ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

· Ενώ οι Έλληνες αρχίζουν να μην μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος τους και δυσκολεύονται να πληρώσουν τις αυξημένες δόσεις στεγαστικών δανείων.

· Δημιουργείται τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με τη δέσμευση από τους δήμους της χώρας με εντολή κατάσχεσης, των λογαριασμών σχεδόν των μισών Ελλήνων της χώρας.

· Για πρόστιμα δήθεν παράνομης στάθμευσης ακόμα και προ 20ετίας προσαυξημένα με αβάστακτους τόκους.

· Χωρίς προ ετών έγκαιρη αποστολή ειδοποιήσεων παρά τους ισχυρισμούς των δήμων ότι φταίνε τα ταχυδρομεία για την μη παραλαβή τους.

· Που αδυνατούν οι Έλληνες να πληρώσουν τα τρομερά αυτά χαράτσια με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί τους να μένουν δεσμευμένοι.

· Και έτσι σε λίγο σχεδόν οι μισοί Έλληνες που αδυνατούν να πληρώσουν τα διαχρονικά πρόστιμα των δήμων

· Θα αδυνατούν να εισπράξουν από τους δεσμευμένους λογαριασμούς τους.

· Για τη διατροφή τους

· Για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία,

· Τα στεγαστικά τους δάνεια.

· Το ηλεκτρικό τους ρεύμα τους κτλ

· Περιττό νομίζω κύριε πρωθυπουργέ να πω ότι χρειάζεται άμεση επέμβαση σας πριν δημιουργηθεί απίθανο χάος, πείνα, κτλ.

Δρ Ευριπίδης Μπίλλης

Δείτε κύριε πρωθυπουργέ ένα σχετικό :

Ελλάδα: Αποστολή κλήσεων και δέσμευση λογαριασμού 24 χρόνια μετά

https://www.carandmotor.gr/nea/kliseis-kai-desmeysi-logariasmoy-24-hronia-meta

Το τελευταίο διάστημα οι Δήμοι της χώρας έχουν αρχίσει να ξεθάβουν παλιές κλήσεις για παράνομη στάθμευση, και ας έχουν πραγματοποιηθεί οι παραβάσεις τον προηγούμενο αιώνα.

Ένα νέο φαινόμενο έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του τους τελευταίους μήνες, και δεν είναι άλλο από την αποστολή παλιών κλήσεων από τους Δήμους.

Πιο συγκεκριμένα, αναγνώστης έλαβε κλήσεις με ημερομηνία παλαιότερης παράβασης τον Ιούνιο του 1998 για παράνομη στάθμευση εκτός παρκόμετρων. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, η κλήση που έστειλε ο Δήμος Αθηναίων είναι 24 ετών.

Στην επιστολή όμως που έστειλε ο Δήμος Αθηναίων, γνωστοποιείται στον παραλήπτη της το σύνολο του ληξιπρόθεσμου χρέους, καθώς εκτός από το πρόστιμο έχουν προκύψει όλα αυτά τα χρόνια και προσαυξήσεις που εκτοξεύουν το συνολικό ποσό.

Με βάση τα στοιχεία που έχει το carandmotor.gr, ο παραβάτης δεν έλαβε στην ώρα τους τις ειδοποιήσεις, ενώ δεν ενημερώθηκε ποτέ για τις προσαυξήσεις όλων αυτών των ετών. Όταν το έμαθε, τον περασμένο Απρίλιο, πραγματοποιήθηκε και δέσμευση στον λογαριασμό του για τα ανεξόφλητα ποσά.

…………………….

Όλες αυτές οι πρακτικές δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για την νομιμότητα και την ηθική της διαδικασίας που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα από τους Δήμους της χώρας. Εμείς απλά θα υπενθυμίσουμε ότι τα πρόστιμα-παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί δύναται με την παρέλευση 20 ετών να παραγραφούν.

loading...