Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ (GASLIGHTING)

ΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ…(Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ)

Γράφει ο CJ Hopkins
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Για τους μελετητές της επίσημης προπαγάνδας, του ελέγχου του μυαλού, του συναισθηματικού εξαναγκασμού και άλλων ύπουλων τεχνικών

χειραγώγησης, η εξάπλωση της Νέας Κανονικότητας ήταν ένας μποναμάς. 

Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε την εφαρμογή και τα αποτελέσματα αυτών των ισχυρών τεχνολογιών σε πραγματικό χρόνο σε τόσο μαζική κλίμακα.

Μέσα σε κάτι περισσότερο από δυόμισι χρόνια, η συλλογική μας “πραγματικότητα” αναθεωρήθηκε ριζικά. Οι κοινωνίες μας έχουν αναδιαρθρωθεί ριζικά. 

Εκατομμύρια (πιθανότατα δισεκατομμύρια) άνθρωποι έχουν συστηματικά διαμορφωθεί ώστε να πιστεύουν μια ποικιλία προφανώς γελοίων ισχυρισμών, ισχυρισμών που δεν βασίζονται σε απολύτως τίποτα, που έχουν επανειλημμένα διαψευστεί από ευρέως διαθέσιμα στοιχεία, αλλά που έχουν ωστόσο αποκτήσει την ιδιότητα των γεγονότων. 

Μια ολόκληρη φανταστική ιστορία έχει γραφτεί με βάση αυτούς τους αβάσιμους και γελοίους ισχυρισμούς. Δεν θα ξεγραφεί εύκολα ή γρήγορα.

Δεν πρόκειται να σπαταλήσω τον χρόνο σας για να καταρρίψω αυτούς τους ισχυρισμούς. Έχουν επανειλημμένα και εξαντλητικά καταρριφθεί. Ξέρετε ποιοι είναι και είτε τους πιστεύετε είτε όχι. Όπως και να έχει, η επανεξέταση και η εκ νέου διάψευσή τους δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...