Οι Ινδοί για πρώτη φορά μιλούν & επίσημα για εμπλοκή της Τουρκίας στο Κασμίρ-Καταιγιστικές εξελίξεις

 Αρκετοί δημοσιογράφοι στοΚασμίρ παραιτήθηκαν από τα τοπικά έντυπα πρόσφατα αφού απειλήθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση The Resistance Front (TRF), μια σκιώδη οργάνωση της Lashker-e-Taiba, αναφέρουν Ινδικά ΜΜΕ!

Ο Τούρκος πράκτορας και τρομοκράτης Μουχτάρ Μπάμπα και έξι από τις επαφές του στο Τζαμού και Κασμίρ πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από τις απειλές που δέχθηκαν αρκετοί δημοσιογράφοι στην Κοιλάδα τις τελευταίες δύο ημέρες, σύμφωνα με φάκελο πληροφοριών.

Σύμφωνα με τον φάκελο των μυστικών υπηρεσιών, «η αρχική εκτίμηση δείχνει ότι ο τρομοκράτης Μουχτάρ Μπάμπα είναι ο εγκέφαλος» πίσω από τις απειλές.

Ο Mukhtar Baba (55) εργαζόταν για διάφορες εφημερίδες στο Κασμίρ. Ήταν κάτοικος του Σριναγκάρ τη δεκαετία του 1990 και πιστεύεται ότι διέφυγε στην Τουρκία, ανέφερε.

Ο Μπάμπα, ο οποίος επισκέπτεται συχνά το Πακιστάν, έχει αναδειχθεί ως εγκέφαλος υπεύθυνος για την στρατολόγηση νεαρών στην κοιλάδα για να ενταχθούν στο TRF, ανέφερε η έκθεση.

Υποπτεύεται ότι έχει επαφή με έξι συνεργάτες του στην Κοιλάδα και δύο από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί, προστίθεται.

Ο Μπάμπα έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών στη δημοσιογραφική κοινότητα και χρησιμοποίησε τις εισηγήσεις τους για να ετοιμάσει έναν κατάλογο γραφέων που θα απειλήσουν, ανέφερε ο φάκελος.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Μουχτάρ Μπάμπα ήταν μέλος της Χεζμπολάχ τη δεκαετία του ’90, αλλά αποβλήθηκε, αφού κατηγορήθηκε ότι πούλησε AK-47 σε αντίπαλες τρομοκρατικές ομάδες. Έγινε μέλος της Masarat Alam το 2010 με έναν κεντρικό ρόλο στην καλοκαιρινή αναταραχή του 2010, προστίθεται.

Το TRF εξέδωσε πρόσφατα μια διαδικτυακή απειλή σε μερικά μέσα ενημέρωσης στην κοιλάδα «για τις προδοτικές» τους πράξεις και τη «σύνδεση με το φασιστικό ινδικό καθεστώς». Η αστυνομία του Σριναγκάρ είχε καταγράψει υπόθεση και ξεκίνησε έρευνα εν όψει των απειλών που διατυπώθηκαν σε δημοσιογράφους.

https://directus.gr/

loading...