Το πλάνο του Κρεμλίνου για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το αδιαμφισβήτητο στρατηγικό κέντρο βάρους της Ουκρανίας είναι οι δυτικοί της διάδρομοι προς τα πολωνικά σύνορα, όπου η συντριπτική πλειοψηφία της πολεμικής υποστήριξής της εισέρχεται στη χώρα.

Έρευνα-επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected] και official website The Times of Voulgaroktonos

Το επιχειρησιακό κέντρο βάρους της Ουκρανίας είναι οι γραμμές ανεφοδιασμού της που εκτείνονται ανατολικά από το Κίεβο έως τις διάφορες θέσεις της πρώτης γραμμής της Ουκρανίας. Χωρίς αυτούς τους δύο διαδρόμους, θα ήταν σχεδόν αδύνατο για το Κίεβο να διατηρήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις για περισσότερες από μερικές εβδομάδες. Ως εκ τούτου, ο Πούτιν μπορεί να υπολογίσει ότι η καλύτερη χρήση αυτών των επιπλέον 218.000 στρατιωτών θα είναι η εκτόξευση ενός άξονα τριών οδών για την αποκοπή αυτών των δύο οδών ανεφοδιασμού . ( Αντισυνταγματάρχης Daniel L. Davis, Senior Fellow for Defense Priorities and Contributing Editor to 1945)

« Θα ήθελα να τονίσω ξανά ότι όλα τα καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης…θα εκτελεστούν άνευ όρων . ( Βλαντιμίρ Πούτιν )

Άλλη μια μέρα μεγάλης κλίμακας πυραυλικών επιθέσεων στην ανάπηρη ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας βύθισε μεγάλο μέρος της χώρας στο σκοτάδι. Οι ανελέητες επιθέσεις – που συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες – έχουν ενταθεί δραματικά καθώς τα ρωσικά μαχητικά στρατεύματα συνεχίζουν να ενώνουν τις μονάδες τους κατά μήκος της περιμέτρου προετοιμάζοντας μια μεγάλη χειμερινή επίθεση. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περίμενε υπομονετικά το καθεστώς Ζελένσκι να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασής του και να πιέσει για διμερείς διαπραγματεύσεις. Αλλά ο Ουκρανός πρόεδρος απέρριπτε πεισματικά τη διπλωματία ανά πάσα στιγμή, προτιμώντας να πολεμήσει μέχρι το τέλος. Υποστηρίζεται πλήρως σε αυτή την απόφαση από τους υποστηρικτές του στην Ουάσιγκτον, που βλέπουν σε αυτή τη σύγκρουση μια ευκαιρία να αποδυναμώσει τη Ρωσία ώστε να μην μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα αμερικανικά σχέδια για «στρόφο» προς την Ασία. Η μετατροπή της Ουκρανίας σε μια παγωμένη, ακατοίκητη ερημιά είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των αδηφάγων γεωπολιτικών φιλοδοξιών της Ουάσιγκτον. Αυτό είναι από ένα άρθρο του Moon of Alabama:

« Προηγούμενες επιθέσεις είχαν περιορισμένη χωρητικότητα διανομής στο 50% περίπου της ζήτησης. Οι ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος για αρκετές ώρες την ημέρα παρείχαν ρεύμα για μερικές ώρες στα περισσότερα μέρη της χώρας. Η σημερινή επίθεση δημιούργησε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν δέχθηκαν επίθεση μόνο τα δίκτυα διανομής, αλλά και τα στοιχεία που συνδέουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας με το δίκτυο διανομής. Οι τέσσερις ουκρανικοί πυρηνικοί σταθμοί και οι 15 αντιδραστήρες τους βρίσκονται τώρα σε κατάσταση διακοπής λειτουργίας. Το Κίεβο και οι περισσότερες άλλες πόλεις στην Ουκρανία δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα .1 .

Η Ουκρανία βυθίστηκε στο σκοτάδι – Το πρωί της 24ης Νοεμβρίου, περισσότερο από το 70% του Κιέβου παρέμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν υπάρχει νερό στη μισή πρωτεύουσα. Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος σε όλες τις περιοχές της χώρας…2

Οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος συνοδεύονται από χαμηλές θερμοκρασίες που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση. Εκατομμύρια Ουκρανοί θα αναγκαστούν να περάσουν τα σύνορα για να καταφύγουν στην Ευρώπη. Άλλοι θα πρέπει να κρυφτούν σε αυτοσχέδια καταφύγια έκτακτης ανάγκης, που θερμαίνονται σποραδικά από γεννήτριες ντίζελ. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το ερειπωμένο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας να επισκευαστεί σύντομα, αν ποτέ. Και ακόμα κι αν μπορούσε να συνδυαστεί εν κινήσει, θα ήταν μόνο μια βραχυπρόθεσμη λύση. Γεγονός είναι ότι οι Ρώσοι έχουν εντοπίσει μεγάλους υποσταθμούς, τερματικούς σταθμούς και αυτο-μετασχηματιστές σε όλη την Ουκρανία και τους επιτίθενται έναν προς έναν. Ανίκανος να αμυνθεί ενάντια στον καθημερινό καταιγισμό πυραύλων ακριβείας,

Ο στόχος της ρωσικής επιχείρησης είναι να υπονομεύσει την ικανότητα της Ουκρανίας να διεξάγει πόλεμο. Οι επιθέσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας, τους σιδηροδρομικούς κόμβους, τις αποθήκες καυσίμων, τις γέφυρες και τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου της Ουκρανίας είναι μόνο η φάση 1 μιας επιχείρησης δύο φάσεων που έχει σχεδιαστεί για να νικήσει τον εχθρό και να τερματίσει γρήγορα τον πόλεμο. Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περίπου 500.000 στρατιώτες σε μια δύναμη μάχης επίθεσης που θα διασχίσει τη χώρα κατά μήκος τριών κύριων αξόνων, εξοντώνοντας τις ουκρανικές δυνάμεις όπου κι αν συναντηθούν και καταλαμβάνοντας πόλεις-κλειδιά στην πορεία. Οι βασικές γραμμές ανεφοδιασμού από την Πολωνία θα αποκλειστούν, αφήνοντας τα στρατεύματα στο μέτωπο απομονωμένα και ευάλωτα σε επιθέσεις. Τελικά, το καθεστώς και οι δυνάμεις ασφαλείας του δεξιού μπλοκ του θα σκοτωθούν ή θα συλληφθούν. Η Μόσχα δεν θα επιτρέψει σε μια κυβέρνηση ανοιχτά εχθρική προς τη Ρωσία να διευθύνει τη χώρα. Αυτά τα λόγια προέρχονται από μια συνέντευξη με τον συνταγματάρχη Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ:

« Υπάρχουν τώρα 540.000 Ρώσοι στρατιώτες σταθμευμένοι στα περίχωρα της Ουκρανίας που προετοιμάζονται να εξαπολύσουν μια μεγάλη επίθεση που πιστεύω ότι πιθανότατα θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. 540.000 Ρώσοι στρατιώτες, 1.000 πυραυλικά συστήματα πυροβολικού, 5.000 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 1500 τανκς, εκατοντάδες και εκατοντάδες τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι. Η Ουκρανία θα δει τώρα έναν πόλεμο σε κλίμακα που δεν έχουμε δει από το 1945 » ( Συνταγματάρχης Douglas MacGregor , Rumble)

MacGregor και πάλι: ” Όλα έχουν αλλάξει τώρα… η μεγάλη πιθανότητα να ξεκινήσουν οι επιθέσεις τις επόμενες εβδομάδες, όταν το έδαφος είναι εντελώς παγωμένο και οι Ρώσοι κρίνουν ότι οι δυνάμεις τους είναι έτοιμες”. Και θα προχωρήσουν και θα τελειώσουν αυτό το ουκρανικό κράτος, ας το παραδεχτούμε, το καθεστώς του Κιέβου μάλλον θα εκμηδενιστεί μαζί με τις υπόλοιπες ένοπλες δυνάμεις του…

Το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς οι Δυτικοί είναι να εμπλακούμε. Αρκετή ζημιά κάναμε… και νομίζω τι θα δούμε…. είναι η ολοκληρωτική καταστροφή αυτού του ουκρανικού κράτους. Τώρα, τι θα γίνει μετά, δεν ξέρω. Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ρώσοι δεν θέλουν να μείνουν στη Δυτική Ουκρανία… Η Ρωσία αντιμετωπίζει πλέον την Ουκρανία ως πραγματικό εχθρό. Προηγουμένως δεν ήταν, και αυτό δεν είναι κατανοητό στη δύση ».3 .

Ερώτηση : Υπάρχει περίπτωση να σταλούν μαχητικά στρατεύματα των ΗΠΑ για να πολεμήσουν στην Ουκρανία;

MacGregor: Δεν είμαστε σε θέση να πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία και οτιδήποτε κάνουμε στο έδαφος θα αποτύγχανε παταγωδώς και θα ντρεπόμαστε. Αλλά προφανώς κανείς στην Ουάσιγκτον δεν ακούει… Δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά πόσο απελπιστική είναι η κατάσταση στη Δυτική Ουκρανία. Μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε αυτή τη μαζική (ρωσική) επίθεση να συνοδεύεται από τη μετανάστευση εκατομμυρίων ακόμη Ουκρανών στην Ευρώπη γιατί δεν έχουν πού να πάνε… Οι Ουκρανοί ξέρουν τι έρχεται. Δεν μπορούν να κάνουν πολλά σε αυτό το σημείο, αλλά αντί να τους ρίξουμε σανίδα σωτηρίας, βασικά τους είπαμε να βουλιάξουν με το σκάφος στο οποίο βρίσκονται . »

Σημείωση: Όταν λοιπόν τελειώσουν τα βλήματα και το έδαφος παγώσει, θα ξεκινήσει η ρωσική επίθεση. Ποιο είναι όμως το σχέδιο; Πώς θα αναπτύξουν οι Ρώσοι τα στρατεύματά τους και ποιους τακτικούς στόχους θα επιδιώξουν να επιτύχουν;

Αν και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα εξελιχθεί η επίθεση, δύο πρόσφατα άρθρα από τον στρατιωτικό ιστότοπο 1945 παρέχουν μια συναρπαστική και λεπτομερή εξήγηση του τι θα μπορούσε να συμβεί εάν ο Πούτιν αποφασίσει να παραδώσει το πραξικόπημα στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και τους πολιτικούς ηγέτες της Κίεβο. Τα άρθρα γράφτηκαν από τον συντάκτη του 1945 Daniel L. Davis, ο οποίος είναι Ανώτερος Συνεργάτης για Προτεραιότητες Άμυνας και πρώην Αντισυνταγματάρχης Στρατού των ΗΠΑ, ο οποίος αναπτύχθηκε σε ζώνες μάχης τέσσερις φορές. Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα από αυτά τα δύο άρθρα:

« Εάν ο Πούτιν διατάξει μια ολοκληρωτική επίθεση, πιθανότατα θα ξεκινήσει με μια μαζική επίθεση από αέρα, πυραύλους και drone για να ολοκληρωθεί η καταστροφή των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, των υποσταθμών, των εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων, των σιδηροδρομικών αυλών, των μηχανών ντίζελ και των εγκαταστάσεων επικοινωνίας της Ουκρανίας. Ο στόχος θα είναι να καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη την υποστήριξη της FAU, να περιπλέξει τις επικοινωνίες, να καταστήσει πολύ πιο δύσκολη την κίνηση των στρατευμάτων στο εσωτερικό της χώρας, να μειώσει την ικανότητά τους να παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη σε στρατεύματα σε διαφορετικά μέτωπα με τροφή, νερό, φάρμακα, πυρομαχικά και ανταλλακτικά.

Αυξάνοντας το βάρος για το Κίεβο για την υποστήριξη του άμαχου πληθυσμού σε ολόκληρη τη χώρα, θα υπάρξουν ακόμη λιγότεροι πόροι που θα διατεθούν για την υποστήριξη του πολέμου. Εάν το Κίεβο δώσει προτεραιότητα στον εφοδιασμό των μάχιμων μονάδων, οι άμαχοι θα μπορούσαν να πεθάνουν από το κρύο ή την πείνα, θέτοντας την κυβέρνηση σε μια τρομερή κατάσταση χωρίς νίκη…

Το κλειδί για την κατανόηση των στόχων του Πούτιν είναι να εκτιμηθεί τι θα μπορούσαν εύλογα να επιτύχουν 200.000 επιπλέον στρατιώτες στην Ουκρανία: ένας άξονας προέλασης τριών άκρων που έχει σχεδιαστεί για να κόψει το αίμα της Ουκρανίας – ο διάδρομος ανεφοδιασμού από το συνοριακό πολωνικό κανάλι μέσω του οποίου όλο το υλικό και ο εξοπλισμός του ΝΑΤΟ εισέρχεται στην Ουκρανία »4 .

Πολλά από αυτά που αναμένει ο Ντέιβις έχουν ήδη συμβεί, οπότε θα προχωρήσουμε στις πιο εκπληκτικές ιστορίες του. Η παρακάτω ανάρτηση δημοσιεύτηκε μόλις μια μέρα μετά το παραπάνω άρθρο. Να τι λέει:

« Σε αυτήν την τελευταία έκδοση, θα παρουσιάσω αυτό που πιστεύω ότι είναι η πιο επικίνδυνη πορεία δράσης που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Ουκρανία: μια επίγεια εκστρατεία για να ληστέψει την Ουκρανία από το αίμα της από τη Δύση… Αυτό που εκπροσωπώ σε αυτήν την ανάλυση… αντιπροσωπεύει τον πιο σοβαρό κίνδυνο για Ουκρανία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ OFFICIAL WEBSITE TOY AΓΓΕΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (THE TIMES OF VOULGAROKTONOS)

loading...