Η σπιτική συνταγή για να αποβάλλετε έως 9 κιλά αποβλήτων από το έντερό σας.


 Πεπτικό σύστημα η σωστή του λειτουργία του προσφέρει ένα υγιές ανοσοποιητικό, σύστημα.


Προβλήματα στην πέψη, πονοκέφαλοι, κούραση, δυσφορία μπορεί να οφείλονται στην κακή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.


Παραμελώντας το πεπτικό σύστημα του οργανισμού μας μπορούμε να προκαλέσουμε πολλά προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα μέχρι το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.


Μέχρι 9 κιλά αποβλήτων παραμένουν στο σώμα για 70 ώρες όταν δεν λειτουργεί σωστά το πεπτικό σύστημα.  Την ίδια ώρα που ένα υγιές άτομο μπορεί να χωνέψει το φαγητό μέσα σε 24 ώρες. Ο λόγος που αντιμετωπίζουν πολλοί πρόβλημα με το πεπτικό σύστημα είναι διατροφή. Συχνά δεν περιέχει πολλές ίνες αντιθέτως έχει πολλή ζάχαρη λόγω του γρήγορου φαγητού.


Το smoothie για υγιές πεπτικό σύστημα

Με αυτό το smoothie θα καταφέρετε να αποτοξινώσετε το κόλον σας και να κάνετε το έντερό σας να δουλεύει σαν καινούργιο.


Θα χρειαστείτε:


1 κούπα νερό, 1 κ.γ οργανικό μέλι, 1 κ.γ σπόρους τσίας, 1 κ.γ λιναρόσπορο, 1 μήλο.


Οδηγίες παρασκευής

Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μίξερ και χτυπήστε τα καλά μέχρι οι σπόροι της τσίας να διαλυθούν. Προτείνετε να πίνετε το μείγμα κάθε μέρα με άδειο στομάχι. Σύντομα θα δείτε το πεπτικό σας να βελτιώνεται. Το σώμα θα μπορεί πιο εύκολα να ξεφορτώνεται τα απόβλητα και έτσι το κόλον σας θα είναι πιο υγιές.


Η συγκεκριμένη συνταγή δουλεύει καλά γιατί το μέλι έχει αντισηπτική, αντιιική, αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση. Κάτι που το κάνει ιδανικό για εντερικά προβλήματα. Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και ίνες που βοηθούν το πεπτικό να δουλεύει πιο καλά.


Οι σπόροι της τσίας θεωρούνται πραγματικό θαύμα – περιέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά, ω-ε λιπαρά και είναι πλούσιοι σε ίνες. Το μήλο περιέχει πολλές διαλυτές και αδιάλυτες ίνες που βοηθούν στην πέψη.


Το καλύτερο είναι πως αυτό το ρόφημα δεν κάνει καλό μόνο στο πεπτικό σύστημα – βοηθάει και ενάντια σε καρδιακά νοσήματα. Η σωστή διατροφή και άσκηση μπορούν επίσης να βοηθήσουν να κρατήσετε το έντερό σας καθαρό. Αυτό σημαίνει να τρώτε πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης ενώ να αποφεύγετε το γρήγορο φαγητό, τη ζάχαρη και τροφές με λευκό αλεύρι.


Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε το άγχος, το αλκοόλ, την καφεΐνη και την νικοτίνη.


Συνδυάζοντας υγιεινή διατροφή με αυτό το ρόφημα μπορεί να δείτε πραγματικά θαύματα. Σύντομα θα έχετε περισσότερη ενέργεια και οι πιθανότητες είναι πως η χοληστερίνη σας θα μειωθεί επίσης.


Δοκιμάστε αυτό το εκπληκτικό ρόφημα και ο οργανισμός σας θα λειτουργεί… ρολόι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :