Έντονες αντιδράσεις στην Κομοτηνή με τον σύλλογο φιλάθλων «Φενέρμπαχτσε Δυτική Θράκη»! Κατατέθηκε μήνυση για την ακύρωση της αναγνώρισής του

 

Οπαδοί των μεγάλων τουρκικών ομάδων υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ των Μουσουλμάνων της Θράκης, ενώ άτυπα λειτουργούσαν και σύνδεσμοι φιλάθλων της Γαλατάσραϊ, της Φενέρμπαχτσε και της Μπεσίκτας.

Ωστόσο, φίλοι της Φενέρ προχώρησαν πολλά βήματα παραπέρα ιδρύοντας και σύλλογο, που όμως φέρει την ονομασία «Δυτική Θράκη» υιοθετώντας τη ρητορική του Ερντογάν.

Μάλιστα, ο «Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσε στη Δυτική Θράκη» έχει λάβει αναγνώριση και άδεια λειτουργίας από το Πρωτοδικείο Κομοτηνής.

Το θέμα ανέδειξε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Πόντου Θρυλορίου, Μιχάλης Κακουλίδης, που προανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά κατά της λειτουργίας και της αναγνώρισης του συγκεκριμένου συλλόγου.

Η ανάρτησή του:

«Λοιπόν γατάκια ακούστε:: Όποιος δικαστικός υπέγραψε την έγκριση αυτού του αθλητικού συλλόγου πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από την Κομοτηνή τώρα…Το σκεπτικό κάποιων συντοπιτών μας Ελλήνων με διαφορετική θρησκεία από εμάς το ξέρουμε.Ειναι απαράδεκτο και πολύ παράξενο να δωθεί η άδεια για λειτουργία συλλόγου με έδρα την Κομοτηνή με την ορολογία Δυτική Θράκη.Η Θράκη στην Ελλάδα είναι μία και κανείς δεν μπορεί να μπεί και να υιοθετήσει ορολογίες του Ερντογάν… Προσωπικά θα κινηθώ νομικά και θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στο πρωτοδικείο και θα ζητήσω την ακύρωση της επαίσχυντης απόφασης… Καλώ όσους ενδιαφέρονται για την Κομοτηνή να κάνουν το ίδιο».

Προσφυγή κατά του συλλόγου «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσε στη Δυτική Θράκη» κατέθεσε ο Μιχάλης Κακουλίδης

Ο Μιχάλης Κακουλίδης πραγματοποίησε προσφυγή στη Δικαιοσύνη στις 2 Νοεμβρίου 2022 προκειμένου να ακυρωθεί η αναγνώριση του Συλλόγου με την ονομασία «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσε στη Δυτική Θράκη».

Ο πρόεδρος του Πόντου Θρυλορίου προσήλθε το πρωί της Τετάρτης στα δικαστήρια Κομοτηνής και κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης αίτημα προσβολής της απόφασης έγκρισης του συλλόγου.

Το αίτημα του Μιχάλη Κακουλίδη έγινε δεκτό από την Εισαγγελία, οπότε πλέον αναμένεται να οριστεί δικάσιμος και η υπόθεση να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου οι δικαστές θα κρίνουν εν τέλει αν η αναγνώριση του εν λόγω συλλόγου είναι σύννομη ή μη.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι, τον σύλλογο αναγνώρισε γυναίκα ειρηνοδίκης, νεαρής ηλικίας, εις βάρος της οποίας κατατέθηκε πειθαρχική αναφορά, η οποία θα εξεταστεί και αυτή αρμοδίως.

Ο πρόεδρος του Πόντου Θρυλορίου σε δήλωση του στη «Φωνή της Ροδόπης», αναφέρει σχετικά:

«Με αφορμή την ανακοίνωση του συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης εναντίον μου έχω να τονίσω τα εξής: Η δημιουργία αθλητικού συλλόγου στην Ροδόπη με την ενσωμάτωση του όρου Δυτική Θράκη, είναι παράνομη νομικά και προκλητική ουσιαστικά. Ο όρος Δυτική Θράκη δεν χρησιμοποιείται από κανέναν επίσημο ή ανεπίσημο φορέα της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης. Είναι γεωγραφικός όρος και χρησιμοποιείται πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα από τους πολιτικούς της Τουρκίας για να προκαλεί την Ελλάδα.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ονομασίας από τα ιδρυτικά μέλη του νέου αυτού αθλητικού συλλόγου έγινε αποκλειστικά και μόνο για να προκαλέσει την τοπική κοινωνία και να ελέγξει τα αντανακλαστικά των θεσμών του επίσημου κράτους, καθώς και για να παίξει τον ρόλο που θέλει το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή. Επειδή η ειρηνοδίκης που έβαλε την υπογραφή της φαρδιά πλατιά, πιάστηκε στον ύπνο, δεν σημαίνει αυτόματα ότι στην Κομοτηνή κοιμόμαστε όλοι.

Σήμερα κατατέθηκε επίσημα η προσβολή της απόφασης έγκρισης του συλλόγου και θα πάει σε δικάσιμο για ακύρωση. Εκεί λοιπόν θα δούμε με ποια επιχειρήματα θα προσπαθήσουν τα ιδρυτικά μέλη και όσοι κρύβονται από πίσω, να πείσουν τους δικαστές ότι η έδρα του συλλόγου που δηλώθηκε η Κομοτηνή ανήκει στη Δυτική Θράκη.

Εκεί λοιπόν στην αίθουσα του δικαστηρίου θα συγκρουσθεί η λογική και η νομιμότητα από την μια, με την ανομία και την πρόκληση από την άλλη. Είμαι βέβαιος τώρα που αποκαλύφθηκαν οι νονοί του συλλόγου ότι το Ελληνικό Δικαστήριο θα εφαρμόσει τους νόμους και δεν θα επιτρέψει σε μια δεκάδα ατόμων να παραχαράξουν την νομιμότητα και την αλήθεια. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι κανένας φορέας του κράτους δεν θα πιαστεί εν υπνώσει. Όσο για τις απειλές και τις προκλητικές δηλώσεις εις βάρος μου από τους γνωστούς κύκλους του προξενείου δηλώνω ότι δεν με αγγίζουν και δεν με φοβίζουν. Ήμουν, Είμαι και θα Είμαι πάντα έτοιμος για όλα…».

Με πληροφορίες από Μακεδονία και Φωνή της Ροδόπης

loading...