Γιάννη Σγουρό θα λέτε και θα κλαίτε.

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Η αυτοδιοικητική παράταξη της Περιφέρειας Αττικής υπό τον Γιάννη Σγουρό έκλεισε 20 χρόνια ύπαρξης! Η “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” ολοκλήρωσε 20 χρόνια δημιουργικής αυτοδιοικητικής πορείας (2002-2022 Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς και Περιφέρεια Αττικής)! Είτε ως διοίκηση, είτε ως αντιπολίτευση!

Πρώτος από όλους ο Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Αττικής στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023!

Μόνος εναντίον όλων! Με μόνο σύμμαχο τον λαό της Αττικής, που πλέον συγκρίνει το δικό του έργο (2002-2014), με το έργο των επόμενων διοικήσεων, της Ρένας Δούρου (υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργου Πατούλη (υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ)!

Ένας λαός πονεμένος, πικραμένος, από φωτιές, πλημύρες, χιονοπτώσεις, κακοδιαχείριση οικονομικών πόρων!

Ας αναλογισθεί ο λαός της Αττικής, αν εκπληρώθηκαν οι προσδοκίες τους τα τελευταία χρόνια, αν δόθηκαν αξιόπιστες λύσεις στα προβλήματά τους, αν ένιωσαν οργή, αβεβαιότητα, ανασφάλεια κατά των διοικήσεων Δούρου και Πατούλη!

Όλοι γνωρίζουν τα παραπάνω! Όλοι γνωρίζουν ότι ο Γιάννης Σγουρός “παίζει πολύ δυνατά” στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής! Τόσο πολύ που το αναγνωρίζουν εχθροί και φίλοι! Τρομοκρατούνται οι αντίπαλοι που έχουν συνοδοιπόρο τους το Σύστημα των Μέσων!

Γι΄ αυτό ξεκίνησαν από πολύ νωρίς το έργο τους!

Τελευταίο παράδειγμα, αυτό που αλιεύσαμε από το διαδικτυακό fimotro.gr με βαρύγδουπο τίτλο: Με όλους τους άλλους πιθανούς υποψηφίους από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο Πατούλης κερδίζει από τον πρώτο γύρο! Λέγοντας παρακάτω αναλυτικά:

«Περίπατο με όλους τους πιθανούς και απίθανους υποψηφίους κάνει ο Γιώργος Πατούλης. Σε μετρήσεις που έχουν συμπεριλάβει τουλάχιστον 15 ονόματα πιθανών υποψηφίων από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μόνο ο Γιάννης Σγουρός τον πλησιάζει αλλά χάνει και αυτός στον δεύτερο γύρο. Στην περίπτωση υποστήριξης του Γιάννη Σγουρού από ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Πατούλης κερδίζει με 56%-44%. Στις άλλες περιπτώσεις κερδίζει από τον πρώτο γύρο. Το θέμα είναι όμως ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προσανατολίζεται να επιλέξει για να στηρίξει τον Σγουρό. Κατά συνέπεια αποκλείεται να θελήσει την στήριξη μόνο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση που αποφασίσει να είναι υποψήφιος ο Γιάννης Σγουρός θα θελήσει να είναι ανεξάρτητος και υπερκομματικός.»!

Τι καταλάβατε από αυτό το δημοσίευμα;

Πρώτον: Ο συντάκτης του άρθρου αναρωτιέται αν θα αποφασίσει ο Γιάννης Σγουρός να είναι ανεξάρτητος και υπερκομματικός! Φαίνεται δεν διαβάζει τις τοποθετήσεις και τις ανακοινώσεις του Γιάννη Σγουρού, ή τις διαβάζει αποσπασματικά!

Δεύτερον: Διαπιστώνεται από τον συντάκτη, πως μόνος αντίπαλος του Γιώργου Πατούλη είναι ο Γιάννης Σγουρός!

Τρίτον: Αποκαλύπτεται από τον συντάκτη του άρθρου, η πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια Αττικής! Δηλαδή στον μισό πληθυσμό της Επικράτειας!

Αλλά πέραν των διαπιστώσεων, προκύπτουν και εύλογα ερωτήματα!

Πόθεν γνωρίζει ο συντάκτης, ότι ο Γιώργος Πατούλης θα είναι υποψήφιος έχοντας το χρίσμα της ΝΔ; Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξ ανάγκης και μόνο θα του δώσει εκ νέου το πολιτικό κομματικό χρίσμα! Αλλά θα υπάρχει τον Οκτώβριο του 2023 ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης; Οι οποίοι θα συντριβούν εκλογικά από τους οργισμένους Έλληνες ψηφοφόρους;

Επίσης, ρώτησε ο συντάκτης τον Βαγγέλη Μαρινάκη αν εγκρίνει τον Γιώργο Πατούλη; Τι είπατε; Δεν άκουσα!

Ας βγάλουμε τώρα κι ένα συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω:

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έπονται των εθνικών εκλογών!

Θεωρώ ως δεδομένο τα πολιτικά Συστημικά κόμματα να θελήσουν να ανακάμψουν μέσα από την αίγλη του Γιάννη Σγουρού! Γι΄ αυτό ο Γιάννης Σγουρός φαίνεται στις δημόσιες εμφανίσεις του, τόσο νηφάλιος και τόσο ήρεμος! Τους γλεντάει όλους κανονικά! Επικεντρωμένος στα προβλήματα της Περιφέρειας, ως μοναδική φωνή αντιπολίτευσης!!

loading...