«Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ»

Ο ΔΡ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΧΟΡΤΟΝ, EDITOR-IN-CHIEF ΤΟΥ LANCET ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Μια συγκλονιστική ομολογία του διευθυντή του παγκοσμίως γνωστού ιατρικού περιοδικού, The Lancet, έχει κυριολεκτικά αγνοηθεί από τα

mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης

Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από την παλιά AllNewz, 2015

Ο Δρ Ρίτσαρντ Χόρτον, Editor-in-Chief του Lancet δημοσίευσε πρόσφατα μια δήλωση ότι ένα συγκλονιστικά μεγάλο ποσοστό της δημοσιευμένης έρευνας είναι -στην καλύτερη περίπτωση- αναξιόπιστο, αν δεν είναι εντελώς ψευδές, δηλαδή απάτη.

Ο Horton δηλώνει, «Το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής βιβλιογραφίας, ίσως και το ήμισυ, μπορεί να είναι απλά αναληθές. Επηρεασμένο από μελέτες δειγμάτων μικρού μεγέθους, μικροσκοπικά αποτελέσματα, άκυρες διερευνητικές αναλύσεις και κατάφωρη σύγκρουση συμφερόντων, μαζί με μια εμμονή για την επιδίωξη μοντέρνων τάσεων αμφίβολης σημασίας, η επιστήμη έχει πάρει μια στροφή προς το σκοτάδι».

Το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής βιβλιογραφίας, ίσως και το ήμισυ, μπορεί να είναι απλά αναληθές. Επηρεασμένο από μελέτες δειγμάτων μικρού μεγέθους, μικροσκοπικά αποτελέσματα, άκυρες διερευνητικές αναλύσεις και κατάφωρη σύγκρουση συμφερόντων, μαζί με μια εμμονή για την επιδίωξη μοντέρνων τάσεων αμφίβολης σημασίας, η επιστήμη έχει πάρει μια στροφή προς το σκοτάδι.

Με άλλα λόγια, ο Horton δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες παραποιούν ή να χειραγωγούν τις δοκιμές σχετικά με την υγεία, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των διαφόρων φαρμάκων τους με τη λήψη δειγμάτων να είναι πολύ μικρή για να είναι στατιστικά σημαντική ή με μίσθωση σε εργαστήρια δοκιμών και επιστήμονες, όπου υπάρχει διαπλοκή συμφερόντων, όπως την ανάγκη της φαρμακευτικής εταιρείας για περαιτέρω επιδοτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...