Πήρε φωτιά’ Τούρκος Ναύαρχος: Η ΤΔΒΚ θα γλιστρήσει από τα χέρια μας! Γιατί κατηγορεί Έλληνες και Εβραίους

 ”Στόχος είναι μια Ανατολική Μεσόγειος χωρίς Τουρκία, και μια Κύπρος χωρίς Τούρκους”

Ο Τούρκος Ναύαρχος ε.α. Cihat Yaycı, ο οποίος είναι ο εμπνευστής της “Γαλάζιας πατρίδας”, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα gazeteoku.com, ζητάει να ενισχυθεί το εσωτερικό μέτωπο στα Κατεχόμενα, «διαφορετικά η ΤΔΒΚ θα γλιστρήσει από τα χέρια των Τούρκων».

Συγκεκριμένα, έγραψε πως σήμερα, «όλα τα κόμματα από την ακροδεξιά μέχρι τα αριστερά των πολιτικών κινημάτων στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση υποστηρίζουν την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα».

«Είναι απαραίτητο να ενισχυθεί το εσωτερικό μέτωπο στην ΤΔΒΚ, διαφορετικά η ΤΔΒΚ θα γλιστρήσει από τα χέρια των Τούρκων…

Με τη σειρά που προέκυψε μετά το δημοψήφισμα του Σχεδίου Ανάν, ο πρώτος στόχος της ΕΕ, της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης ήταν το εκπαιδευτικό σύστημα.

Χάρη στα σωματεία των εκπαιδευτικών, που είναι η κυρίαρχη δύναμη στο εκπαιδευτικό σύστημα της ΤΔΒΚ, η εκπαίδευση έχει σχεδόν αποκρατικοποιηθεί.

Μέσω δασκάλων που συνδέονται με εκπαιδευτικά σωματεία με αυτή την αντίληψη, με το θαυμασμό για τη Δύση και τους Έλληνες, την αντίθεση με την Τουρκία και το μίσος προς αυτούς που έρχονται από την Τουρκία έχουν φτάσει σε σοβαρά επίπεδα μεταξύ των νέων στην ΤΔΒΚ.

Έχει γίνει ακόμη και της μόδας. Ως αποτέλεσμα αυτών και παρόμοιων δραστηριοτήτων, επιχειρείται να τεθούν στο προσκήνιο τεχνητές έννοιες όπως «νησιωτισμός, κυπριότητα» που αγνοούν την τουρκική ύπαρξη και ταυτότητα.

Για παράδειγμα, οι εκφράσεις «δεν είμαστε Τούρκοι ούτε Έλληνες, είμαστε Κύπριοι» είναι δημοφιλείς στους νέους», αναφέρει.

«Όλα αυτά διδάσκονται από εκπαιδευτικούς που είναι μέλη σωματείων, τα οποία υποστηρίζονται και από ελληνικά κονδύλια» πιστεύει.

Κατόπιν τα βάζει με δημοσιογράφους και Ενώσεις. «Σήμερα υπάρχουν ομάδες στην ΤΔΒΚ που καταβάλλουν έντονες προσπάθειες για τα συμφέροντα και τις λεγόμενες περιουσίες των Ελληνοκυπρίων.

Ένας από τους πιο σοβαρούς κινδύνους στην ΤΔΒΚ είναι η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ ελληνική διασπορά στο Λονδίνο. Κάτω από το πρόσχημα του Εβραίου στην ΤΔΒΚ, η ελληνική πρωτεύουσα και η εκκλησία εξαπλώνονται και δυναμώνουν με τις αγορές γης».

Αναφέρει πως στόχος είναι μια «Ανατολική Μεσόγειος χωρίς Τουρκία, και μια Κύπρος χωρίς Τούρκους».

loading...