Η ΡΩΣΙΑ ΘΕΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ NRBC (ΧΗΜΙΚΕΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ) ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ “ΒΡΩΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ”!

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΈΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ.

 Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΩΣ ΚΑΙ ΣΕ 1.500 ΧΛΜ!

Η Ρωσία θέτει όλες τις μονάδες της NRBC (χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές και πυρηνικές) σε επιφυλακή δήλωσε τo Υπουργείο Άμυνας της

χώρας.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έθεσε δυνάμεις και μέσα σε επιφυλακή σε περίπτωση έκρηξης «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία.

Στο πλαίσιο των αναφορών ότι η Ουκρανία προετοιμάζει μια προβοκάτσια χρησιμοποιώντας τη λεγόμενη «βρώμικη βόμβα» – ένα πυρηνικό όπλο χαμηλής απόδοσης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ειδοποιήσει τις ειδικές δυνάμεις και τα μέσα ικανά να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες μιας πιθανής καταστροφής. 

Οι ραδιενεργές ουσίες που απελευθερώνονται από την «βρώμικη βόμβα» της Ουκρανίας μπορούν να καλύψουν την Πολωνία και επίσης θα εξαπλωθούν στην ατμόσφαιρα σε απόσταση έως και 1.500 χιλιομέτρων αναφέρει το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. 

Σύμφωνα με τo ίδιο και τις διαθέσιμες πληροφορίες του, δύο οργανισμοί της Ουκρανίας έχουν λάβει απευθείας εντολή να δημιουργήσουν τη λεγόμενη dirty bomb. Οι εργασίες βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...