Γίνεται πραγματικότητα οι προσδοκίες της μεγάλης πλειοψηφίας των Αμερικανών που μετάνιωσαν για την καταψήφισή τους: Ο Ν.Τραμπ ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024

Όταν έφυγε ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021 η μουσική που έπαιζε ήταν το «My Way» του Φρανκ Σινάτρα, και τώρα επιβεβαιώνετε αφού δηλώνει πάλι υποψήφιος για την επιστροφή στην προεδρία των ΗΠΑ πάντα με τον δικό του τρόπο και χωρίς να συμβιβαστεί με το σύστημα που έχει οδηγήσει στην παρακμή της ΗΠΑ και αποτυπώνεται από την είδηση της εφόδου των LGBTQ+ στο αμερικανικό πολιτικό σκηνικό.

O N.Tραμπ θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2024, στις 14 Νοεμβρίου.

Στις ενδιάμεσες εκλογές αναμένεται συντριβή των Δημοκρατικών αφού η πολιτική της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν έφερε πρωτοφανή ακρίβεια στην αμερικανική κοινωνία (και στον πλανήτη) αλλά και τον φόβο ενός πυρηνικού πολέμου με την Ρωσία.

Εκτός τούτου ο ίδιος Αμερικανός Πρόεδρος Τ.Μπάιντεν κάθε μέρα αποδεικνύει πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την διανοητική του κατάσταση.

Αντίπαλος του Ν.Τραμπ στην κούρσα θα είναι ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ντε Σάντις και ο πρώην υπουργός εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Οι Αμερικανοί πολίτες νιώθουν τον Τ.Μπάιντεν «βαρίδι» για αυτούς, καθώς τα περιστατικά που καταδεικνύουν πως «δεν λειτουργεί φυσιολογικά» και σίγουρα όχι στο επίπεδο που πρέπει για να είναι Πρόεδρος των ΗΠΑ, έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο.

Η δημοφιλία του ίσα που περνάει το 40%, όταν οι Μπιλ Κλίντον, Μπαράκ Ομπάμα και Ντόναλντ Τραμπ είχαν κατά μέσο όρο ποσοστά αποδοχής μεταξύ 43% και 45% στις ενδιάμεσες εκλογές τους.

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Αϊόβα, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε «και τώρα, για να κάνουμε τις ΗΠΑ πετυχημένες και ασφαλείς και δοξασμένες, είναι πολύ, πολύ, πολύ πιθανό ότι θα το ξανακάνω».

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να θέλει να επωφεληθεί από τις αναμενόμενες νίκες των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης, 8 Νοεμβρίου, δήλωσαν οι σύμβουλοί του.

Υπενθυμίζεται πως δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos στα τέλη του περασμένου μήνα έδειξε ότι το 41% ​​των Αμερικανών βλέπει θετικά τον Ντόναλντ Τραμπ.

loading...