Βγήκαν από τα κουτιά οι πύραυλοι cruise SCALP-EG και τροποποιήθηκαν ώστε να ¨φτάνουν ¨στην Άγκυρα ;

 

Τεράστια ήττα σ όλα τα πεδία εξωτερικής Πολιτικής εάν δεν απαντήσουμε ΑΜΕΣΑ στην Τουρκική Διπλώματα των Πυραύλων.

Υπάρχουν ωστόσο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πώς στην Ελληνική  Πολεμική Αεροπορία υπάρχει έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες λόγω των έντονων προκλήσεων της Τουρκίας , της παρουσίασης του τουρκικού πύραυλου Tayfun (της Τουρκικής αμυντικής εταιρείας ROKETSAN ) που αποτελεί ακόμη έναν τύπο βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς στην Ανατολική Μεσόγειο και του κλιμακούμενου κινδύνου μιας κρίσης στο Αιγαίο .Οι επιτελείς του ΓΕΑ εξετάζουν όλα τα σενάρια ενώ , φαίνεται πως ¨υποχωρούν¨ αυτοί που – δρώντας ουσιαστικά σε βάρος της Άμυνας της χώρας όπως πλέον αποδεικνύεται – ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ με ¨νύχια και δόντια¨  έως σήμερα τέτοιες πρωτοβουλίες καίτοι , οι δυνατότητες ήταν μεγάλες και διαθέσιμες . Για παράδειγμα η ακύρωση- εμπόδιση της ολοκλήρωσης του βλήματος «ΜΑΚΕΔΩΝ» που παρέμεινε τελικά στην ιστορία  ώς ιδέα, ως “πρότζεκτ”. Ο υπολογιστής πτήσης του βλήματος θα ήταν  ο Phoenix-U Plus  τoν οποίο θα είχε επίσης αναπτύξει η εταιρεία BSK Defense αλλά , δεν ¨διατέθηκε ¨ΠΟΤΕ .

Καλό είναι  λοιπόν να μάθουμε ποιοι και γιατί  και το καλύτερο … να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη αφού , εκ του αποτελέσματος πλέον , έδωσαν ένα σχετικό προβάδισμα στην Τουρκία 

Το  γνωστό SCALP-EG έχει μήκος 5,1μ. και άνοιγμα πτερύγων 3μ., αλλά είναι βαρύτερο από το Apache με βάρος γύρω στα 1.300 κιλά αν και η γόμωση που μεταφέρει έχει βάρος 450 κιλά. Εκεί , φαίνεται να εστιάζουν και οι ανεπίσημες  πληροφορίες για τροποποίησή του οι οποίες πάντως , ήταν εδώ και καιρό έτοιμες .

Η ακτίνα δράσης της ελληνικής διαμόρφωσης είναι επτασφράγιστο μυστικό και τούτο από μόνο του ΑΠΑΝΤΑΕΙ στις φερόμενες δυνατότητες του Τουρκικού Πυραύλου . Απαγορεύεται  πάντως να είναι πάνω από 500 χλμ. βάσει της συνθήκης για τον περιορισμό των όπλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη αλλά και στο ΝΑΤΟ – αλλά όλοι ξέρουν ότι «μπορεί να είναι και μεγαλύτερη… αφού , όλα τα επιπρόσθετα είναι εσωτερική παραγωγή και ως εκ τούτου , δεν εμπίπτουν στις ανωτέρω απαγορεύσεις  εντασσόμενα στα ¨επείγοντα¨ πλαίσια Άμυνας της Χώρας».

Η γόμωση τύπου BROACH μπορεί να διαπεράσει σκυρόδεμα πάχους μεγαλύτερου των 6μέτρων, ή να εισχωρήσει σε βάθος εδάφους μεγαλύτερο των 9 μ. και να επιφέρει πλήγμα σε καλά προστατευμένους στόχους.

Έχουν ακρίβεια πλήγματος της τάξης των 2μ και στην επιφάνεια του εδάφους ισοπεδώνουν ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Αυτό θα εννοούσε πρώην ΥΕΘΑ όταν είπε «Αν ανέβουν Τούρκοι σε βραχονησίδα, θα πρέπει να ισοπεδωθεί»

Οι στόχοι τους είναι υψηλής επιχειρησιακής και στρατηγικής αξίας, όπως οι γέφυρες του Βοσπόρου, το στρατηγείο της 1ης Στρατιάς στην Κωνσταντινούπολη, οι ναύσταθμοι του Γκιολτσούκ, της Σμύρνης, του Ακσάζ και της Μερσίνας, τα αεροδρόμια του Εσχί Σεχίρ, σταθμοί έγκαιρης προειδοποίησης, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κ.α

Υγ  Ο Τουρκικός πύραυλος Tayfun με εμβέλεια 561 Χιλιόμετρα παραβιάζει τις σχετικές απαγορεύσεις που ισχύουν στο ΝΑΤΟ για το βεληνεκές των βαλλιστικών πύραυλων , όμως , κανείς δεν αναδεικνύει αυτήν την αντι- Νατοϊκή συμπεριφορά της Τουρκίας… έως τώρα .

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

loading...