Επιστολή του ΑΚΚΕΛ σε Βαξεβάνη-Ντοκουμέντο για σημερινές υποκλοπές και του 2018 κατά των ελληνορωσικών σχέσεων

Οι αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών που έκανε το καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη ώθησαν το ΑΚΚΕΛ να στείλει επιστολή στον δημοσιογράφο και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, τόσο για την διεξοδική κάλυψη του θέματος από την εφημερίδα “Ντοκουμέντο”, όσο και για την αντίστοιχη περίπτωση το 2018 (τηρουμένων των αναλογιών) σχετικά με την ακραία επίθεση κατά των ελληνορωσικών σχέσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ίδιος δημοσιογράφος και η ίδια εφημερίδα δεν επέδειξε ανάλογο επαγγελματισμό και προσήλωση στη δημοσιογραφική δεοντολογία και στοχοποίησε πολλά πρόσωπα, αν και αυτή η παλιά περίπτωση αποτέλεσε την βάση για να αναπτυχθεί η σημερινή κατάσταση, στην οποία ο ίδιος ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης είναι ένα από τα θύματά της.

———————————- Το κείμενο της επιστολής ———————————-

Κύριε Βαξεβάνη,

Οι δημοσιεύσεις στην εφημερίδα σας σχετικά με τις υποκλοπές από το κυβερνητικό καθεστώς του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την μία πλευρά χαροποίησαν το ΑΚΚΕΛ διότι δεν αποσιωπήσατε αυτό το έγκλημα, θύμα του οποίου πιθανόν είμαστε και εμείς, αλλά από την άλλη προβλημάτισαν το ΑΚΚΕΛ. Μάς προβλημάτισαν διότι το καλοκαίρι του 2018 από την εφημερίδα σας, εσείς και άλλοι συνεργάτες σας είχατε επιδείξει περίεργη εμμονή με υποτιθέμενες αποκαλύψεις για υποτιθέμενες δράσεις και ενέργειες Ελλήνων και Ρώσων, οι οποίες όμως ήταν το αποτέλεσμα μαγειρέματος πληροφοριών, που είχαν κατασκευαστεί μέσω ανάλογων υποκλοπών από Αμερικανούς και Βρετανούς (πιθανότατα και με «χρήση» Ελλήνων αξιωματούχων) με καθοριστική εμπλοκή από παρακρατικές ΜΚΟ όπως η Integrity Initiative και η Open Society. Μεταξύ άλλων και το ΑΚΚΕΛ στοχοποιήθηκε ως παραλήπτης ρωσικών χρημάτων χωρίς φυσικά να ισχύει αυτό.

Έχουμε δημοσιοποιήσει σχετικά έγγραφα σε ελληνική μετάφραση για την κοινή αγγλοαμερικανική ανατρεπτική δράση από το 2015, τα οποία έχουμε αποστείλει και στην εφημερίδα σας χωρίς όμως να αναφέρετε κάτι:

https://akkelparty.blogspot.com/p/integrity-initiative.html, https://akkelparty.blogspot.com/p/george-soros.html, https://akkelparty.blogspot.com/p/2015-open-society-soros.html.

Το εγκληματικό κυβερνητικό καθεστώς Μητσοτάκη που λειτουργεί περισσότερο ως συμμορία του ποινικού δικαίου, αναμφισβήτητα πρέπει να πληρώσει για τα εγκλήματα του, όχι μόνο για τις υποκλοπές αλλά και για όλα όσα έχει κάνει κατά της κοινωνίας γενικότερα. Για χρόνια το ΑΚΚΕΛ αποκαλύπτει και καταδικάζει τα επιμέρους εγκλήματα αυτού του καθεστώτος που κυβερνά την Ελλάδα, αφού είχε εξαπατήσει τους ψηφοφόρους και για αυτόν το λόγο το καθεστώς Μητσοτάκη έχει στοχοποιήσει το κόμμα μας με βασικό άξονα τη φίμωση της πολιτικής έκφρασης και της ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών, αλλά και με διαφόρων τύπων διώξεις.

Επειδή όμως από το ΑΚΚΕΛ θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με την Ιστορία, αυτή η ουσιαστικά κατοχική κυβέρνηση Μητσοτάκη (στα χνάρια της οικογενειακής παράδοσης), σε κάποιον βαθμό βρήκε έτοιμη την υποδομή Κοτζιά-ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στην οποία έκανε επεκτάσεις και έστησε όλο αυτό που βλέπουμε σήμερα και εκείνο που δεν είδαμε ακόμη. Αυτό που ευλαβικά αποκρύπτει τόσο η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του Μητσοτάκη με τη Νέα Δημοκρατία, είναι ότι οι υποκλοπές επικοινωνιών με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ για να εξυπηρετηθούν τα Σκόπια και το αμερικανικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, αλλά χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν ήταν με την άδεια του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού ή από τα υπόγεια κυκλώματα των εξτρεμιστικών παρακρατικών ΜΚΟ που προαναφέραμε (εκτός αν εσείς έχετε πηγές να το διευκρινίσετε).

Δεν μπορούμε εδώ να τα αναλύσουμε όλα, αλλά θα εστιαστούμε στους New York Times οι οποίοι από το 2018 έγραψαν για υποκλοπές στην Ελλάδα κατά Ελλήνων που στοχοποιήθηκαν για πολιτιστικές και επιχειρηματικές σχέσεις με την Ρωσία, λες και είναι παράνομο ή κακό. Οι New York Times έγραψαν σε άρθρο με δύο διαφορετικούς τίτλους (άλλον για την έντυπη εσωτερική έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλον τίτλο για την διαδικτυακή διεθνή έκδοση https://www.nytimes.com/2018/10/09/us/politics/russia-macedonia-greece.html) ότι Αμερικανοί κατάσκοποι υποτίθεται ότι «αποκάλυψαν» σχέση της Ρωσίας «σε κρίσιμη ψηφοφορία στα Βαλκάνια».

Η ξένη εφημερίδα στην έντυπη εσωτερική έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 10 Οκτωβρίου 2018 και στη σελίδα Α1 γράφει ξεκάθαρα ότι Αμερικανοί κατάσκοποι έκαναν τη δουλειά που πάγωσε τις ελληνορωσικές σχέσεις και έστειλε τη Ρωσία στην Τουρκία ως εταίρο (ο Μητσοτάκης κατέστρεψε εντελώς τις σχέσεις με την υποστήριξη στο ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου): Work of U.S. Spies Uncovers Russian Link in Balkans Vote. Στην διεθνή διαδικτυακή έκδοση το γράφει πιο όμορφα ότι δηλαδή η αμερικανική κατασκοπευτική τεχνική και μυστική διπλωματία αποκάλυψαν “ρωσικό δάκτυλο”: U.S. Spycraft and Stealthy Diplomacy Expose Russian Subversion in a Key Balkans Vote. Αναφέρονται στο γνωστό υποτιθέμενο γεγονός (που κανένας δεν πίστεψε) ότι η Ρωσία χρηματοδότησε τα συλλαλητήρια εναντίον του ξεπουλήματος της Μακεδονίας στους σκοπιανούς συμμάχους των Ναζί και ότι ο Ιβάν Σαββίδης δήθεν εξαγόρασε πολιτικούς για να εναντιωθούν στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

Το άρθρο αποκαλύπτει ότι ήταν οι αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες που έκαναν υποκλοπές επικοινωνιών Ελλήνων και μετά συνέταξαν Αναφορά. Κάποια στοιχεία της οποίας δόθηκαν «μαγειρεμένα» στην κυβέρνηση στην Αθήνα και σύμφωνα με το «μαγείρεμα» που έκαναν, έλεγαν όλα όσα κατηγορήθηκαν οι Ρώσοι διπλωμάτες και άλλοι, ότι δήθεν κινούνταν με τρόπο για να εξυπηρετήσουν τους «κακούς Ρώσους» και να δυναμιτίσουν την «καλή συμφωνία» των Πρεσπών και να επιβάλλουν την επιρροή των «κακών Ρώσων» στην Ελλάδα. Οι ίδιοι οι Αμερικανοί «έκαψαν» τους ανθρώπους τους αποκαλύπτοντας ότι δεν ήταν καμία εφαρμογή εθνικής κυριαρχίας που έγινε από Ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών αλλά έτοιμα, μασημένα «στοιχεία» με υποκλοπές ξένης κυβέρνησης εναντίον Ελλήνων πολιτών δόθηκαν στην κυβέρνηση που είναι στην Αθήνα για να στραφεί εναντίον Ελλήνων πολιτών ώστε να καταστρέψει τις ελληνορωσικές σχέσεις και η Ρωσία να αναγκαστεί να προσεγγίσει την Τουρκία.

Έτσι στήθηκε στα θεμέλια της και στην βασική της δομή όλη αυτή η υποδομή υποκλοπών για την οποία γράφετε και σωστά καταγγέλλετε, αλλά δεν λέτε όλη την αλήθεια και για αυτό επικοινωνούμε μαζί σας με αυτή την επιστολή. Για το παρακρατικό κύκλωμα του Integrity Initiative γράψατε δημοσιεύοντας όμως και την άποψη-απάντηση των ατόμων στην Ελλάδα που εμπλέκονταν από τα έγγραφα που διέρρευσαν, που τους ανέφεραν ονομαστικά (https://www.documentonews.gr/article/apokalypsh-ellhnes-dhmosiografoi-kai-panepisthmiakoi-sthn-yphresia-presbeias/, https://www.documentonews.gr/article/ti-apantoyn-oi-emplekomenoi-dhmosiografoi-kai-panepisthmiakoi-stis-apokalypseis-gia-th-symmetoxh-toys-sto-integrity-initiative-poy-xrhmatodoteitai-apo-to-foreign-office/, https://www.documentonews.gr/article/to-fakelwma-kai-o-rolos-toy-tellogloy-eggrafa-pdf/, κλπ). Δεν κάνατε το ίδιο όμως το καλοκαίρι του 2018 όταν γράφατε άκριτα και κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας για πράγματα τα οποία δεν ίσχυαν και άδικα στοχοποιήσατε πρόσωπα που ήταν τα θύματα, χωρίς να τους δώσετε την ευκαιρία να απαντήσουν όπως είχατε δεοντολογική υποχρέωση.

Τώρα που γίνατε και εσείς θύμα της αναβαθμισμένης δομής υποκλοπών, μήπως βλέπετε καλύτερα τα πράγματα και έστω αναδρομικά θα καλύψετε δίκαια και δεοντολογικά το θέμα του Ιουλίου 2018 και θα δημοσιεύσετε τώρα την άποψή τους;

Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6996840866, 6984581480

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6996840866, 6984581480

[email protected][email protected]

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.tiktok.com/@vakis_tsiompanidis

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

14/11/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

loading...