των διεθνών δανειακών συμβάσεων, όπως και η συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργίας νέου Έθνους υπό το όνομα “Βόρεια Μακεδονία” και της απεμπόλησης των συμφερόντων του Ελληνικού Έθνους. Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι διαγράφεται κίνδυνος ακόμα και εδαφικού ακρωτηριασμού με τις ανοικτές απειλές από τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία και όχι μόνο, αφού όλα τα γεωπολιτικά υποσυστήματα της χώρας, Δυτική Ελλάδα, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Αιγαίο και Κύπρος, απειλούνται σοβαρά.

Η αθρόα εισροή ξένων με παράνομη και υποδαυλιζόμενη μετανάστευση που έχει μεταμορφώσει την Ελλάδα, σε άνθρωπο-αποθήκη που είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Το στοίβαγμα ανθρώπινων ψυχών στη χώρα μας, επιβλήθηκε από μια Ευρώπη που μας αντιμετωπίζει ως την «πίσω αυλή» της, αλλά και που αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως «αλλότριο» πρόβλημα.

Το δημογραφικό είναι και θα γίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα με την κλιμακούμενη μείωση πληθυσμού η οποία μετά το 2011 είναι ασυγκράτητη, λόγω της ιστορικά πρωτοφανούς για την μεταπολεμική Ελλάδα εκτίναξης των θανάτων, με ιστορικά πρωτοφανή μείωση των γεννήσεων, με μέγιστη απειλή την λαθρομετανάστευση.

Ο εξαναγκασμός όλο και μεγαλύτερου αριθμού Ελλήνων σε μετανάστευση κυρίως εκπαιδευθέντων νέων και η πρωτοφανής για τα ελληνικά μεταπολεμικά χρονικά μαζική ανεργία και υποαπασχόληση, όσο και η καταστρεπτική υπογεννητικότητα, αποτελούν μέγα πολιτικό πρόβλημα για τον Ελληνικό Λαό.

Την επιβολή καθεστώτος μνημονιακής επιτροπείας επί μακρόν. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα το κοινοβούλιο, η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη να μην λειτουργούν, με βάση το Σύνταγμα, υπέρ των πολιτών, ως όφειλαν, αλλά ικανοποίησης αλλοτρίων συμφερόντων…

…Άξονες της πολιτικής Δημοκρατικού Εθνικού Συμβουλίου είναι:

Α. Η Ανασυγκρότηση των κοινωνικοοικονομικών δομών

Η ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας και η απελευθέρωση της χώρας και του Ελληνικού Λαού από τον οικονομικό ζυγό και την εξάρτηση.

Η ανάκτηση του δημοκρατικού πολιτεύματος για Δικαιοσύνη και Λαϊκή Κυριαρχία στην Πατρίδα μας. Η πραγματική, και όχι η ψευδεπίγραφη δημοκρατία των ελίτ και του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, είναι το ζητούμενο που αποκλείει τον εθνομηδενισμό, αλλά και την επέλαση του φασισμού.

Η θεσμική αναδόμηση της Δημοκρατίας, με περιφερειακή αποκεντρωτική συγκρότηση την Ελληνική περιφερειακή κοινότητα που καταλήγει στο Ελληνικό Κοινόν, την Ελληνική Πολιτεία.

Απαλλαγή από το Κράτος, των ΜΚΟ και των Ανεξάρτητες Αρχών, ως μοχλούς διαβίβασης της Εξουσίας των Ελλήνων, τομέων άσκησης πολιτικής σε τρίτους κάτω από το τραπέζι.

Η ριζική θεσμική Αναγέννηση της Πατρίδας και η παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας με έμφαση στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας για την ποιότητα ζωής των πολιτών, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά και, με ανάταξη Ηθικής και Αξιών.

Η Παιδεία των Ελλήνων και η πολιτική για την Παιδεία με αρχές και ιδανικά με επίπεδο γνώσεως και Ήθους, με φρόνηση και δικαιοσύνη, τις αρετές της ανθρωπιστικής ελληνικής παιδείας και της Ορθόδοξης Χριστιανικής παράδοσης.

Σκοπός της παιδείας είναι να διαμορφώσει έναν πολίτη σύγχρονο, ο οποίος όμως να μετέχει στα κοινά, να γνωρίζει να άρχει και να άρχεται με δικαιοσύνη.

Β. Η Αυτάρκης Οικονομία και Ευημερία

Οι μνημονιακές και δανειακές συμβάσεις δεν αναγνωρίζονται και ακυρώνεται κάθε σχετική νομοθεσία. Το χρέος καταγγέλλεται, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, με κατάργηση της μνημονιακής επιτροπείας με ταυτόχρονη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Εγκαθίδρυση Τραπεζικού Συστήματος εξυπηρέτησης των Εθνικών συμφερόντων και των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού, με νομισματική ανεξαρτησία. Εφόσον οι πολιτικές της ΕΕ δεν τα εξασφαλίζουν, τίθεται υπό αναθεώρηση η πολιτική εγκλεισμού και το τι είναι εφικτό και βέλτιστο για τη χώρα, μόνο η Λαϊκή ετυμηγορία το γνωρίζει.

Πλήρης και σταθερή εργασία των Πολιτών στην προοπτική ουσιαστικής αύξησης του εισοδήματος τους από την εργασία τους και όχι στη ζωή του επιδόματος με αποκατάσταση μισθών και συντάξεων.

Απαλλαγή από την θηλιά του ιδιωτικού χρέους, Σεισάχθεια του χρέους των ιδιωτών, αναλογικά και σύμμετρα με εθνική εξόφληση. Αν και έλεγχος Πόθεν έσχες του πολιτικού και ανώτερου στελεχιακού προσωπικού του Κράτους.

Σύμμετρη φορολογία και Εκβιομηχάνιση της Χώρας με αυτόχθονη παραγωγική ανάπτυξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς Τομέα της οικονομίας.

Η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος για την Ελλάδα (άρθρου 21 του Σ.) με άμεση παροχή κινήτρων στους Έλληνες πολίτες για την ανατροπή του δημογραφικού δείκτη, πριμοδότηση των γεννήσεων και στήριξη των νέων οικογενειών με πρακτικά και διαρκή μέσα.

Γ. Η Ανεξάρτητη Εξωτερική Πολιτική

Η εγκαθίδρυση πολυδιάστατης και ανεξάρτητης εξωτερικής Πολιτικής, σε πλαίσιο φιλίας, με ανατολή και δύση. Η ευημερία και η ασφάλεια του ελληνικού λαού και οι διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού, ως θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας, αποτελούν το μοναδικό κριτήριο γεωπολιτικής στρατηγικής της χώρας, με ισχυροποίηση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης, με όρους πρακτικούς, ανθρωπιστικούς και επωφελείς προς όλους, χωρίς υποχωρήσεις στις ωφελιμιστικές απαιτήσεις των Ευρωπαίων.

Η επιστροφή άμεσα στις Πατρίδες τους των παρανόμων μεταναστών, νεοεποίκων στις χώρες τους και απαγόρευση παροχής άδειας παραμονής στους παράνομα εισερχόμενους στη χώρα και διασφάλιση των συνόρων με ίδια μέσα.

Με τις αρχές αυτές και τους άξονες της πολιτικής μας εκπαιδευόμαστε όλοι για τον κοινό σκοπό, ώστε να γίνουν κτήμα και του Ελληνικού λαού και σημαία διεκδίκησης των δικαίων του, μέσω ενός υπερκομματικού Εθνικού Ψηφοδελτίου στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, για να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση που θα έλεγε και ο Ποιητής!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...