Οκτώ μήνες φυλακή σε ιερέα γιατί τέλεσε την Θεία Λειτουργία εν μέσω Covid-19!

Η "Δικαιοσύνη" που αθώωσε τους υπεύθυνους του σκανδάλου της Siemens και τους διάφορους παιδεραστές, γράφοντας το Σύνταγμα των Ελλήνων στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τιμώρησε έναν Ιερέα επειδή τέλεσε Θεία Λειτουργία... 

Ουδεμία υπακοή επιτρέπεται σ' αυτό το τερατώδες, απαίσιο, ανθελληνικό και αντίχριστο κράτος του διαβόλου...  Είμαστε υποχρεωμένοι να εγερθούμε και να πράξουμε το καθήκον μας με βάση το Σύνταγμα και την Ιστορία του έθνους μας.  Ας καταλάβει ο καθένας μας τι σημαίνει αυτό...

«Ως ορθόδοξος κληρικός και ως Έλληνας πολίτης ήμουν υποχρεωμένος να λειτουργήσω και θα συνεχίσω να λειτουργώ»

Oύτε στην Αλβανία του Χότζα δεν συνέβαιναν αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, καθώς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών, ο παπά Αναστάσιος Γκοτσόπουλος ο οποίος να υπενθυμιστεί πως αποφάσισε να τελέσει την Λειτουργία στις 25 Μαρτίου 2020 στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πάτρας, εν μέσω του Covid-19.


Ειδικότερα, καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, ενώ έξω από τη δικαστική αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί δεκάδες υποστηρικτές του, φωνάζοντας «Άξιος! Άξιος!».


«Η απόφαση αυτή δεν τροποποιεί ούτε στο ελάχιστο τη στάση μου. Ως ορθόδοξος κληρικός και ως Έλληνας πολίτης ήμουν υποχρεωμένος να λειτουργήσω και θα συνεχίσω να λειτουργώ. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση αυτή θα πέσει στα Ανώτερα Δικαστήρια», δήλωσε ο ο πάτερ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε κείμενό του «η άσκηση δίωξης για τέτοιο “αδίκημα” αποτελεί ξεχωριστή τιμή για ένα ιερέα και έτι πλέον την ύψιστη τιμή -το ανώτατο οφίκιο κατά την εκκλησιαστική ορολογία- μετά την ιεροσύνη, συνιστά η καταδίκη του επειδή επιτέλεσε το ιερατικό του καθήκον.


Υπάρχει όμως μία σκιά που σκιάζει την απονεμηθείσα αυτή ιδιαίτερη τιμή: Το γεγονός ότι στην πατρίδα μας, η Νομοθετική Εξουσία εξουσιοδότησε τους αρμόδιους της Εκτελεστικής να απαγορεύσουν τελείως την τέλεση της Θ. Λειτουργίας και η αρμόδια Δικαστική Εξουσία (Εισαγγελική Αρχή) θεωρεί ως έγκλημα την τέλεση της Θ. Ευχαριστίας, τους δε υπεύθυνους ιερείς που τόλμησαν να ιερουργήσουν ως εγκληματίες, η δε Εκκλησιαστική Ηγεσία παρακολουθεί, στην καλύτερη περίπτωση, σιωπηλή και αμήχανη»!


Δεν υπάρχουν σχόλια :