Στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας χτίζουν πόλη με τη μορφή ενός τεράστιου τείχους – Το κόστος κατασκευής είναι ένα τρισεκατομμύριο δολάρια

Στη Σαουδική Αραβία, στην επαρχία Ταμπούκ, ακριβώς στη μέση της ερήμου, ξεκίνησε η κατασκευή μιας πόλης με τη μορφή ενός γιγαντιαίου τείχους. Η κατασκευή θα εκτείνεται κατά μήκος ενός άξονα/δρόμου 170 χλμ.

Δημοσιεύτηκαν  βίντεο από την έναρξη της κατασκευής της φουτουριστικής πόλης και το έργο της.

Το έργο της Γραμμής είναι μια μητρόπολη-τείχος πλάτους περίπου 200 μέτρων, ύψους 500 μέτρων με τρία παράλληλα επίπεδα και μήκος 170 χλμ. Προβλέπεται ότι θα εγκατασταθούν σε αυτό περίπου 9 εκατομμύρια κάτοικοι. Η πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες δεν θα απαιτεί περισσότερο από πέντε λεπτά περπάτημα.

Το κόστος κατασκευής είναι ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Οι κατασκευαστές του έργου λένε πως όλα τα αντικείμενα που είναι απαραίτητα για την ανθρώπινη διαβίωση θα βρίσκονται σε απόσταση πέντε λεπτών με τα πόδια. Δεν θα υπάρχουν δρόμοι και αυτοκίνητα στη πόλη. Η διέλευση θα γίνεται με σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας, ο οποίος θα διασχίζει από μια την μία άκρη της πόλης στην άλλη. Το ταξίδι θα διαρκεί 20 λεπτά.

Και τα δύο τείχη της πόλης θα είναι είναι μια επιφάνεια καθρέφτη. Η πόλη θα λειτουργεί χρησιμοποιώντας μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με πράσινη ζώνη σε κάθε επίπεδο. Το κλίμα στην πόλη θα είναι τεχνητό, υποτίθεται ότι οι κάτοικοι δεν θα νιώσουν την καυτή ανάσα της γύρω ερήμου.

Το έργο ονομάστηκε επανάσταση στον πολιτισμό.

loading...