Πολυτεχνείο 1973 – 2022 = μισός αιώνας ψέματα

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης – 

 Πάλι θα ακούσουμε για αντιστασιακές φανφάρες και το παραμύθιασμα θα συνεχίζεται για πολύ.

από την στιγμή που πρωθυπουργός είχε τοποθετηθεί ο Μαρκεζίνης και είχαν προγραμματιστεί εκλογές, σε τι χρειαζόταν η εξέγερση του πολυτεχνείου;

Μήπως γιατί το πολιτικό σύστημα θα κατέρρεε;

Μήπως γιατί έπρεπε να δοθεί η μισή Κύπρος στους Τούρκους;

Γιατί δεν ανοίγει ο φάκελος να δούμε την αλληλογραφία και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες;

Να δούμε πόσους νεκρούς και τραυματίες είχαμε με ονόματα. Στο πολυτεχνείο ένα όνομα δεν υπάρχει;

Πολυτεχνείο: Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Σώθηκε και το πολιτικό σύστημα, αυτό που σήμερα θριαμβολογεί για την Δημοκρατία, και βεβαίως έφυγε ο Παπαδόπουλος για να έρθει ο Ιωαννίδης και να μπουν οι Τούρκοι.

Συχνά πυκνά στα δελτία ειδήσεων ακούμε για ΕΞΕΓΕΡΣΗ. Εξέγερση του πολυτεχνείου που οδήγησε την χώρα στα χέρια της Γενιάς του Πολυτεχνείου που έκαναν την Γενέτειρα της Δημοκρατίας χώρο κομματικής και πολιτικής εκμετάλλευσης σε ένα σύγχρονο Φεουδαρχικό/Ολιγαρχικό Σύστημα.

Ένα Πολιτικό Σύστημα που απαρτίζεται από κουτοπόνηρους με ιδιαίτερη ικανότητα στο να συντηρούν την αμορφωσιά και να κρατούν την χώρα στην μιζέρια για να μπορούν να υπόσχονται λύσεις.

Ένα Πολιτικό Σύστημα που απαρτίζεται από κουτοπόνηρους πολιτικάντηδες και στηρίζεται από κουτοπόνηρους ψηφοφόρους που αγκιστρώνονται σαν τις γλίτσες και τα παράσιτα στους κουτοπόνηρους πολιτικάντηδες για να μπορούν να ρουφήξουν και αυτοί λίγο από το μέλι του Δημοσίου Ταμείου, με διαφόρους τρόπους όπως διορισμός, απ ευθείας ανάθεση, ρουσφέτια κλπ.

Πρέπει κάποια στιγμή να γυρίσουμε την πλάτη στο Ψέμα και την Πλάνη.

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

loading...