Formula 1: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Μαξ Φερστάπεν – Δεύτερος σερί τίτλος για τον Ολλανδό (φωτό)

Ο Φερστάπεν νίκησε για 12η φορά φέτος και 32η στην καριέρα του

Ο Μαξ Φερστάοεν επικράτησε και στην Ιαπωνία, με την 32η συνολικά νίκη της καριέρας του σε Grand Prix και αναδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ο Ολλανδός πιλότος κυριάρχησε στην βροχερή πίστα της Σουζούκα έπειτα από μια διαδικασία που συνολικά κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες αλλά αγωνιστικά στην πίστα διήρκησε λιγότερο από μία ώρα.

Ο Φερστάπεν νίκησε για 12η φορά φέτος και 32η στην καριέρα του και σήκωσε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του σε ηλικία 25 ετών.

Ο Λεκλέρ μπορεί να τερμάτισε 2ος με… νύχια και με δόντια στο τέλος, αλλά «έφαγε» ποινή 5 δευτερολέπτων (επειδή οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο Μονεγάσκος έκοψε στο τελευταίο σικέιν) και έπεσε τρίτος.

Αυτός ήταν και ο λόγος που στέφθηκε από σήμερα πρωταθλητής ο Φερστάπεν! Δεύτερος ήρθε ο Πέρεζ.

Σε έναν αγώνα τριών ωρών που στιγματίστηκε από τη βροχή και από το συμβάν με τον Γκασλί που γλίτωσε από θαύμα εξαιτίας του γερανού που βρέθηκε στην πίστα, ο Φερστάπεν νίκησε με μεγάλη διαφορά και θριάμβευσε, φτάνοντας στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου!

Ο αγώνας κρίθηκε στο γεγονός ότι Φερστάπεν και Red Bull προχώρησαν σε αλλαγή ελαστικών αμέσως μετά την επανέναρξη του αγώνα, πρόλαβαν τη Ferrari και έφτασαν εύκολα στη νίκη.

Ειδικότερα, εφόσον ο αγώνας που έγινε, τελικά ήταν μεταξύ 50%-75% της προγραμματισμένης απόστασης, θα έπρεπε ο πρώτος να πάρει 19 βαθμούς αντί για 25 με ανάλογη μείωση στους βαθμούς που θα δίνονταν στις υπόλοιπες θέσεις. Οι αγωνοδίκες έδωσαν, ωστόσο, όλους τους βαθμούς κανονικά στους οδηγούς που τερμάτισαν στις πρώτες 10 θέσεις, καθώς – όπως αποφάσισαν – ο αγώνας ολοκληρώθηκε κανονικά σε καθεστώς πράσινων σημαιών και δεν διεκόπη.

Η τελική κατάταξη

loading...