Επαναστατική Ισραηλινή μελέτη που υπόσχεται να χάσεις βάρος

 

Τι σχέση έχουν τα βακτήρια που έχουμε στον σώμα μας, εξηγεί ο καθηγητής Eran Segal

Μια νέα ισραηλινή μελέτη θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον κόσμο της δίαιτας – αντί να μετράμε θερμίδες ή να νηστεύουμε μεταξύ των γευμάτων, τα βακτήρια θα μπορούσαν να μεταδοθούν από αδύνατους σε υπέρβαρους για να βοηθήσουν να χάσουν αυτά τα περιττά κιλά. 

Ο καθηγητής Eran Segal του Ινστιτούτου Επιστήμης Weizmann, ο επικεφαλής αυτής της μελέτης, σε συνέντευξή του στο ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι 12, εξήγησε ακριβώς πώς λειτουργεί.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν ήδη λάβει μέρος στη μελέτη, σύμφωνα με τον καθηγητή Sehgal. 

Μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη που έγινε κατά τη διάρκεια της μελέτης αφορά την τάση για παχυσαρκία και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Ο καθηγητής Segal εξηγεί: ”Βρήκαμε μια ομάδα βακτηρίων που, εάν έχουν ορισμένες μεταλλάξεις, είναι πιθανό να παράγουν ορισμένες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν παχυσαρκία ή διαβήτη, οι μεταλλάξεις εμφανίζονται σε άτομα που είναι υπέρβαρα, τις μεταλλάξεις αυτές δεν τις έχουν οι αδύνατοι, εξηγεί, λέει ο καθηγητής Sehgal.

”Μπορεί εγώ και κάποιος ακόμη να τρώμε το ίδιο φαγητό, αλλά εγώ να καίω πιο εύκολα τις θερμίδες, σε σχέση με τον άλλον. Προσπαθήσαμε λοιπόν να δούμε αν είναι δυνατόν, να μεταφερθούν αυτά τα βακτήρια, από τα άτομα που έχουν κανονικό βάρος, σε υπέρβαρα και αν θα τους βοηθούσαν να χάσουν τα απαραίτητα κιλά”. 

Ο Segal τονίζει «Αυτή θα μπορούσε να είναι μία από τις νέες θεραπείες για την παχυσαρκία, καθώς και πολλά άλλα προβλήματα».

loading...