Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε που θα πάνε τα Marder και ποιος το εισηγήθηκε

 

Ο πρωθυπουργός στη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των δηλώσεων του μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο Ο.Σολτς, ανακοίνωσε ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder θα προωθηθούν σε μονάδες του Έβρου και όχι των νησιών.

Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι η δημόσια δήλωση του αιφνιδίασε, όχι επειδή αυτή η επιλογή δεν είναι γνωστή, αλλά επειδή η κυβέρνηση «παίζει» εδώ και καιρό το «παιχνίδι» του «όλα είναι απόρρητα». Υπενθυμίζουμε ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ούτε λίγο ,ούτε πολύ είχε σχεδόν κατηγορηθεί για…προδοσία επειδή εντός Βουλής σε κλειστή συνεδρίαση επιτροπής…τόλμησε να ρωτήσει για τα νησιά από τα οποία θα αποσυρθούν τα ρωσικά BMP-1!

Φαίνεται ότι από τη δημοσιοποίηση «απόρρητων» , κανονικών ή «μαϊμού.», εξαιρείται η κυβέρνηση…

Το δεύτερο που μας είπε ο πρωθυπουργός είναι ποιος εισηγήθηκε την προώθηση των Marder στον Έβρο και όχι στα νησιά. Κι αυτό είναι το ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός του. Για εισήγηση των στρατιωτικών μίλησε ο πρωθυπουργός και για όσους σπεύσουν να μας «διορθώσουν» υποστηρίζοντας ότι στο ΓΕΣ ανήκει η εισήγηση θα απαντήσουμε ότι δεν μπορεί το ΓΕΕΘΑ να έχει αναλάβει την έγκριση ακόμη και των ανακοινώσεων Τύπου των Γενικών Επιτελείων και στις δύσκολες αποφάσεις να μην έχει καμία σχέση. Οι όποιες αποφάσεις ανήκουν αποκλειστικά στο ΓΕΕΘΑ το οποίο προφανώς θα πιστωθεί τις επιτυχίες αλλά θα δώσει λόγο και για τα λάθη.

Το αναφέρουμε γιατί πολλές φορές οι πολιτικοί βάζουν «μπροστά» τους στρατιωτικούς με αποτελέσματα που δεν ήταν ποτέ ευχάριστα. Για τους στρατιωτικούς κυρίως.

https://www.militaire.gr/

loading...