Κομμάτι της θάλασσας της Κεφαλλονιάς πέρασε σε Ισπανική πολυεθνική που κατέχει και αλιευτικό στόλο. Ξεπουλάνε στα ξένα funds 350.000 θαλάσσια στρέμματα.

“Τούτους τους πολιτικούς που πουλάνε τον τόπο μας σε πολυεθνικές, τους έχει ψηφίσει κομμάτι του λαού μας…”

Λοβερδος Στελακατος Χρηστος

Διαβάστε προσεκτικά τούτες τις γραμμές…Τούτους τους πολιτικούς που πουλάνε τον τόπο μας σε πολυεθνικές, τους έχει ψηφίσει κομμάτι του λαού μας.

Κομμάτι της θάλασσας της Κεφαλλονιάς πέρασε σε Ισπανική πολυεθνική που κατέχει και αλιευτικό στόλο.

Ξεπουλάνε στα ξένα funds 350.000 θαλάσσια στρέμματα.

Οικογένεια Γερουλάνου: Στον ισπανικό όμιλο Profand το 60% των ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς.

Στην πώληση του 60% των ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς στον ισπανικό όμιλο Profand με δραστηριότητα στην ελεύθερη αλιεία προχώρησε η οικογένεια Γερουλάνου. Η συγκεκριμένη κίνηση ήρθε κατά πληροφορίες ως απόφαση της οικογένειας Γερουλάνου και ιδίως της Λάρας Μπαράζι – Γερουλάνου και του Παύλου Γερουλάνου, να θωρακίσουν την επόμενη μέρα της επιχείρησής τους, καθώς οι ίδιοι ενίσχυσαν το ποσοστό τους και πλέον διατηρούν το 40%, ενώ το ποσοστό που πουλήθηκε ανήκε στον ευρύτερο κύκλο της οικογένειας Γερουλάνου.

Μετά από αυτό το deal οι 4 από τις 5 μεγαλύτερες επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα ελέγχονται από διεθνείς ομίλους που εδρεύουν στην Ισπανία. Επισημαίνεται ότι ο νεοπαγής όμιλος Avramar που συγκροτήθηκε από αμερικανικά funds και αραβικά κεφάλαια και εδρεύει στη Βαλένθια, έχει αποκτήσει τον έλεγχο  των ομίλων “Νηρεύς”, “Σελόντα”, “Περσεύς” και “Andromeda Seafood”.

Οι εταιρείες αυτές μαζί με τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς  αντιπροσωπεύουν πάνω από 85% της συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας του κλάδου.

Σκάνδαλο Γερουλάνου και Παπανδρέου το 2011 για να φτάσουμε στο μεγάλο ξεπούλημα της θάλασσας μας και της παραγωγής μας το 2022.

Ο Γερουλάνος ως υπουργός νομοθετεί για την επιχείρηση του.

Ο Παύλος Γερουλάνος κατόρθωσε σε μια ημέρα να υπογραφεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ιδίου και της οικογένειάς του που δραστηριοποιούνται στις ιχθυοκαλλιέργειες

Στις 4 Νοεμβρίου 2011, την ίδια ώρα που στη Βουλή συζητείτο η ψήφος εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Γερουλάνος κατάφερε να πραγματοποιηθεί σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΣΧΣΑΑ) και συγκεντρώθηκαν οκτώ υπουργοί (Γερουλάνος, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, Σηφουνάκης, Καστανίδης, Χρυσοχοϊδης, Σκανδαλίδης, Ραγκούσης), «οι οποίοι δεν ήξεραν αν θα ήταν στη θέση τους την επομένη»

Είναι πόλεμος και δεν το βλέπει ο λαός.

Οι πολυεθνικές αγοράζοντας τις ιχθυοκαλλιέργειες, αγοράζουν και μεγάλο κομμάτι της θάλασσας μας όπου με το μεγάλο νομικό οπλοστάσιο τους δεν έχουμε κανένα δικαίωμα. Όταν μιλάμε  για ιχθυοκαλλιέργεια μιλάμε για οικοσυστήματα και θαλάσσιο υδροφόρο ορίζοντα και πυθμένες στην κατοχή τους μαζί με την παραγωγή.

Ουσιαστικά καταστρέφουν τη θάλασσα μας και βγάζουν δίς, ενώ παράλληλα αυτές οι πολυεθνικές θα φέρουν και αλιευτικό στόλο που κατέχουν για να αδειάσουν τα φυσικά αποθέματα, τα ελεύθερα ψάρια με λίγα λόγια ώστε να μας φτωχείνουν ως λαός.

Παράλληλα βάζουν τους εργάτες να υπογράψουν σύμφωνο εμπιστευτικότητας ώστε να μην μπορούν ότι και να δουν στη μαφία της ιχθυοκαλλιέργειας να μην μπορούν να καταθέσουν σε δικαστήριο.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δεκάδες απολύσεις σε Εύβοια, Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία, Αργολίδα και άλλες περιοχές που δραστηριοποιείται ο όμιλος ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, με λίγα λόγια οι πολυεθνικές που ανήκει η μαφία αυτή εταιρία.

Προχτές για να τελειώνει και το παραμύθι πως οι ιχθυοκαλλιέργειες προσφέρουν θέσεις εργασίας ψηφίστηκε μνημόνιο μεταφοράς σκλάβων μεταναστών στη δούλεψη τους μιας και υπογράφηκε από (πολιτικά λαμόγια) τον  Σίμο Κεδίκογλου και την Σοφία Βούλτεψη  μνημόνιο συνεργασίας για την απασχόληση μεταναστών και προσφύγων σε υδατοκαλλιέργειες

Η συνεργασία αποσκοπεί στην εφαρμογή προγράμματος εκπαίδευσης πολιτών τρίτων χωρών και τοποθέτησής τους σε θέσεις εργασίας στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας.

Αγώνας μέχρι την απελευθέρωση του τόπου μας από πολυεθνικές, πολιτικούς απατεώνες και τα τσιράκια τους σε δικαιοσύνη, τμήματα κρατικά διευθαρμένα και επίορκα σώματα ασφάλειας που δεν φυλάνε τον λαό, αλλά τους φονιάδες τους.

http://www.press-gr.com/2022/10/blog-post_19.html

loading...