Έσκαβε απλά το χωράφι του και ανακάλυψε κάτι που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας..

Η ιστορία που θα σας διηγηθούμε μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Συνέβη όμως στην πραγματικότητα το 1835 στην Αγγλία..

Εκείνη την εποχή ένας γεωργός έσκαβε τα χωράφια του κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Margate, στο Κέντ της Αγγλίας. Ξαφνικά το φτυάρι του χώθηκε βαθιά μέσα στο χώμα και εξαφανίστηκε μέσα στο έδαφος. Τράβηξε το φτυάρι του και είδε έκπληκτος ότι σε εκείνο το σημείο υπήρχε πλέον μια μεγάλη τρύπα.Που οδηγούσε όμως; Τι υπήρχε από κάτω; Ο ίδιος δεν χωρούσε να κατέβει, έτσι σκέφτηκε να δέσει ένα μικρό αγόρι με σχοινί, να του δώσει ένα αναμμένο κερί και να το κατεβάσει για να του πει τι βλέπει. Το αγόρι ήταν ο μικρός Τζόσουα Νιούλοβ, γιο ενός Δανού καπετάνιου που το πλοίο του έτυχε να βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι. Αυτό που είδε το αγόρι άλλαξε για πάντα τη μοίρα της μικρής πόλης. Το παιδί αντίκρισε ένα εκπληκτικό εύρημα κάτω από την επιφάνεια της γης. Όταν ξαναβγήκε στην επιφάνεια, έσπευσε να περιγράψει αυτό που είδε, αλλά η ιστορία του έμοιαζε τόσο φανταστική και αλλόκοτη που ο αγρότης και οι άλλοι κάτοικοι που τον άκουσαν, δεν μπορούσαν να τον πιστέψουν. Τους είπε πως ανακάλυψε έναν μαγικό ναό στολισμένο με εκατομμύρια όστρακα και ότι υπήρχαν πολλές στοές. Παντού στους τοίχους υπήρχαν όστρακα σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Όταν κατέβηκαν στην τρύπα και ενήλικες, τότε μόνο η ιστορία του αγοριού έγινε πιστευτή από όλους. Όντως κάτω από το έδαφος υπήρχε ένα υπόγειο πέρασμα που οδηγούσε σε με μια αίθουσα στολισμένη με εκατομμύρια όστρακα. Ένας έξυπνος δάσκαλος της περιοχής έσπευσε και αγόρασε όλη την έκταση, πριν προλάβει και συνειδητοποιήσει ο ιδιοκτήτης του χωραφιού την μελλοντική αξία του οικοπέδου. Το 1837, δύο χρόνια μετά την ανακάλυψή του, το σπήλαιο άνοιξε την είσοδό του για το κοινό, που πλήρωνε εισιτήριο για να εξερευνήσει το παράξενο εύρημα. Το σπήλαιο το ονόμασαν “Margate Grotto” και μέχρι σήμερα αποτελεί τουριστικό προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες. Ποιος όμως δημιούργησε αυτό το αριστούργημα; Μέχρι σήμερα απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν έχει δοθεί. Εξακολουθεί να παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τον κατασκεύασε κάποιος πλούσιος αριστοκράτης το 1700 όταν τα κοχύλια αποτελούσαν ένδειξη πλούτου για τους ευκατάστατους πολίτες. Κάποιοι άλλοι ότι πρόκειται για έναν ναό. Έναν ρωμαϊκό ναό ή έναν ναό που χρησιμοποιούνταν για τελετουργίες στο μεσαίωνα. Υπάρχουν ακόμη και θεωρίες που θέλουν το Margate Grotto να ήταν ένα προϊστορικό αστρονομικό ημερολόγιο ή να συνδέεται με τους Ελευθεροτέκτονες-Μασόνους ή τους Ναϊτες Ιππότες. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί.

Μερικοί επισκέπτες έχουν γράψει τα ονόματά τους στα κοχύλια. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία από την δεκαετία του 1930, οργανώθηκαν ακόμα και μεταφυσικές τελετές στην προσπάθεια κάποιων να επικοινωνήσουν με τα πνεύματα των κατασκευαστών και να ρίξουν φως στο μυστήριο. Τα πνεύματα όμως έμειναν καλά κλεισμένα μέσα στα όστρακα.

Το μυστήριο του Margate Grotto εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο μέχρι και σήμερα..

loading...