Σχολεία στην Ολλανδία δίνουν σκουλήκια & έντομα στα παιδιά ως «βιώσιμο» υποκατάστατο κρέατος! (βίντεο)

Eκατοντάδες είναι τα σχολεία στην Ολλανδία τα οποία, προσφέρουν σκουλήκια και έντομα στα γεύματα των παιδιών, ως μέρος μιας εκστρατείας προετοιμασίας για την… ομαλοποίηση της κατανάλωσης ζωυφίων.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα, όπου η ΕΕ ενέκρινε ως τροφή των Ευρωπαίων πολιτών την κατανάλωση γρύλων, σκουληκιών και ακριδών προκειμένου να αντέξει την μείωση της γεωργικής παραγωγής που προκάλεσαν οι κυρώσεις της στην Ρωσία!

Το βίντεο από το RTV Oost δείχνει έναν πρεσβευτή εντομοφαγίας και έναν Ολλανδό πολιτικό, να τρώνε γεύματα με «σκουλήκια αλευριού, σκουλήκια λούπινου και άλλα έντομα» μαζί με μαθητές 10-12 ετών στο Zwolle, οι οποίοι άρχισαν απρόθυμα να δοκιμάζουν τα πλάσματα.

Η αποκαλούμενη καμπάνια «Taste Mission Adventurous Proteins» αναπτύχθηκε από την ομάδα Ολλανδικής Εβδομάδας Τροφίμων και το Ερευνητικό Πανεπιστήμιο Wageningen (WUR).

Ο δηλωμένος στόχος της εκστρατείας για την κατανάλωση ζωυφίων, είναι να επιφέρει «αλλαγές συμπεριφοράς» στα παιδιά για να αγκαλιάσουν το «αειφόρο φαγητό».

Από το RTV Oost:

Μετά από έναν πρώτο δισταγμό, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Octopus στο Zwolle, έβαλαν προσεκτικά στο στόμα τους: αλευροσκουλήκια.

Και καθώς οι γευστικοί κάλυκες αρχίζουν να δουλεύουν για το άγνωστο φαγητό, μερικά πρόσωπα έλαμψαν: «έχει γεύση σαν ξηρούς καρπούς», λένε.

Τα παιδιά του σχολείου εκτίθενται σήμερα σε μια νέα διατροφική εμπειρία. Μέρος ενός πακέτου διδασκαλίας σχετικά με την υγιεινή και βιώσιμη διατροφή.

Είναι ένα χρησιμοποιημένο και δοκιμασμένο μέσο: αλλαγές συμπεριφοράς μέσω των παιδιών που δεν έχουν αναπτύξει ΑΚΟΜΗ συνήθειες. Γιατί, αν το εκτιμήσουν, τότε έχει μέλλον.

Δεν υπήρχαν μόνο αλευροσκούληκες στο μενού του De Octopus σήμερα. Οι μαθητές της 7ης τάξης γνώρισαν επίσης πιάτα φτιαγμένα με σκουλήκια λούπινου και άλλα έντομα.

Ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη εισαγάγει έντομα στα παιδιά του σχολείου τους.

Ο Καναδάς έχει ήδη αρχίσει να διανέμει έντομα στην ευρύτερη προσφορά τροφίμων.

Δείτε το βίντεο:

loading...