Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΝΝΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΘΑΝΑΤΟ, ΠΕΙΝΑ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΙΔΕΧΘΗΣ ΔΡΑΣΤΗΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ


Γράφει ο Gary D. Barnett
Μετάφραση: Απολλόδωρος

«Αυτός που βαδίζει με χαρά προς τη μουσική τάξη έχει ήδη κερδίσει την περιφρόνησή μου. Του έχει δοθεί κατά λάθος ένας μεγάλος εγκέφαλος, αφού

γι’ αυτόν θα αρκούσε σίγουρα ο νωτιαίος μυελός. 

Αυτή η ντροπή για τον πολιτισμό πρέπει να καταργηθεί αμέσως. 

Ηρωισμός κατά διαταγή, παράλογη κτηνωδία, αξιοθρήνητη στάση αγάπης προς την πατρίδα και όλες οι απεχθείς ανοησίες που ακούει στο όνομα πατριωτισμός, πόσο βίαια τα μισώ όλα αυτά, πόσο ποταπός και ατιμωτικός είναι ο πόλεμος- θα προτιμούσα να γίνω κομματάκια παρά να συμμετέχω σε μια τόσο άθλια δράση! 

Είναι πεποίθησή μου ότι η δολοφονία υπό τον μανδύα του πολέμου δεν είναι παρά μια πράξη δολοφονίας».

~ Albert Einstein

Αν γινόταν το δικό μου, η λέξη “πατριωτισμός” θα διαγραφόταν από τη γλώσσα, καθώς δεν έχει παρά μόνο ένα πραγματικό νόημα, και αυτό είναι ότι το πολιτικό κράτος είναι ο Θεός και ότι το ατομικό και προσωπικό ανθρώπινο δικαίωμα και ευθύνη δεν έχουν καμία σημασία ή αξία. 

Η συμπόνια και η αγάπη εγκαταλείπονται σε κάθε κατάσταση πολέμου, και χωρίς συμπόνια, μόνο το μίσος και η αδιαφορία μένουν. 

Ο όρος “ο πόλεμος είναι κόλαση” είναι ακριβώς σωστός, γιατί ποιο άλλο κακό μπορεί να συγκριθεί με τη βάρβαρη σφαγή κάθε μορφής ανθρωπότητας στο όνομα της “πατρίδας” ή της θρησκείας.

 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε πόλεμος γίνεται αποκλειστικά προς όφελος της άρχουσας τάξης και, ως εκ τούτου, είναι ο όλεθρος της ανθρωπότητας. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ
ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...